Bordāns klusē par Gobzema atklātajiem faktiem

Bordāns

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns joprojām nevēlas sniegt jebkādus skaidrojumus saistībā ar faktiem, ko par viņa iepriekšējo komercdarbību savācis Saeimas deputāts Aldis Gobzems un kuri liek domāt, ka tagadējais ministrs iepriekš gan „piemirsis” deklarēt savus amatus uzņēmumos, gan arī pildījis viltus īpašnieka funkcijas kādā alkohola vairumtirdzniecības uzņēmumā.

Turpinājumā nedaudz saīsinātā formā Gobzema atklātie fakti un saistībā ar Bordāna darbību uzdotie jautājumi, uz kuriem tāpat nav atbilžu.

„Paturpināšu tēmu par “godīgo” tieslietu ministru Jāni Bordānu. Kas viņš ir? Godīgs cīnītājs pret oligarhiem, pret maksātnespējas mafiju un par visu labo vai arī alkohola tirdzniecības magnāts vai tikai vienkārši peška bagātu un ļooooti bagātu onkuļu rokās?

Tātad. “Allied Domecq” 2000.gadā ieguva tiesības izplatīt “Stoļičnaja” degvīnu. 2002.gadā Krievijas alkohola tirgotājs un miljardieris Jurijs Šeflers norādīja, ka degvīna “Stoļičnaja” ražošana tiks pārcelta uz “Latvijas balzama” rūpnīcu Rīgā. Nav noslēpums, ka Jurijs Šeflers ir „Latvijas balzama” saimnieks.

Līdz 2002.gadam “Allied Domecq” izplatīšanas ekskluzīvās tiesības piederēja „Mono-M” (Mihails Uļmans). 2002.gada 28.augustā Latvijā tiek atvērta lielākā pasaules alkohola tirgotāja “Allied Domecq” pārstāvniecību “Allied Domecq Spirits & Wine Latvia”, Jānis Bordāns ir šīs kompānijas valdes loceklis.

2005.gada 12.augustā tiek reģistrēts vēl viens alkohola vairumtirdzniecības uzņēmumu “Dylan distribution”, Bordāns ir šī uzņēmuma īpašnieks (tātad alkohola magnāts vai tomēr fake īpašnieks bagātu onkuļu vajadzībām?).

Uzņēmums 2005.gada 1.decembrī reģistrē komercķīlu Nordea bankā. Pēc aizdevuma noformēšanas „Nordea bankā” Jānis Bordāns pamet valdes locekļa amatu. Bet ar to viss nebeidzas.

“Dylan distribution” ir likvidēts maksātnespējas procesa ietvaros. Tātad nevarēja samaksāt parādus. Administrators šim uzņēmumam bija Romans Žeglovs – pilnīgi nejauši tas pats, ar ko Jānis Bordāns kopā “attīstīja” “Pilsētas ganības”, kur nekas netika uzcelts un miljonu kredīts netika atdots (skatīt informāciju zemāk) un ar ko kopā bija Nīderlandes kompānijā “Pilsetas Investments B.V.”.

Pilnīgi nejauši Romans Žeglovs ir Mono-M un Mihaila Uļmana jurists. Un pilnīgi nejauši Jānis Bordāns, kas cīnās par godīgumu un pret shēmām maksātnespējas procesos, nekad nav publiski kliedzis, ka viņa īpašumā bijušajā “Dylan distribution” par administratoru maksātnespējas procesā pilnīgi nejauši kļuva Jāņa Bordāna biznesa partneris Romans Žeglovs.

Un stāsts, kā būvēja Skanstes staciju un kur palika aizņemtie septiņi miljoni. Jo stacijas taču nav, un kredītu atdot ar’ neatdeva.

Tātad. Kompānija SIA “Pilsētas ganības”, kuras juridiskā adrese ir Ģertrūdes iela 7, Rīgā, bija plānojusi vērienīgu projektu Rīgas vajadzībām Skanstes ielas rajonā, Pulkveža Brieža ielā 28 (pēc adreses maiņas – Sporta iela 21, Rīga) – būvēt centrālo dzelzceļa staciju pasažieriem, kā arī autoostu.

Kompānija SIA “Pilsētas ganības” dibināta 05.05.2006, un valdes loceklis no 23.01.2007. ir… Jānis Bordāns, – interesanti, kā advokāts var būt valdes loceklis, ja nav apturējis darbību advokatūrā?

Uzņēmuma SIA “Pilsētas ganības” īpašnieks ar lielāko balsu vairākumu 60% kapitāla daļu ir Nīderlandes (ofšoru?) kompānija “Pilsetas investments B.V.”, reģistrēta 16.01.2007. Nīderlandē.

Kopš pirmās dibināšanas dienas (16.01.2007.) Jānis Bordāns ir arī Nīderlandes uzņēmuma “Pilsetas investments B.V.” likumīgi pilnvarotā persona ar faktiski neierobežotu pilnvarojuma apjomu, t.sk., slēgt aizdevuma līgumus, kas attiecināmi konkrēti kredīta saņemšanai AS „Rietumu banka”.

