Bordāns: Ģirģenu nosēdināja pirmajās rindās, lai pazemotu valsti

Jānis Bordāns

Jaunās konservatīvās partijas vadītājs Jānis Bordāns, kurš ir arī tieslietu ministrs, paudis ārkārtīgu sašutumu par to, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tā vietā, lai iekļautu Krievijas dziedātāju Grigoriju Ļepsu “melnajā sarakstā”, baudījis viņa priekšnesumu, turklāt sēžot pirmajās rindās.

“Tas ir tikpat kliedzoši kā toreiz, kad “Russia Today” Latvijas Televīzijā sarīkoja šovu, lai pazemotu Latvijas valsti. Tāpat iekšlietu ministrs ir nosēdināts pirmajās rindās, lai pazemotu Latvijas valsti,” sacīja Bordāns.

Bordāns izteica neapmierinātību par to, ka iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) pakļautībā esošie dienesti nav nodrošinājuši Grigorija Ļepsa, kurš ir pietuvināts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Krievijas kriminālajām aprindām, iekļaušanu “melnajā sarakstā” Latvijā, kā tas ir izdarīts Lietuvā un ASV.

Reaģējot uz tieslietu ministra pārmetumiem, iekšlietu ministrs Ģirģens paudis nožēlu, ka Bordāns savu aizvainojumu par Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta pārapstiprināšanu amatā izteicis, noniecinot Latvijā populāru mākslinieci Laimu Vaikuli,

Ģirģens ar Iekšlietu ministrijas preses pārstāvja Māra Zariņa starpniecību komentējot minēto, norādījis, ka “melnajā sarakstā” personas iekļaut var iekšlietu ministrs, pamatojoties uz kompetentas tiesībsargājošas iestādes atzinumu vai arī ārlietu ministrs.

Patlaban iekšlietu ministram nav tiesiska pamata iekļaut konkrēto personu “melnajā sarakstā”.

Atbildot par koncerta apmeklēšanu, ministrs norādīja, ka šis nebija Ļepsa koncerts, bet gan starptautiski populāras un tautā iecienītas un mīlētas mākslinieces Laimas Vaikules organizēts un rīkots starptautisks mūzikas festivāls, kas rada Latvijai un Jūrmalai starptautisku atpazīstamību un arī ekonomisko pienesumu.

“Atgādinājumam – Laima Vaikule saņēmusi arī īpašu Latvijas prezidenta pateicību – Cildinājuma rakstu par izcilo devumu Latvijas un pasaules mūzikā,” uzsvēra ministrs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Henriks
Henriks

… no kurienes tāds ģirgens – šim ,pat pubertāte nav beigusies – palīgskolas absolvents uzradās – nu gan mums ministri