Bordāns: Šuplinskas demisijai nav pamata

Bordāns

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns uzskata, ka Rektoru padomes pieprasītajai izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) demisijai nav nekāda pamata.

Tieslietu ministrs Bordāns LTV raidījumā “Rīta panorāma” norādīja, ka ministre arī pavasarī pirmās ārkārtējās situācijas laikā pierādīja spēju operatīvi rīkoties un atrast risinājumus, piemēram, izveidojot platformu “Tava klase” attālinātajām mācībām.

Bordāns sacīja, ka Šuplinska nemeklē labas attiecības ar nozari, bet labāko risinājumu sabiedrības interesēs, līdz ar to, īstenojot reformas, var rasties konflikti. 

Latvijas Rektoru padome pieprasījusi izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (Jaunā konservatīvā partija) demisiju, pievienojoties Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasībām. Iepriekš atbalstu LIZDA pieprasījumam paudusi arī biedrība “Vecāku alianse”.

LIZDA nevar piekrist, ka ārkārtējās situācijas laikā tiek virzīti grozījumi likumdošanā, kas apliecina neizpratni par pedagoga darba būtību, bet jaunajam mācību saturam nav pietiekams daudzums kvalitatīvu mācību līdzekļu, trūkst informācijas tehnoloģiju gan skolēniem, gan skolotājiem, un attālinātais darbs notiek paaugstināta stresa apstākļos, kas ietekmēs izglītības kvalitātes rādītājus. Turklāt pirmsskolas izglītības pedagogiem netiek nodrošināti atbalsta mehānismi.

Trešā aktuālākā problēma, kas joprojām paliek nerisināta ir augstākās izglītības un zinātnes bāzes finansējuma nepietiekamība, ko kā problēmu atzīst arī nozares ministrija.     

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Antra
Antra

Sorosistu plāns ir sagraut nacionālo valstu izglītības sistēmas , jo muļķīši ir viegli zombējami , un to lieliski pilda Šuplinska , vai nē – Bordāneli ?

cietas lietas
cietas lietas

Šuplomoikas virtuozei protams ir aizstāvis- kurš gan cits pildīs partijas kasi un uztures partijas atbastītājus? Nekādu kompromisu

Vilks
Vilks

Šuplinskai jau pirmkārt nebija iemesla būt par ministru.

Mammogrāpsts
Mammogrāpsts

Ir, Jānīt, ir iemesls.

Domātājs
Domātājs

Bordāns pats būtu padzenams no tieslietu ministra amata, jo neko no solītā nav spējis izdarīt! Labākais būtu kopā ar Šuplinsku.

Peka
Peka

demagoģijas meistars visu jau sāk te no otrā gala Un tad pamata jautājums ir kāds pamatas vsipār varēja būt šadas personas nonākšanai šādā amatā – absolūti nekompetentais šajā darbā- kā saturiski, tā arī administratīvi Loģiski, kas divu gadu laika sagrautais izglītībā un aizvien pieaugošas šausmas jaunajās iniciatīvās — tas ir bīstami valstij. Tas sen jau vairs nav kaut kāds risks bet fiziskas šausmas un bezatbikldība par savas figurēšanas sekām