Burova vadībā visas problēmas pēkšņi atrisinājušās – būvvalde pieņem ekspluatācijā Z- torņus

Rīgas pilsētas būvvalde piektdien, 10.janvārī, pieņēmusi ekspluatācijā Pārdaugavā uzslieto “Z-Towers” augstceltni.

Projekta attīstītāji AS “Towers Construction Management” pārstāvji informēja, ka jau drīzumā vairāki nomnieki un uzņēmumi, kas šajā augstceltnē ir iecerējuši izveidot birojus, varēs sākt telpu labiekārtošanas darbus, kā arī atsāksies dzīvokļu izīrēšana un iekārtošana atbilstoši iemītnieku vēlmēm.

“Šis ir bijis viens no tehniski sarežģītākajiem būvprojektiem valstī, kura 13 gadus ilgušajā būvniecības procesā ieguldīti jau vairāk nekā 250 miljoni eiro,” norādīja “Towers Construction Management” komercdirektors Andžejs Neguliners. 

Viņš piebilda, ka Rīgas pilsētas būvvaldes izsniegtais akts apstiprina ēkas drošumu un atbilstību lietošanai, kā arī apstiprina veikto būvdarbu atbilstību normatīvu prasībām. “Z-Towers” ir jauktas apbūves projekts – abās augstceltnēs ir gan biroji, gan dzīvokļi, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos ir izbūvēta publiski pieejama infrastruktūra telpās.

Tāpat projekta ietvaros ir atjaunotas četras vēsturiskas koka ēkas, kā arī uzlabota infrastruktūra – iekārtots bērnu rotaļu laukums, izveidots publisks parks, kā arī uzlabota satiksme un uzstādīts ielu apgaismojums. 

Jau vēstīts, ka pērn decembra sākumā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pagarināja termiņu lēmuma pieņemšanai par objekta nodošanu ekspluatācijā līdz 27.decembrim, bet decembra nogalē termiņš tika pagarināts līdz šā gada 20.janvārim.

Tāpat vēstīts, ka novembra sākumā Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs vērsās pie Rīgas domes deputātiem ar vēstuli, kurā pārmeta Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) spiediena izdarīšanu uz būvvaldes darbiniekiem, lai tie pieņemtu ekspluatācijā “Z-Towers”. 

Vircavs paziņoja, ka ēkām būtu nepieciešama visaptveroša nesošo konstrukciju ekspertīze, jo 13 gadus ilgušajā būvniecības procesā 15 reizes ir mainījušies būvniecības dalībnieki un daudzu nesošo konstrukciju dokumentācija ir vienkārši pazudusi.

Tikmēr mērs pauda bažas par kopumā būvvaldē notiekošajiem procesiem, sevišķi, saistībā ar “Z-Towersu” projektu. Paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā. 

Savukārt “Towers Construction Management” vērsās tiesībsargājošās iestādēs par, iespējams, apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu. Projekta attīstītājs paziņoja, ka investīciju aizsardzībai pieļauj iespēju vērsties starptautiskās institūcijās. 

Neguliners iepriekš arī norādījis, ka attīstītājs noraida visus no būvvaldes izskanējušos pārmetumus par iespējamu objekta nedrošību, jo jau būvdarbu veikšanas laikā tikuši piesaistīti vispieredzējušākie eksperti. 

“Z-Towers” kompleksa kopējā platība ir ap 90 000 kvadrātmetru – tajā paredzēti dzīvokļi un biroju platības, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos, kas savieno abus torņus, ieplānoti restorāni, telpas konferenču zālēm, kafejnīcas, tirdzniecības platības. Paredzēts arī fitnesa centrs un 25 metru baseins ar relaksācijas un SPA zonu. Kompleksa četru līmeņu autostāvvietā varēs novietot vairāk nekā 700 automašīnas, kā arī izvietots elektrisko automašīnu uzlādēšanas punkts.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: tvnet

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar