Bijusī politiķe Sudraba zinājusi par Krievijas plāniem iebrukt Ukrainā – pat ar konkrētiem datumiem

oligarhu lieta

Jau ilgāku laiku bijusī valsts kontroliere un politiķe Inguna Sudraba sabiedrībā nav manīta. Žurnāls “Privātā Dzīve” izpētījis, kur viņa pazudusi un ar ko nodarbojas.

Žurnāla veidotāji Ingunu Sudrabu sastapuši ekspolitiķa Gundara Bērziņa bērēs – tieši viņš bijis cilvēks, kurš pavēris Sudrabai ceļu uz Valsts kontroli, jo iepriekš abi kopā strādājuši Finanšu ministrijā. Pēc diviem termiņiem valsts kontrolieres amatā Sudraba izveidoja partiju “No sirds Latvijai”, tā ar sešām vietām iekļuva 12. Saeimā, taču vēlāk sašķīda un 13. Saeimā vairs neiekļuva.

Ap Ingunu Sudrabu pēc tam nolaidās noslēpumainības plīvurs. Viņa gan ik pa laikam medijos parādījās dažādu skandālu kontekstā, piemēram, Sudrabai pārmeta pārāk ciešas saites ar Krieviju.

Kā raksta “Privātā Dzīve”,

Sudraba šobrīd pārsvarā uzturoties vai nu Eiropā, vai Ukrainā, kur “vietējiem speciālistiem palīdz savest kārtībā valsts finanšu dokumentus”.

Viņa pati “Privātajai Dzīvei” nav vēlējusies komentēt, ar ko tieši nodarbojas, taču žurnāls vēsta, ka Sudraba strādājusi pie Ukrainas publisko finanšu uzskaites stratēģijas, veic finanšu audita mācības un nesen kādā konferencē uzstājusies ar ziņojumu, kā norit Ukrainas audita pielāgošana starptautiskajiem standartiem.

Tāpat viņa piedalījusies videopodkāstā “Ziņojums par stāvokli Ukrainā”, kur izteikusies, ka

zinājusi par Krievijas plāniem iebrukt Ukrainā – pat ar konkrētiem datumiem viņai par to teikts jau 2021. gada novembrī.

“Iebrukuma datums ik pa mēnešiem mainījās, līdz janvāra beigās saņēmu pavēli – triju dienu laikā pamest Ukrainu,” klāstījusi Sudraba.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nevārds
Nevārds

Konsultē Ukrainā !!! Vai to ukraiņu naftas pārstrādes kompāniju , kur pazuduši daudzi miljardi ASV dolāri ???

Rūdis
Rūdis

Tās kompānijas Naftohaz, Burisma un Černemornaftohaz bija tās, kur nauda pazuda Janukoviča laikā! Pret ko izcēlās Eiromaidana revolūcija, pret ko vienmēr darbojies Zelenska kolektīvs un kamdēļ tagad jāaicina Sudraba palīgā no Rietumiem!

ruksis
ruksis

Vai Sudraba ir Vangas meita?

Real warfare
Real warfare

Par kara saakumu zinaaja visi. Arii ukrainji, protams. Un tagad man aizdomas, ka visi zin arii par BEIGAAM… Tas tak kaa zoles speelee – daliijums gandriiz skaidrs, peec punktiem Krievija pagaidaam zaudee, bet sliedes vien un kalpinji izgaajushi. Platie veel rokaas, un daamas arii….

burbulis
burbulis

Kurā vietā viņi zaudē? Vai arī es kaut ko nezinu? Lai novērtētu objektīvi stāvokli, tad jāskatās abu pušu info telpā, tie kas dzīvo tikai twiterī, facebookā, delfos, tvnetā, cnn, dzīvo vienas puses info burbulī un neredz kas notiek otrā pusē. Tur viss ir savādāk.

Real warfare
Real warfare

Neapmekleeju nevienu no mineetajiem. Kuraa vietaa zaudee? Nu, piemeeram, ar mobilizaaciju. Tai nevajadzeeja buut. Tehnologjiskaas sankcijas arii kozh. PAGAIDAAM, kaa jau teicu. Kas uz Ukrainu attiecas, skataamies faktus. Galvenais ideologs Arestovichs aizmuka, jo vinjam paarmeta patiesiibas teikshanu par postiijumiem. Iekslietu ministrijas vadiiba paaris dienas veelaak nonaaca tur, kur nonaaca…. Laikam sagadiishanaas, vai ne? Es jau neko, bet partija NAV galaa. Un zoli NESPEELEE DIVATAA!

Nu un
Nu un

Valstij, kurai viss iet labi ar karošanu citā valstī, nemobilizē papildus cilvēkus pusmūžā un nesūta uz fronti zekus. Armijām kurām viss iet kā vajag – karo profesionāli karavīri.

padomā pats
padomā pats

Bet ko tad varēja gribēt, jau pašā sākumā ar 170-190k karavīru krievi 8 mēnešus karoja skaitliskā mazākumā. Ja nebūtu rietumvalstis sūtījušas ieročus, tankus, munīciju, artilēriju, dronus, naudu, visu laiku apmācījušas ukraiņu mobilizētos (tev tak visu vasaru pa tv panorāmā stāstīja, kā Zelenskis samobilizēs miljonu, kā rietumos apmāca ukraiņus, kā vajag vismaz 4x vairāk dzīvā spēka samobilizēt lai varētu uzbrukt krieviem), tad tas karš jau būtu beidzies kaut kad vasarā. Padomā pats, ja Ukrainā visu laiku notiek gandrīz nepārtraukta mobilizācija, ko tad krieviem darīt? Es te pacelšu tādu ļoti nepatīkamu tēmu, bet tad kad rietumvalstis iebruka Irākā, tad pat Latvija sūtīja… lasīt vēl »

komisārs šlesers
komisārs šlesers

Šito Stepašinu vajadzētu nopratināt par Pareksa izlaupīšanu. Viņa bija Pareksa viceprezidentes vietniece. Pagātni viņa laikam nezina, tikai nâkotni

Sisidra (sivēns sivēnam draugs)
Sisidra (sivēns sivēnam draugs)

Kapēc pats ar laksu un godmani Krājbanku izlaupīji?

debīlais bondars
debīlais bondars

Es arī visu zināju, tikai nevienam neteicu

nadježda krupskaja
nadježda krupskaja

Pēc kara visi gudri. Izņemot sudrabu. Viņa gudra jau pirms kara