Čičvarkins par krievu diasporu Latvijā: “Mani mulsina, kā izskatās.. Es redzu kaut kādus absolūti deklasētus elementus”

Jevgēnijs Čičvarkins

Krievijas miljonāram, politiskajam bēglim Jevgēnijam Čičvarkinam ir īpašums Jūrmalā un viņš atzīst, ka viņam patīk šī valsts, taču sarunā Armandu Puči kanālā TV24 uzņēmējs atzīst, ka viņam bieži vien kauns ir par krievu diasporu Latvijā.

“Mums ļoti patīk Jūrmalas arhitektūra…Tāds komforts… Tas ir tas, kāda varētu būt Krievija normālās rokās. Ja nebūtu korupcijas un būtu cits kultūras līmenis, tā varētu izskatīties vismaz mūsu valsts ziemeļi. Ļoti tuvi un līdzīgi mūsu klimatam, tās pašas smaržas, tās pašas sēnes, ogas, mežs.. Tas, ka daudzi runā krievu valodā, tas arī ir visai komfortabli, taču man nez kādēļ bieži ir kauns, lai gan esmu pret kolektīvo kaunu, par krievu diasporu Latvijā, būsim godīgi – cik ļoti man nav kauns par Londonu, tik ļoti mani mulsina, kā izskatās.. es redzu kaut kādus absolūti deklasētus elementus, kuri sazinās paši un ar saviem bērniem krievu lamu vārdos. Es domāju par sevi – man droši vien negribētos, lai viņi runā manā valodā. Droši vien kādreiz pirms 30 gadiem tika pielaista kļūda vai arī nē – neņemos kritizēt.. Tik asa problēma nav Lietuvā, Latvijā tā ir,” uzskata J. Čičvarkins.

Fragments no TV24 raidījuma “Kārtības rullis”

“Kad es redzu šos niknos cilvēkus, kuri skatās pirmo un otro TV kanālu, vicina padomju karogus, ienīst visus sev apkārt, uzskata, ka tiek apspiesti. Blakus ir Pleskavas apgabals, kur ir debesskrāpji, apsildāmi, izcilas kvalitātes ceļi, Japānā ražotas tualetes ar automātisku noskalošanu, lielisku tiesisko struktūru, pieklājīgi policisti – brauciet tur, man gribas teikt!”

Uz jautājumu, kāda ir šo cilvēku problēma ar dzīvi Latvijā, uzņēmējs norāda, ka daudzi ir aizvainoti, ka viņiem nepiešķīra pilsonību un dažiem esot pietrūcis gribasspēka to nokārtot. “Sengrieķu valodā ir apzīmējums tam, kurš nepiedalās politiskos procesos – idiots. Tiem, kuri nebalso. Būtībā kaut kad ļoti sen viņi tādi radušies ne savas gribas pēc. Lietuva visiem iedeva un kādu brīdi mocījās ar to, ka bija cilvēki, kas mentāli bija tālu no neatkarības un nacionālā gara, un to asimilācija prasīja gadu desmitus.

Viņu bērni, neraugoties uz krievu vārdu uzvārdu un tēva vārdu, runā lietuviski, ir iesaistīti dzīvē, balso utt. Latvijā šī problēma palikusi neatrisināta. Skaidrs, ka laiks visu noliks savās vietās. Taču tas prasīs vairāk laika. Jāteic gan, ka sākotnēji diaspora bija lielāka. Vai bija iespēja, ka 90-to sākumā būs revanšs un nāks kāds ļoti prokrievisks, vai divtūkstošo sākumā? Iespējams, bija. Neesmu gatavs strīdēties par to. Taču fakts paliek fakts. Ir problēma,” norāda Čičvarkins.

Visu interviju var noskatīties ŠEIT.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
rowdy
rowdy

Starp citu, ļoti sakarīgs krievs.Jutubē var atrast daudzas viņa intervijas gan par stāvokli Ukrainas karā, gan Krievijas politiku vispār.

Remi
Remi

Raksta varonim – pirms atsaukties uz sengrieķu vārda skaidrojumu vajag tiešām izlasīt ko tas nozīmē. Idiots tur tulkojas drīzāk kā privātpersona vai indivīds kā tāds. Mūsdienās precīzāks vārds būtu civilpersona, kas nav iekļaut valsts pārvaldē.

Stienis
Stienis

Saruna jau, protams, izklaidējoša, bet man labpatīk domāt, ka $ūdi ir un būs vēl lielāki. Mēs nezinām ne pusi no patiesības [‘paldies’, masu mediji].

Remi
Remi

Ko tu nezini?

duraks
duraks

Kāpēc Pučem jāintervë kaut kāds Londonas krievs?

ruksis
ruksis

Jūrmalā ir par daudz krievu. Tur ar latviešu valodu cauri netiek. Dombrovskis ar savām TUĀm to izpārdod.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Tas ir labi.

Krievu pakaļas neslaucītāju biedrība
Krievu pakaļas neslaucītāju biedrība

Nu, diezvai !