Bordāns: Lembergs ASV sankciju sarakstā iekļauts pateicoties jaunajam valdības sastāvam

Pagaidām ir pārsteidzīgi dot garantijas, ka valdības aktivitāšu rezultātā Ventspils osta varētu tikt izņemta no ASV Magņitska sankciju saraksta un situācija uzlabotos pozitīvā virzienā, intervijā Latvijas Radio sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija).

“Valdība dara visu iespējamo un ir sperti zināmi soļi. Dažu dienu laikā ir mainīts likums, lai no ostas tiktu noņemtas sankcijas. Tiek veidota jauna kapitālsabiedrība, kurā nebūs Aivara Lemberga ietekmes. Visi soļi, kas tiek sperti, ir tajā virzienā, lai mēs ar ostu šādos sarakstos turpmāk neatrastos,” pauda ministrs. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nevar dot “pārsteidzīgas garantijas”, ka ar šīm darbībām būs pietiekami un ilgtermiņā situācija uzlabosies pozitīvā virzienā.

“Ilgtermiņā, ja Lembergs nepārvaldīs ostas, situācija uzlabosies tikai pozitīvā virzienā. Mēs ļoti rūpēsimies par to, lai Ventspils iedzīvotājiem būtu mazāki zaudējumi,” sacīja Bordāns. Vienlaikus ministrs norādīja, ka arī cilvēkiem ir jādomā, ko viņi ievēlē un, ka “kāda cena par to ir jāmaksā”.

Vaicāts par notiekošo saistībā ar Rīgas ostu, Bordāns uzsvēra, ka tiek apkopota informācijas un noskaidrotas detaļas. “Par to, cik liela ietekme Lembergam ir Rīgas ostā. Palēnām daudzas lietas izgaismojas – uzņēmumi, kurus finansē šajā sarakstā iekļautā osta, atsevišķiem medijiem arī varētu būt sekas. Mēs kā Latvijas sabiedrība neesam tikuši galā paši ar postsovjetiskām sekām,” tā tieslietu ministrs.

Vēl Bordāns intervijā atzina, ka Lembergs ASV sankciju sarakstā iekļauts “pateicoties jaunajam valdības sastāvam”.

Interviju var noklausīties ŠEIT.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Latvijas Radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
azalea
azalea

Lembis ir nr.1 Latvijā, kam apnicis bija atdot visu otram, bet nu prata ar visu pievākt tikai sev. Būtu tam nr.2 uzcēlis māju un ielaidis par velti iekšā, piešķirot privatizācijas sertifikātu un atļaujot strādāt valsts sektorā, lai sapelnītu naudu ģimenei un varētu nomaksāt rēķinus par màju, LEMBERGS TAGAD SĒDĒTU PREZUDENTA KRĒSLĀ UN ŠŪPOTU KĀJAS.

Salavecis
Salavecis

Vai ASV tikai Lembergu ir sodījusi, manuprāt vajadzētu atklāt visu sarakstu.
Vai Lembergs ir interpola sarakstā un negaida viņu ASV cietumā?
Jo šeit vietēju, parasto, mirstīgo, izdeva ASV :), šo laikam mūsējie politiķi sargā :)

Serloks holmss
Serloks holmss

Tātad arī Ventspils brīvosta iekļuvusi saraksta pateicoties šajai valdībai. Uhh

NA atbalstītājs
NA atbalstītājs

Kāpēc tad, jūs domājat, Kremļa troļļi kā trakumsērgas jenoti brēc pēc valdības atlaišanas?

Lamata
Lamata

Tava NA ar pāris mēnešu pārtraukumu ir bijusi visās valdībās. Ne Kremļa troļļi, bet pārāk daudzi latviešu vēlētāji protestē pret valdības meliem, alkatību, likumu ignorēšanu. Ko konkrētu tava NA ir izdarījusi savas tautas labā ? Baidījusi ar krieviem, kuri nevar un nevar atnākt ?

Bridžita
Bridžita

JKP ir partija par kuru vajag balsot arī turpmāk. Godīgus cilvēkus cenšas noēst tie kam no viņiem bail. Paldies Bordānam, Strīķei, Jurašam. Pateicoties viņiem pamazām virzāmies uz labāku dzīvi Latvijā.

PAR
PAR

Patiešām- pilnīgs neprāts bija valdībā iekļaut bezatbildīgu JKP. Te tas narcisisms ir paŗi jebkurām robežām.