Bondars deputātiem: Jūs esat kā tītari, kas nekur nevar aizlidot!

Mārtiņš Bondars

LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars Saeimas debatēs acīmredzot bija visai pavasarīgā noskaņojumā, jo savus kolēģus tēlaini salīdzināja ar putniem.

“Es zinu, ka daži šeit sēdošie uzskata, ka politiķi ir kā gulbji un iedzīvotāji kā zvirbuļi. Gulbji aizlido, zvirbuļi paliek. Nē, kolēģi! Tie, kas tā uzskata, labāk tā neuzskatiet, jo jūs esat kā tītari, kuri nekur nevar aizlidot un iedzīvotāji ir kā strazdi, un pēdējos gados tas ir parādījies. Tāpēc nelieciet valsti augstāk par cilvēkiem, bet viens likums, viena taisnība visiem!”

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēmusi likuma izmaiņas, kas paredz pienākumu no 2020. gada arī valstij un pašvaldībām maksāt nekustamā īpašuma nodokli par tām piederošiem graustiem.

Likuma labojumu autors ir Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars. Uzstājoties debatēs, viņš uzsvēra – ar likuma izmaiņām tiek novērsta netaisnīgā situācija, ka iedzīvotājiem ir jāmaksā nekustamā īpašuma nodokļa paaugstinātā likme, ja viņu īpašumā ir grausts. Savukārt valstij vai pašvaldībām par graustiem nodoklis nav jāmaksā vispār. Vērtējumu šādai situācijai deputāts izteica, runājot līdzībās par putniem.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aaa
aaa

jautājums protams diletantisks, bet vai tās pašas pašvaldības un valsts izmaksas par šo nodokli kas nāks klāt, tehniski neuzliks tālāk uz iedzīvotāju rēķina un vienalga maksās to no nodokļu ieņēmumiem, kuri citkārt bez šī nodokļa aizietu citās nozarēs un izmaksās? nu un pie reizes vēl pacels šur tur pa kapeikai lai kompensētu izmaksas? Šis nav apgalvojums, šis ir jautājums.