Vēlāk, no 05.11.2007. līdz 15.06.2010. Jānis Bordāns ir arī Nīderlandes uzņēmuma “Pilsetas investments B.V.” oficiālais direktors.

“Pilsetas investments B.V.” 18.01.2007. (2 dienas pēc kompānijas reģistrācijas Nīderlandē), kuras vārdā rīkojās Jānis Bordāns, kļūst par pilntiesīgu 60% kapitāla daļu īpašnieku SIA “Pilsētas ganības”.

Tajā pašā dienā (18.01.2007.) SIA “Pilsētas ganības” paraksta Aizdevuma un Hipotēkas līgumu ar AS “Rietumu banka”. Nīderlandes uzņēmums “Pilsetas investments B.V.”, kuru pārstāv Jānis Bordāns, „Rietumu bankā” ieķīlā SIA “Pilsētas ganības” kapitāldaļas un nekustamo īpašumu Pulkveža Brieža ielā 28 (pēc adreses maiņas – Sporta iela 21).

Saņemtā kredīta summa ir 7 400 000 EUR. Hipotēkas summa – 10 500 000 EUR. SIA “Pilsētas ganības” apgrozījums uz to brīdi bija nieka 1500,- EUR. SIA “Pilsētas ganības” šo nekustamo īpašumu bija iegādājusies tikai trīs mēnešus pirms ieķīlāšanas AS „Rietumu banka” par 512 000 EUR. Objekts uz to brīdi atradās graustu sarakstā.

Projektā bija paredzēts ieguldīt vismaz 100 000 000 EUR, bet nezināmu apstākļu dēļ 13.02.2018. tika uzsākta SIA „Pilsētas ganības nekustamā īpašuma Sporta ielā 21, Rīgā elektroniskā izsole. Piedzinējs – AS “Rietumu banka”. Izsoles sākumcena – 4 000 000 EUR plus solis 200 000 EUR. Ieguvējs – SIA KI zeme (40103161381). Nosolītā cena – 4 200 000 EUR.

SIA “KI Zeme” pircējs ir tās pašas AS “Rietumu banka” meitas uzņēmums. Taču izsolē iegūtie līdzekļi nesedz 18.01.2007. saņemtā kredīta summu, procentus un līgumsodu. Pašreiz SIA “Pilsētas ganības” no 03.04.2019. ir aktuāls maksātnespējas process.

Jautājumi ir šādi:

1) nav skaidrs, kā Jānim Bordānam un viņa pārstāvētajai kompānijai izdevās ieķīlāt īpašumu, kas atrodas graustu sarakstā, 14,5 reizes pārsniedzot tirgus vērtību?

2) Kur tika izlietots 7,4 miljonu aizdevums, ja Sporta ielā 21, Rīgā nekas nav uzbūvēts?

3) Vai augsti godātajam Jānim Bordāna k-gam 09.06.2010., stājoties amatā par Valda Dombrovska padomnieku, savā amatpersonas deklarācijā nebija jānorāda aktuālie amati? (SIA “Pilsētas ganības” valdes locekļa amats bija aktuāls līdz 07.07.2010. un Nīderlandes uzņēmuma direktora amats bija aktuāls līdz 15.06.2010.)

4) Bet varbūt Jānis Bordāns vienkārši ir nevis taisnības cīnītājs, bet kas cits?

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Zem guļoša akmens pat ūdens netek. Šeit miljoniņi labi tecējuši. Un tecēs vēl. Lembergam miljoniņi nav tecējuši, tādēļ jātiesājas gadu desmitiem. Pat tad nekādu stabilu pierādījumu, vienīgi avīžu slejās pasūtītie sabiedriskās domas pareizā virziena veidošanas materiāli. Prokurors pelnījis izteiktu līdzjūtību. Ja Lembergs ar Bordānu mainītās lomās, tiesā prokurora darbs nemaz neizrādītu buksēšanas pazīmes, pat sankcijas kļūtu liekas.

Jānis
Jānis

Bordāns ir labs cilvēks.Nu par to ‘bezkompromisa tiesiskumu’ jāsaprot ,ka tas ir politiķa mārketinga triks,visiem tā dara.Reāli viņš izpolda pasūtījumus ,ko uzdod ‘ārvalstu investori’.

aaa
aaa

Gobzem, a kur tu biji iepriekš ar visiem šiem faktiem? Kas tieši maisīja to visu celt gaismā pirms gada, pieciem, desmit?

geiša
geiša

zēns rauš naudiņu nedienām- kluzēšana zelts. Jo mazāks puišelītis, jo lielāku auto vajag. Ne tikai auto

Artuss
Artuss

Kangar , negribi atkal aizskriet uz ASV fin min , nostučīt ?

Solvita
Solvita

Vai ĢP nekas nav sakāms par šo informāciju ???

Lamata
Lamata

Vienmēr JKP lamātajam Kalnmeieram tā būtu sviestmaize, kura jāizmanto nekavējoties. Tikai paies labs laiciņš, kamēr visi fakti tiks pārbaudīti. Uz dullo ĢP neko nesāks.

Agnija
Agnija

Karinņ , kauns nav par aferistu , Tieslietu ministra amatā , fui ?