Bijušais ministrs Nemiro turpmāk vadīs Transporta infrastruktūras attīstības asociāciju

Ralfs Nemiro

Bijušais Latvijas valsts ekonomikas ministrs un jurists Ralfs Nemiro vadīs Transporta Infrastruktūras attīstības asociāciju (LITIAA).

Nodibināta Latvijas Ilgtspējīgās transporta infrastruktūras attīstības asociācija (LITIAA), kuru vadīs bijušais Saeimas deputāts un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, liecina “Lursoft” informācija.

Asociācija reģistrēta 2023.gada 20.aprīlī.

LITIAA amatpersonas ir Nemiro un Lelde Dembovska.

Asociācijas dibinātāji ir SIA “LDV Construcion” valdes priekšsēdētāja Dembovska un kompānijas valdes locekle Lolita Jēkabsone, kā arī SIA “Vianova” valdes priekšsēdētājs Sandis Zvidriņš.

LITIAA statūtos teikts, ka asociācijas mērķis ir apvienot transporta infrastruktūras nozarē strādājošos uzņēmumus, nodrošinot to interešu pārstāvību nacionālā un starptautiskā līmenī, kā arī nodibināt saikni ar radniecīgām organizācijām un politikas veidotājiem, pārstāvot asociācijas biedru kolektīvās intereses publiskā sektora iestādēs un komunikācijā ar nozares politikas veidotājiem.

Tāpat kā viens no asociācijas mērķiem minēts vienotas izpratnes par transporta infrastruktūras attīstības projektu ilgtspējīgu risinājumu nepieciešamību stiprināšana un tiesiski atbildīgu un uz ilgtermiņa sadarbību vērstu komercpraksi transporta infrastruktūras nozarē veicināšana.

Asociācija arī plāno veicināt godīgu konkurenci nozares dalībnieku starpā, izglītot sabiedrību par transporta infrastruktūras attīstības projektu un risinājumu nepieciešamību, kā arī organizēt izglītojošus pasākumus esošajiem un topošajiem nozares speciālistiem par ilgtspējīgu un mūsdienīgu risinājumu nepieciešamību transporta infrastruktūras tālākai attīstībai un uzturēšanai.

Asociācijas izpildinstitūcija ir valde, kas sastāv no diviem locekļiem.

LITIAA pārstāvji norāda, ka Latvijā ir nepieciešams politikas veidotājiem sniegt nozares viedokli ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu transporta infrastruktūras attīstību. Tagad, kad Nemiro ir atstājis politiku, viņš ir nolēmis savu pieredzi tālāk izmantot sabiedriskā organizācijā, kas saistīta vairāk ar transporta infrastruktūru Latvijā.

Asociācija plāno apvienot uzņēmumus, kuri darbojās transporta infrastruktūras, projektēšanas, izbūves un uzturēšanas jomā. Asociācijas pārstāvji norāda, ka svarīgi ir uzņēmuma nevainojama reputācija attiecībā uz konkurences tiesību ievērošanu, kā arī uzņēmuma nav nodokļu parādu.

Ekonomikas ministra amatā Nemiro bija no 2019.gada janvāra līdz 2020.gada martam, kad viņam tika anulēta pielaide valsts noslēpumam.

Nemiro 13. Saeimā tika ievēlēts no KPV LV, un pēc atkāpšanās no amata tika atjaunots viņa deputāta mandāts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
fakc
fakc

Tātad Transporta infrastruktūras attīstības asociācijā var kaut ko iršņaukt nāsī? Citādi jau tur strādāt neietu ;D

sociālā palīdzība savējiem
sociālā palīdzība savējiem

Kādus tik amatus neizdomā visādiem nespējniekiem. Galvenais nosaukumā pielikt kādu vārdu no “attīstības, transformācijas, izaugsmes, zaļš, zils, ilgtspējīgums” un citiem propagandas vārdiem. Tā visa ir sociālā palīdzība savējiem, kuri ir aizstumti prom no siles. Jo tie kas šodien pie siles, saprot ka rītdien vairs var nebūt pie siles, tāpēc arī tāda kārtība. Tāpēc arī to moderno, labiekārtoto Liepājas cietumu vajag būvēt, jo ja nu gadījumā kaut kas notiek ne tā kā paredzēts, nesēdēs taču centrālcietumā kopā ar nabagiem. Vajag cietumu kā Norvēģijā.

privatizācijas ministrs Čudars
privatizācijas ministrs Čudars

Tas i sūc. Drīz sāksies tautumeitām un tautudēliem piederošo valsts uzņēmumu privatizācija. Un katra tautumeita varēs piedalīties savas valsts izzagšanā.

levitkucins
levitkucins

Domāju, ka privatizāciju vaidzētu sākt dziesmu un geju svētku laikā. Apzagsim latvāņu nāciju kamēr viņi laimīgi bauro