CNN: ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Džo Baidens

Džo Baidens

Demokrātu kandidāts un bijušais viceprezidents Džo Baidens uzvarējis otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta CNN .

Baidens uzvarējis Pensilvānijas štatā un ieguvis 20 tā elektoru balsis, palielinot kopējo iegūto elektoru balsu skaitu līdz 273, tādējādi pārsniedzot uzvarai vēlēšanās nepieciešamo 270 elektoru balsu robežu. 

Pašreizējais Baltā nama saimnieks republikānis Donalds Tramps līdz šim ieguvis 214 elektoru balsis. 

Tramps kļuvis par tikai ceturto ASV vēsturē otrā termiņa vēlēšanās zaudējušo prezidentu. 

ASV prezidents netiek ievēlēts tieši, bet vēlētāji patiesībā izraugās 538 elektorus, kuri tad arī ievēlē nākamo Baltā nama saimnieku. Katram štatam ir atšķirīgs elektoru skaits. 

 Prezidenta amata termiņš ir četri gadi. 

Baidens kļūs par 46. ASV prezidentu. Viņa inaugurācija amatā paredzēta nākamā gada 21.janvārī. 

Par ASV viceprezidenti kļūs Kamala Harisa, tādējādi kļūstot par pirmo sievieti šajā amatā ASV vēsturē. 

Baidens piektdien, 6. novembrī, vakarā uzrunāja savus atbalstītājus, paužot pārliecību par savu uzvaru. Bijušais viceprezidents sacīja, ka amerikāņi viņam ir devuši mandātu cīņai ar koronavīrusa pandēmiju, ekonomikas atdzīvināšanai, cīņai pret klimata pārmaiņām un rasismu.

Savukārt Tramps turpina apgalvot, ka vēlēšanās ir notikusi masveidīga balsu falsifikācija, un pieprasa pārtraukt balsu skaitīšanu. Viņš negrasās atzīt savu iespējamo sakāvi un gatavojas tiesāties. Trampa rīcību kritizējuši ne tikai viņa politiskie oponenti, bet arī atsevišķi Republikāņu partijas pārstāvji.

Šķiet, ka no Trampa ir novērsušies arī mediju magnātam Rūpertam Mērdokam piederošie televīzijas kanāli un preses izdevumi, kuri līdz šim simpatizēja viņam. Piemēram, Trampa iecienītā televīzijas kanāls “Fox News” žurnālisti kritizē prezidenta apgalvojumus par vēlēšanu viltošanu un ir aicinājuši viņu zaudējuma gadījumā cieņpilni aiziet no amata.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Seventh Angel
Seventh Angel

Luuk realaa situacija attieciba par balsu skaitisanu: https://everylegalvote.com/country

Apocalypto Qanon
Apocalypto Qanon

Baidens ir Deep State ieliktenis, neviens Baidena atbalstitajs nespej nosaukt nevienu sasniegumu, ko vins paveicis esot pie varas ASV vairak neka 40 gadus! Man ir kauns par LV valdibu, ka taa to Baidenu apsveic! un ne varda par Baidena dela koruptiviem darijumiem ar Ukrainu, un Komunistiski Anti-Kristigo Kinu! Cenzura – ta pat ka Padumju laikos! Un ASV CNN sauc par FNN – Fake News Network. Balsis tiks parskaititas un miruso balsis tiks nonemtas, ari kompjuter-programma kas tukstosiem Trampa balsu ieskaitiija, kaa Baidena balsis. Its not over yet.

reņģe
reņģe

Dienas anekdote: baidens rīt apmeklēšot kapsētu, lai personīgi izteiktu pateicību saviem vēlētājiem!

Sobek
Sobek

Latvias skribentprostitūtu nekaunība un liekulība ir patiesa izsmiekla vērta.

Baltkrievijā notiek vēlešanu pārkāpumi – vietējie politprositūtas un skibentiņi – metās vēlēšanas procesu aizstāvībā. Tagad tieši tas pats notiek ASV (pāris štatos Baķkas sasēdušies un viena kandidāta interesēs pārkāpjo vēlēšanu likumus) – Latvijas politprotitūtas klusām nometas ceļos un saimnieku stabulēs ka šlaķst.

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Labi, ka Baltā nama okupants, bezkaunīgais, neprognozējamais rudmatis netika pārvēlēts.

Lukašenko
Lukašenko

Tāds vēlēšanu bardaks man pat sapņos nerādijās – Nevadā balsoja 120% balsotāju , balsoja nepilsoņi , mirušas personas , daudzi 120 gadus veci , vēlēšanu iecirkņos skaitija naktīs , bez novērotājiem !

TRAMP
TRAMP

FAKE NEWS

Stienis
Stienis

Kopš kura laika vēlēšanu iznākumu pasludina plašsaziņas līdzeklis? Ikvienam, kurš seko šīm vēlēšanām ir zināms, par ko ir strīds un kāpēc. Uzvarētāju oficiāli pasludina vēlēšanu komisija, it īpaši šādā gadījumā, kad ir daudz strīdīgu momentu attiecībā uz biļetenu skaitīšanu un derīgumu, turklāt apgabalos, kur rezultāti ir ļoti tuvi, vienmēr tiek veikta to atkārtota pārbaude un pārskaitīšana. Uzvarētājs vēl nav zināms, lai ko jums teiktu slavenības, žurnālisti, kaut kādas amatpersonas, it īpaši tās, kuras visā priekšvēlēšanu ir spēlējušas par labu vienam kandidātam, lai gan viņu amats un nodarbošanās paredz zināmas neitralitātes ievērošanu.