Bijušā prezidenta Vējoņa portrets valstij izmaksājis vairāk nekā 10 000 eiro

Raimonda Vējoņa portrets

Rīgas pilī par 62 145 eiro tapuši jauni griestu gleznojumi un papildināta prezidentu portretu galerija, informējusi Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Rīgas pils Svētku zāles divus griestu gleznojumu – Alekseja Naumova “Tautas manifestācijas Daugavmalā” un Andra Eglīša “Latvijas Republikas dibināšana 1918.gada 18.novembrī” izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas ir 51 155 eiro. Lēmumu par gleznojumu nepieciešamību pieņēma Rīgas pils atjaunošanas padomes 2017.gadā.

Savukārt mākslinieces Frančeskas Kirkes gleznotais bijušā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa portrets kopā ar rāmi izmaksājis 10 990 eiro.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Attēls no žurnāla “Privātā Dzīve”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kronis
Kronis

Skārņu ielas mākslinieks Voldemārs , par 5000 EUR uzmālētu labāk .

Lilī
Lilī

Dzīvē viņš tik stīvs nekad nav bijis. Savu mūžu viņu atceros kā tādu nedaudz izmisušu, nevarīgi neveiklu, aiz jociņa slēpjošos gaisu izlaidušu švakoni. Vai tad nu tādu mālēs? Nedaudz piemeta rubli un sanāca normāls stīvonis.

Zariņš
Zariņš

Gatis Šļūka būtu uzgleznojis nedaudz lētāk !

dr. Apinis
dr. Apinis

Man patīk.

deputāts
deputāts

Ja nezinātu, ka tas ir Vējoņa portrets, es nemaz viņu neatpazītu.
Kā var būt tik vājš portretists?
Un galvenais, kā šādu vāju darbu pieņēma un par to vēl samaksāja???

Losis
Losis

Kāpēc pasūtījums tika nepietiekami profesionālam māksliniekam ? Vējonis šajā gleznā nav atpazīstams. Labi, ka apakšā būs šiltīte ar viņa vārdu.

aha
aha

(PSKP ģenerālsekretārs( attēlā pirmais no kreisās) kopā ar sivēniem fermas apskates laikā)

Rupeklis
Rupeklis

Šoreiz vāji.