Bijušais ministrs Plešs, atsaucoties sludinājumam, kļuvis par izpilddirektoru lielā starptautiskā energokompānijā

Artūrs Toms Plešs

Bijušais VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs nu ir prom no aktīvās politikas. Vairākus mēnešus padzīvojis ar bezdarbnieka pabalstu, Plešs tagad ieņem nopietnu amatu – viņš ir izpilddirektors starptautiskā energokompānijā “Eurowind Energy”, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Žurnālam Plešs atklājis, ka ne viņš, ne viņa partija “Attīstībai/Par!” nav pateikuši ardievas politikai – jau pēc gada kompānija atgriezīsies uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Tikmēr pats eksministrs bez darba nesēž – viņš kļuvis par izpilddirektoru lielā starptautiskā uzņēmumā.

Kā “Privātajai Dzīvei” atklājis bijušais VARAM ministrs, viņš divus mēnešus “sēdējis” bezdarbniekos, pa šo laiku izremontējis dzīvokli un auklējis 10 mēnešus veco dēlu.

Jauno darbu viņš atradis ar sludinājuma palīdzību, proti, pēc “ministrēšanas” beigām pētījis darba piedāvājumus un ieraudzījis, ka Dānijā bāzētais starptautiskais uzņēmums “Eurowind Energy” meklē kadrus Latvijā.

“Pieteicos, pat īpaši necerot, ka paņems. Vienkārši atzinu, ka atjaunojamā enerģija ir mana ticības lieta. Un neticami, bet pēc kāda laika sākās sarunas, ka es varētu būt uzņēmuma izpilddirektors,” stāsta 31 gadu vecais bijušais VARAM ministrs.

Plešs saka, ka arī ministrijas laikā viņam tuvas bijušas atjaunojamās enerģijas lietas, un jauniem cilvēkiem ir šajā virzienā jāstrādā. Viņš vēlas, lai Latvija būtu pilnībā atsvabināta no Krievijas resursiem. Pats Plešs šobrīd Latvijā veido komandu un tiek lūkots, kur šeit varētu attīstīt vēja enerģiju.

“Esmu pamanījis, ka manā dzīvē viss kaut kā saliekas pa plauktiņiem. Pat neplānojot, dzīve vienkārši aizved vajadzīgajā virzienā,” saka bijušais ministrs.

Jaunajā amatā viņam katru dienu ir daudz tikšanās, taču kopumā darbs neesot tik intensīvs kā VARAM laikā, sanākot arī atpūtas brīži.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pasaka par finansēm
pasaka par finansēm

Šim tak droši vien visticamāk Suzāns iepiķoja, lai pasargā Suzāna labdarību, ļaujot cilvēkiem pie algas vēl nereāli pacelt papildu kāpostu laimētavās? Varbūt Pļēžš jau notriecis visu saņemto skanošo Suzāna labdarības iestādēs? Netīra nauda laimi nenes.

Olga
Olga

Puisītim ir jāatstrādā. Līdz Ziemassvētkiem, tad brīvai lidojums no totālās nekompetences un visa izgāšanu. Kompānijas nevar bezgalīgi uzturēt liekačus. Nav jau vietējā , kur saliek politpadomes un valdes valsts un pašvaldību pasūtījumu izsišanai

Derdz
Derdz

Blin, pless, re kur dūmi velk patieso dabu, Latvijai ir resursi, un viņa varbūt neatkarīga arī no starptautiskās kompānijas, un ES, a pricom tur Krievija, ja lielāko daļu elektrības paši ražojam un spējām sarazot…. tātad jums nav intereses lv padarīt neatkarīgu bet tieši otrādi atkarigu

sīkais smerdelis Pļekš
sīkais smerdelis Pļekš

Gods kalpot dānijai (un zuzānam).

pļešiņ nāc mājā
pļešiņ nāc mājā

Atjaunojamā enerģija ir ticìbas lieta

audzinātāja
audzinātāja

Dies pasarg to kompāniju!

RPal.
RPal.

Varbūt…Dievs, pasargi mūs no tās kompānijas ?

Puik
Puik

Kuru tieši kompāniju? Kas ar viņu slikts?