Bondars sola vērsties KNAB saistībā ar internetā izplatīto epastu, kurā it kā minēta finansējuma piesaistīšana viņa kandidēšanai uz Valsts prezidenta amatu

Mārtiņš Bondars

Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar internetā izplatīto epastu, kurā it kā minēta finansējuma piesaistīšana Bondara kandidēšanai uz Valsts prezidenta amatu 2015.gadā.

Pirms apmēram nedēļas internetā anonīmi tika publicēts e-pastu arhīvs, kurā, kā apgalvoja tā publicētāji, atrodamas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni sarakstes. 

Bondars sociālajā tīklā “Facebook” publiskojis vienu e-pastu, kurā minēts kāds Dainis, kurš izteicis nepieciešamību pēc 9000 eiro atbalsta, lai sniegtu sabiedrisko attiecību pakalpojumus, kas saistīti ar “mistera B” prezidenta kandidatūru un citām partijas vajadzībām. 

Tāpat minēts, ka ir panākta vienošanās, lai raidījums “Suņu Būda” katru mēnesi saņemtu 5000 eiro no “Media Support”. Minētā raidījuma vadītājs bija pašreizējais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, savukārt kompānija ir saistīta ar Meroni.

Arī Bondara minētais e-pasts atrodams minētajā datubāzē un tajā ir paraksts RM, kas, spriežot pēc citu e-pastu satura, varētu būt Meroni iniciāļi.

Ekrānuzņēmums

Bondars sociālajā tīklā “Facebook” raksta, ka ja publiski izplatītie e-pasti nav viltojums, tad tā ir “šokējoša informācija”, kas būtu jāvērtē KNAB.

Paša Bondara rīcībā nav nekādas informācijas par to, ka 2015. gadā viņa vārds vai Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņa būtu izmantota, lai piesaistītu finansējumu Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) vai tā laika LRA Saeimas frakcijas vadītājam Dainim Liepiņam personīgi no Meroni paša vai no struktūrām, kas saistītas ar advokāta ietekmi.

Bondars “Facebook” noliedz to, ka saņēmis LRA finansējumu savas prezidenta vēlēšanu kampaņas aktivitātēm. 

“Publiskajā telpā nonākušie iespējamie e-pasti man ir ļoti nepatīkams pārsteigums, un es šo informāciju uztveru nopietni. Par šādām sarakstēm man pirms tam nebija nekādas informācijas. Es personīgi vērsīšos KNAB, ņemot vārā, ka šajos dokumentos varētu būt saskatāmas vairākas Politisko organizāciju finansēšanas likuma pārkāpumu pazīmes,” norāda Bondars.

Bondars arī atgādina, ka ar LRA neesot saistīts kopš 2017.gada, kad izstājies no šī politiskā spēka saistībā ar to, ka LRA īstenotā politika un darbības kļuvušas viņam nepieņemamas.

Ja publiski izplatītie e-pasti nav viltojums, tad tā ir šokējoša informācija, kas būtu jāvērtē Korupcijas novēršanas un…

Gepostet von Martins Bondars am Montag, 27. April 2020

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mūzika
mūzika

vinam nauda,liela nauda,manta,vara un tupele pret galdubas laulības līgums

Stienis
Stienis

Bondars šajā visā ir bērndārznieks, bet būtu labi, ja pēc viņa iesniegums KNAB šai lietai pievērstu uzmanību, jo nu tas, cik augstā līmenī veikli izdzimteņi shēmo amatus, ir vienkārši sensācija.