Cerēja, ka nepamanīs? No triju partiju sarakstiem svītro desmit RD deputātu kandidātus

vēlēšanas

Neatbilstības dēļ likumā noteiktajām prasībām, kurām ir jābūt, lai kandidētu pašvaldību vēlēšanās, no Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem partijas “Alternative”, partijas “Jaunā Saskaņa” un “Rīcības partijas” sarakstiem kopā svītroti desmit kandidāti.

Vēlēšanu komisija kandidātus svītrojusi dažādu iemeslu dēļ, bet lielākajai daļai nebija likumā noteiktā attiecīgā kandidēšanas pazīme – vai nu Rīgā nav nepārtraukti desmit mēnešus reģistrēta dzīves vieta, vai nav darba vietas Rīgā vai arī galvaspilsētā nepieder nekustamais īpašums. Lai varētu kandidēt vēlēšanās, pretendentam ir jāatbilst vismaz vienam no šiem nosacījumiem, piemēram, Rīgā jābūt desmit mēnešus reģistrētai dzīves vietai.

No “Rīcības partijas” saraksta svītrota kandidāte Jeļena Korņetova, no “Alternatives” – Aleksandrs Filatovs, Rihards Bigis un Jeļena Ceple un no “Jaunās Saskaņas” Ingus Frīdenbergs, Raimonds Lejnieks-Puķe, Rota Maksteniece, Andrejs Afanasjevs, Vineta Vilipa un Natalija Fedotova.

Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisija ir noslēgusi kandidātu sarakstu pārbaudi un nodos drukāšanai arī līdz šim vēl uz tipogrāfiju nenosūtītās partiju listes.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
saimnieks
saimnieks

Kas tie par latviešu kangariem kas salīduši partijā “Jaunā Saskaņa/Vecā Vienota Krievija” ?