Darbu valsts pārvaldē varētu zaudēt līdz 7000 cilvēku

valsts pārvalde

Tuvāko triju gadu laikā valsts pārvaldi varētu samazināt par aptuveni 7%. Tādējādi darbu varētu zaudēt aptuveni 5000 – 7000 cilvēku. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” otrdien pavēstīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Jautāts par premjera Māra Kučinska (ZZS) vēlmi valsts pārvaldē amata vietu skaitu samazināt par trešdaļu, Krieviņš atzina, ka ticamāka ir viņa paša iepriekš izteiktā aplēse – par  7% mazāks valsts pārvaldē strādājošo skaits. Tādējādi strādājošo skaits varētu samazināties par 5000-7000 cilvēku. Tiesa, tiešajā valsts pārvaldē – ministrijās un to padotības iestādēs – vien ir ap 3000 brīvu vakanču.

Pēc Krieviņa teiktā, valsts pārvaldes reformas rezultātā ietaupītā nauda varētu tikt novirzīta atalgojuma sistēmas sakārtošanai. Tad atalgojums valsts sektorā būtu daudzmaz konkurētspējīgs ar atalgojumu privātajā sektorā.

Mērķis ir – lai valsts sektorā strādājošo atalgojums sasniegtu 80% no atalgojuma, ko par līdzīgu darbu saņem privātajā sektorā.

Par nepieciešamību reformēt valsts pārvaldi, padarot to mazāku, efektīvāku un motivētāku, tiek runāts jau gadiem ilgi. Krieviņš atzina, ka “valsts pārvalde negrib reformēties”. Turklāt laikā, kamēr viņš ir Valsts kancelejas vadībā, notikušas valdības maiņas, kas ietekmējušas šo procesu. Tāpat reformas ātrumu ietekmē arī lielā kadru mainība, intervijā raidījumā “Rīta Panorāma” teica Valsts kancelejas vadītājs.

 

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
dace
dace

UN? Kas par brēku? Tie 7000 vienā mierā var veidot savus uzņēmumus (SIA vai IU) vienalga ko. Pelnīt paši sev un savai ģimenei, varbūt vēl kādam dot darbu. Bet nu jā – te ir viens BET. Jāpelna pašam, nevis jāsaņem citu nopelnītais. Un tas lūk šiem 7000 ir katastrofa, jo strādāt jau nav raduši, tikai savākt citu nopelnīto. HA HA! Tad atliek tikai striķis.

QWE
QWE

No nepilniem 2’000’000 iedzīvotāju 100’000 strādā valsts pārvāldē (20/1)??? Ja pieņem, ka no 2milj. ap 400tk pensionāri; ap 200tk skolnieki; ap 10% bezdarbnieki; 100tk valsts pārvalde… tad baigi rupji katrs 10 mums ir valsts maizē un pārējie 9 viņam pelna algu!

nu ja
nu ja

Un kur šie 7000 cilvēki liksies, vai papildinās bezdarbnieku rindas?

Augulis
Augulis

Lauciniekus atpakaļ uz dzimtajiem laukiem deportēs.

dace
dace

Kāpēc? Veidos savus uzņēmumus.