Bordānu izslēdz no TB/LNNK un atsauks no ministra amata

Jānis Bordāns

Nacionālajā apvienībā (NA) ietilpstošā partija “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK piektdien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Jāni Bordānu. Valde uzskata, ka tieslietu ministra Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

Ar tieslietu ministru Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. NA pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā “Demokrātiskie patrioti”, kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija.

Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par Bordāna izslēgšanu.

Laikā, kad NA pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda, uzskata TB/LNNK.

Līdz ar to NA vērsusies pie premjera Valda Dombrovska ( V) un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru.

Tāpat NA paziņo, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura šobrīd pilda biedrības “Demokrātiskie patrioti” valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi.

NA uzskata, ka jaunu partiju veidošana īsi pirms vēlēšanām sadrumstalo nacionāli domājošo pilsoņu spēkus, un var stiprināt “Saskaņas centra” pozīcijas.

Runas par to, ka NA varētu atsaukt Bordānu, Saeimā klīst jau nedēļu – tiek pieļauts, ka NA pēkšņā nepatika pret tieslietu ministru varētu būt saistīta ar viņa vēršanos pret maksātnespējas administratoru cunfti, kuras redzams pārstāvis ir NA ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Bordāns paziņoja, ka tiek gatavotas likumdošanas izmaiņas, lai maksātnespējas administratoriem būtu regulāri jādeklarē savi ienākumi.

Valda Dombrovska ( V) trešajā valdībā tieši NA, kas 1.novembrī paziņoja par lēmumu atsaukt Bordānu, jau līdz šim izcēlusies ar to, ka neviens no tās deleģētajiem ministriem nav spējis nostrādāt visu valdības pilnvaru laiku.

Bordāna priekštecis tieslietu ministra amatā – Gaidis Bērziņš – demisionēja 2012. gada vasarā, savu lēmumu aizbildinot ar domstarpībām, kas izveidojušās starp viņu un premjeru saistībā ar ebreju īpašumu restitūciju.

Kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei liktenīgs izrādījās skandāls ap jauno Latvijas Nacionālās operas valdi.

Reaģējot uz daudzu redzamu kultūras cilvēku neapmierinātību ar Jaunzemes-Grendes vēršanos pret ilggadējo operas direktoru Andreju Žagaru, Dombrovskis septembra vidū pieprasīja kultūras ministres demisiju.

Šonedēļ Saeima amatā apstiprināja Jaunzemes-Grendes pēcteci Daci Melbārdi, kura pagaidām nav NA biedre, bet solījusi tajā iestāties.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar