Bijusī ministre Viņķele stājusies jaunā amatā

Ilze Viņķele

Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) šomēnes kļuvusi par “Latvijas Amerikas acu centra” (LAAC) valdes locekli, liecina “Lursoft” informācija.

Veselības ministrija (VM) jau jaunā veselības ministra, Viņķeles partijas biedra Daniela Pavļuta (A/P) vadībā pēc notikušā septembra beigās solīja veikt pārbaudi un tikai pēc tās izvērtēt, vai ir pamats lauzt Nacionālā veselības dienesta noslēgto līgumu ar MFD. Līdz šim par pārbaudes rezultātiem publiski nav paziņots. Bez testēšanas skolās MFD Veselības grupa arī veic maksas un valsts apmaksātu Covid 19 antigēna eksprestestu.

LAAC pilnībā pieder SIA “Dziedniecība”. Tā valdes priekšsēdētāja ir Natālija Točiļenko, bet trešā valdes locekle – Una Brūna. Pērn uzņēmums strādājis ar 4,75 miljonu eiro apgrozījumu un 133 000 eiro peļņu.

“Dziedniecība” pārvalda “MFD veselības grupu”.

MFD laboratorija 1.septembra priekšvakarā tika vainota, ka nav spējusi atsevišķām skolām nodrošināt nepieciešamos Covid-19 siekalu testus, ziņu virsraksti mācību gada priekšvakarā vēstīja par “haosu skolās”.

“Dziedniecības” apgrozījums 2020.gadā bija 14 miljoni eiro, bet peļņa – nepilns miljons eiro. “Dziedniecības” īpašnieki ir Natālija Točiļenko – 35,61%, Aleksandrs Točiļenko – 35,61%, Gaļina Muračkovska – 22,48%, bet 6,29% “Dziedniecības” kapitāldaļu pieder SIA “Veselības korporācija”, kuras īpašnieks arī ir Aleksandrs Točiļenko.

Viņķele vietu uzņēmuma valdē ieguvusi pēc tam, kad to tikai pēc pieciem mēnešiem šajā amatā atstājis Einārs Giels. Šovasar jūnijā viņš publiskajā telpā parādījās kā MFD grupas izpilddirektors un sabiedrībai skaidroja problēmas, kas uzņēmuma dēļ radās ar Covid testēšanu skolās. Pirms tam plašākai sabiedrībai nezināmais AS Olainfarm mārketinga datu analītiķis Giels 2019.gadā kopā ar tagadējo Vakcinācijas biroja vadītāju Evu Juhņēviču neveiksmīgi kandidēja uz amatiem LTV valdē.

Lursoft dati rāda, ka 4.jūnijā Giels iecelts Latvijas Amerikas acu centra valdē, bet jau 5.novembrī amatu pametis, dodot vietu bijušai veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Tas rada iespaidu, ka Gielam amats bijis jāpamet speciāli, lai atbrīvotu vietu bijušajai veselības ministrei. Laikā, kad ieņēma amatu Latvijas Amerikas acu centra valdē, publiski Giels komunicēja visas MFD grupas vārdā un specifiski par testēšanu skolās, nevis šauri par tēmām, kas skar uzņēmumu, kura valdē viņš iecelts.

Ilze Viņķele veselības ministres amatu zaudēja šā gada sākumā, kad premjers Krišjānis Kariņš (JV) viņai izteica neuzticību, pārmetot problēmas ar vakcīnu pret Covid-19 pieejamības plānu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nesta
Nesta

Galvenais ka ir pie siles savā vietā, tad jau varēs izvērst politbilnesu

😁😁😁
😁😁😁

Un tad nu visi, sākot ar dubultpilsoni, pianistu un pārējo SIA samāksloti brīnās:
“Kā tad tā – tauta neuzticas valdībai, nevakcinējas – nu dikti tumši, neizglītoti un ar zemiem ienākumiem…”

tpfu, bļe…