Būtiski krities Rīgas mēra Ķirša reitings

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) šī gada sākumā piedzīvojis būtisku reitinga kritumu, liecina pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Rīgas mēra reitings samazinājies par 11,8 punktiem – no plus 1,2 līdz mīnus 10,6. Reitings ir pozitīvo un negatīvo vērtējumu īpatsvara starpība.

Rīgas mēram pašlaik ir zemākais reitings starp Rīgas domes augstākajām vēlētajām amatpersonām.

Ļoti pozitīvi Ķirša darbību vērtēja 1,3% aptaujāto, drīzāk pozitīvi – 32,4%, drīzāk negatīvi – 30,9%, bet ļoti negatīvi – 13,4% aptaujāto.

Vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) piedzīvojis reitinga kāpumu no 0,8 uz 2,9 punktiem, bet domes priekšsēdētāja vietnieces Lindas Ozolas (“Kods Rīgai”) reitings samazinājies no mīnus 6,4 uz mīnus 9,4.

Starp komiteju vadītājiem augstākais reitings – plus 3,9 – ir Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājam Mārim Mičerevskim (“Kods Rīgai”). Viņam seko Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geigina ar reitingu plus 2,5.

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Viestura Zepa (LA) reitings ir mīnus 0,4, Pilsētas īpašumu komitejas vadītāja Daiņa Loča (NA/LRA) – mīnus 2,5, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājas Ineses Andersones (JV) – mīnus 2,6, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Jura Radzeviča (GKR) – mīnus 4,9, bet Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Olafa Pulka (JV) – mīnus 6,3.

Sabiedrisko pētījumu aģentūra SKDS iedzīvotāju aptauju veica šī gada maijā, kopumā dzīvesvietās aptaujājot 808 rīdziniekus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Fakts
Fakts

Šlesers sakārtos Rīgu , Vienotības banda nepagūs to sadirst !

Sāta
Sāta

Izvēloties tādus voietniekus-pusi no reitinga jau zaudēja uzreiz, ļaujiet tiem izpausties – loģisks ir dilums. Paša zi’;nā jau nedaudz- un te bija jāseko labiem padarītiem darbiem. Nevis šāurai kādai interešu grupai un iegribām, bet cilvēkiem, kas pagaidām v;el nepamet pilsētu

Jeblonskis
Jeblonskis

Kas tā tāda pa mērvienību, “reitings” ?
Kā to aprēķina? Pārbaudīt var?

Megrē
Megrē

Kāds pārsteigums!

Joske
Joske

Ko tad gribējāt? Par tādu satiksmes organizāciju, piemēram, Torņkalna ielas un Vienības gatves krustojumā ne tik vien kas var kristies. Nezin cik mēnešus tas stulbums krustojumā vēl pastāv un Ķirsis neko nedara.