Danas Reizinieces-Ozolas īstenoto VID iznīcināšanas shēmu atklāj bijušais darbinieks

labklājība

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola kopā ar aiz viņas stāvošiem spēkiem pilnībā ir iznīcinājusi Valsts ieņēmumu dienestu. Tā  TV3 ziņās pavēstīja bijušais VID ģenerāldirektores vietnieks un Finanšu policijas vadītājs Kaspars Čerņeckis.

No darba aizgājušais ierēdnis atklātā intervijā apgalvo, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, jo īpaši izmeklētāji, ir psiholoģiski iznīcināti un baidās strādāt. Tāpēc esot apdraudēta lielo lietu veiksmīga virzība.
Čerņeckis savulaik tika uzskatīts par ietekmīgāko cilvēku Valsts ieņēmumu dienestā. Viņa pārvaldībā bija Finanšu policija un VID iekšējās drošības dienests. Taču, kad iestādi uzraugošajā Finanšu ministrijā beidzās Vienotības laiki un to vadīt sāka Dana Reizniece-Ozola no ZZS, Čerņecka karjera strauji sāka ritēt uz leju.Pēc aizrotēšanas uz Nodokļu parādu piedziņas pārvaldi Čerņeckis oktobra vidū iesniedza atlūgumu. Viņš pats apgalvo, lai pamestu to murgu un sabiedrībai atklātu VID iznīcināšanas shēmu.

Čerņeckis pieļauj, ka VID ir iznīcināts tāpēc, lai vājinātu Finanšu policijas operatīvo kapacitāti. To realizējusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, uzspiežot bijušajai VID vadītājai Inārai Pētersonei darbinieku rotācijas. Rezultātā dienestu pametuši visi nozīmīgākie izmeklētāji, kuri ir autori pēdējo gadu skaļākajām lietām. Reizniece-Ozola gan esot tikai marionete ietekmīgu cilvēku rokās.

Čerņeckis atzīst, ka viņa laika lielākā problēma bijusi informācijas noplūde, taču šobrīd VID ir tik ļoti novājināts, ka sarežģītas lietas kā, piemēram, Gan Bei, netiks atklātas gadiem. Iespējams, arī notiekot speciāla izmeklēšanas novilcināšana, kas ir izdevīga konkrētiem uzņēmējiem. Jāņem vērā, ka beidzoties divu gadu periodam, VID ir jāatceļ arests konfiscētai mantai, kuras vērtība mērāma miljonos.

Lai arī Reizniece-Ozola likusi Čerņecki aizrotēt, vēstulē viņa darbinieku slavējusi, kā uzskata Čerņeckis, lai izvairītos no riska zaudēt tiesvedību.

Bijušais VID darbinieks uz interviju līdzi bija paņēmis cepurīti, kura pavasarī kļuva slavena pēc tam, kad Reiznieces-Ozolas partijas biedrs Kārlis Seržants paziņoja tās iespējamo cenu. Ar visu sakrāto informāciju, tostarp konkrētiem uzvārdiem, Čerņeckis jau esot vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, tostarp KNAB.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!
Avots: TV3 ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Aha – visi tagad ņēma un noticēja Kaspara skumjajām pārdomām.