Deputāts Bikše rosina Latvijai pārkāpt starptautiskās normas, piekopjot teroristu metodes – aizturēt Baltkrievijas hokejistus

13.Saeimas deputāts Aigars Bikše (A/PAR)

Saeimas deputāts, skulptors Aigars Bikše (AP), acīmredzot aizmirstot, ka ir Saeimas deputāts un pārstāv valsti, sociālajā vietnē “Facebook” publicējis ierakstu, kurā aicina ņemt ķīlniekos visu Baltkrievijas hokeja komandu un apmainīt pret baltkrievu politieslodzītajiem.

“Man ir piedāvājums: Latvija aiztur visu Baltkrievijas hokeja komandu un atbrīvo uz Latvijas Baltkrievijas robežas apmaiņā pret visiem Baltkrievijas teroristiskā režīma politieslodzītajiem,” teikts Bikšes ierakstā, kas publicēts 24. maijā. “Ar teroristiem nevar cīnīties iesniedzot viņiem cedeles un depešas! Atbildei jābūt skaļai un sajūtamai!”

Bikše aicina aizturēt “”terorista” lolojumu” – Baltkrievijas hokeja komandu, piebilstot, ka “mums nav ko zaudēt, jau esam zaudējuši pārāk daudz brīvības, pašcieņas un lepnuma.”

Foto: Facebook

Deputāts šādi izteicies saistībā ar pagājušās svētdienas notikumiem, kad Baltkrievija sagrāba “Ryanair” lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, lai Minskas lidostā aizturētu Baltkrievijas opozicionāru Romānu Protaseviču.

Acīmredzot, izlasot ne vienu vien neizpratnes pilno sabiedrības pārstāvju komentāru par šādu publisku aicinājumu pārkāpt starptautiskos likumus, Bikše publicējis vēl vienu ierakstu, kurā mēģina taisnoties, ka “nopublicētais ierosinājums bija domāts, pirmkārt, lai rosinātu diskusiju”.

Tomēr rodas sajūta, ka Bikše savu viedokli nav mainījis, vēl aizvien aizmirstot, ka ir deputāts. To gan nav aizmirsuši Krievijas plašsaziņas līdzekļi:

Foto: Facebook

Bikšem ir tā dēvētais mīkstais mandāts, kuru Saeima apstiprināja 2020.gada 18. decembrī uz laiku, kamēr Artūrs Toms Plešs pilda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pienākumus.  13. Saeimā Bikše ievēlēts no partijas “Attīstībai/Par!” kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Raimonds Akmens
Raimonds Akmens

—– Reply to message —– Subject: Deputāta izteikumi Date: otrd., 25 maijs 2021, 23:12 From: Raimonds Akmens To: info Laikā, kad jaunietis izsakās par Ķīnu, 30.01.20 apliecinot inficēšanās gadījumu Latvijā, viņam tiek piemērots cietumsods. Man pazīstama ģimene vieglā formā arī pārslimoja 01.20, pēc atgriešanās no Ēģiptes. Pēc deputāta izteikumiem, viņam ir jānoliek mandāts, jo pagaidām par to runā tikai vietējie mēdiji, bet pēc brīža tas būs iztirzāts pasaulē. Ārlietu un Rīgas priekšnieki ir nodarījuši kaitējumu miljardu apmērā, aizskarot Suverēnas valsts Tautas nobalsošanā apstiprinātu karogu. Ja šie personāži turpinās pildīt savus amata pienākumus, tas ilgtermiņā darīs kaunu un negodu Latvijai, Rīgai,… lasīt vēl »