Bordāns histēriski apsaukā Ģirģenu par meli

Konfliktsituācija, kas izveidojusies saistībā ar iedzīvotāju iniciatīvu veidot Teikas apkaimē parku vietā, kur ieplānots būvēt jauno Valsts drošības dienesta (VDD) ēku, uzjundījusi publiskas nesaskaņas starp tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP) un iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV).

“Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusijā “Valsts drošības dienesta ēka vai parks – kam taisnība?” abi nespēja noslēpt nepatiku viens pret otru.

Bordāns, kurš publiski jau iepriekš paudis atbalstu biedrības “VEFRESH” iniciatīvai par parka izveidi bijušā velotreka teritorijā Brīvības gatvē 207, diskusijā paziņoja, ka jau aizvadītā gada sākumā, kad par ideju veidot parku vēl nekas nebija zināms, ir iebildis pret ieceri aktīvistu noskatītajā vietā būvēt VDD jauno ēku.

“Bija tāda situācija, ka es biju nozīmēts par premjeru tajā brīdī, kad Kariņa kungs devās komandējumā. Tas bija pagājušā gada pirmajā pusē. Protams, es kā tieslietu ministrs, stājoties amatā tikai pagājušā gadā šajos datumos, uzreiz nezinu, kas tiek būvēts. Tad man gadījums piespēlēja situāciju, kad man atklājās, ka sēdē tiek izskatīts jautājums par koku ciršanu,” stāstot, kā uzzinājis par iecerēto VDD ēkas būvniecību, apgalvoja Bordāns. Precīzu datumu, kad tas noticis, viņš gan neatminējās, taču apgalvoja, ka valdības sēdē visi JKP ministri balsojuši pret.

Tikmēr iekšlietu ministrs Ģirģens sacīja, ka JKP un Bordāna iebildumi pret jaunas ēkas celtniecību VDD vajadzībām pērnvasar parādījušies tikai pēc tam, kad KPV LV iebildusi pret ieceri par 140 miljonu eiro piešķiršanu jauna cietuma būvniecībai Liepājā. Bordāns uz to reaģēja, nosaucot savu kolēģi valdībā par meli.

Diametrāli pretējās domās abi ministri ir arī par iespēju izmitināt VDD un Satversmes aizsardzības biroju (SAB) vienā ēkā. Bordāns domā, ka tas ir iespējams un būtu racionāli. Tikmēr Ģirģens uzsver, ka šādi JKP mēģina panākt VDD un SAB apvienošanu. Iekšlietu ministrs apgalvo, ka tas nav iespējams, jo katrai iestādei ir savi uzdevumi, sava aģentūra un atšķirīgs pārraudzības mehānisms. “Svarīgi ir izbalansēt šos represīvos varas instrumentus, lai nerastos drošības riski valsts suverenitātei,” sacīja Ģirģens.

Visu “Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusiju var noskatīties šeit.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar