Brīdinājumu neizmantot Ventspils ostu saņēmuši kuģniecības uzņēmumi visā pasaulē

ventspils osta

Kuģniecības uzņēmumi visā pasaule brīdināti par sankcijām, kas tām draud, ja pēc 8. janvāra tiks izmantoti Ventspils ostas pakalpojumi, vēsta TV3 Ziņas.

Brīdinājumu izplatījusi pasaulē ietekmīgā Lielbritānijā bāzētā kuģniecības apdrošinātāju kompānija “The West P&I Club”.

Paziņojumā kuģu īpašnieki brīdināti, ka var nonākt ASV sankciju sarakstā, ja tiks maksātas ostas nodevas Ventspilij pēc nākamā gada 8. janvāra. Šajā dienā beidzas ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja izdotais rīkojums pārtraukt sadarbību 30 dienu periodā.

To, ka šāds brīdinājums saņemts, TV3 Ziņām apstiprināja arī vairākus Ventspils loģistikas uzņēmumus apvienojošajā biedrībā “Baltijas asociācija– transports un loģistika”.

Ar izplatīto paziņojumu var iepazīties ŠEIT

Biedrības izpilddirektors Ivars Landmanis gan uzsvēra, ka pagaidām kuģi ostā turpina ienākt.

“Manā asociācija uzņēmumi, protams, viņiem visu laiku notiek izskaidrojošais darbs ar kuģu īpašniekiem, kuri brīdina, ka visādas situācijas var būt, bet tā, ka galīgi nav atnācis kuģis, man informācijas nav,” TV3 Ziņām teica Landmanis.

Ventspils Ostas kapteiņa dienestā informēja, ka pašlaik nekādu izmaiņu plānotajā kuģu satiksmes grafikā neesot. Ostā atrodas septiņi kuģi un tuvākajā laikā plānota divu tankkuģu un viena sauskravas kuģa ienākšana.

Nākamnedēļ valdība plāno izveidot jaunu kapitālsabiedrību, kas pārņemtu Ventspils brīvostas pārvaldes funkcijas. Paralēli notiekot darbs, lai panāktu ASV sankciju atcelšanu Ventspils ostai, ņemot vērā, ka Aivars Lembergs tajā vairs nedarbojas.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
derdz
derdz

To varētu saukt par ASV demokrātiju bez pierādījumiem un tiesa

pīšļi un putekļi
pīšļi un putekļi

Vai kādam bija ilūzijas? Tiem, kam vēl atlicis mazdrusciņ saprāta,var sākt rēķināt cik tautsaimniecībai (iedzīvotāju labklājībai) izmaksā šī valdība- tie ir desmitiem miljoni, un tagad tikai tā pa īstam tas skaitītājs ripos. Nasing spešal. Pilnīgs nasing. Un tad jau gandrīz vienalga, kas to mūsiku kapu maršam Venstpilī pas”utīja un sponosrēja – konkurējošas ostas vai kādi tranzīta uzņēmumi ar amīšu kapitālu. Pieredze jau ir ar parex. Tā vai citādi- zinātniski pamatots un izrēķināts reiderisms ar valdības rokām sasniedz nebijušus augstumus, kur kaut kāds Dzintars vao Olainfarm bija tikai sīki puteklīši