Baltkrievijas svētku pasākumu vēstniecībā Daugavpilī apmeklē pilsētas mērs Elksniņš ar svītu

Andrejs Elksniņš

Piektajā jūlijā Daugavpils viszināmākajā restorānā, viesnīcas “Latgola” 10. stāvā slēgtā pasākumā tika svinēta Baltkrievijas neatkarības diena. Baltkrievijas vēstniecības rīkoto pasākumu apmeklēja arī Latvijas valsts amatpersonas, to vidū arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš no “Saskaņas”. Valsts drošības dienests un Ārlietu ministrija paudusi kritiku par šādu soli, ziņo ReTV ziņas un medijs “Chayka”.

Pasākums 5.07. sākās vakarā, un restorānu apmeklēt varēja vien aicinātās personas, kuru vidū bija “Saskaņas” politiķis Andrejs Elksniņš un Daugavpils pirmais vicemērs Aleksejs Vasiļjevs no “Latvijas Krievu savienības”, kā arī uzņēmēji un citas personas.

Elksniņš: “Šobrīd Daugavpilī oficiāli darbojas Baltkrievijas diplomātiskā pārstāvniecība, un neraugoties uz jebkādiem vai jebkura paziņojumiem, tā turpina šeit strādāt. Es ar lielu prieku apmeklēju daudzus pasākumus, organizācijas, notikumus, lai pirmām kārtām rūpētos par mūsu iedzīvotāju interesēm.”

Uz ReTV un portāla “Chayka” uzdoto jautājumu – vai viņš neuzskata par nepareizu doties uz pasākumu, kuru rīko agresorvalsts un par ko Latvijas valdība un prezidents izteikušies nosodoši, Elksniņa atbilde bija – “es neesmu lasījis šos ziņojumus”.

Par Latvijas amatpersonu rīcību, apmeklējot agresorvalsts rīkotu pasākumu ReTV Ziņu dienestam un portālam “Chayka” viedokli pauda gan Valsts drošības dienests, gan arī Ārlietu ministrija.

Valsts drošības dienesta komentārs:

“VDD vērtējumā pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonu piedalīšanās agresorvalsts Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās Baltkrievijas rīkotos pasākumos nav atbilstoša Latvijas nacionālās drošības interesēm. Šāda rīcība ir pretrunā Latvijas valsts nosodošajai nostājai pret Krievijas īstenotajiem noziegumiem pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kā arī neveicina Latvijas sabiedrības vienotību šajos sarežģītajos apstākļos.”

Solvita Martinsone, Ārlietu ministrijas pārstāve: “Baltkrievijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī nav aizliegts rīkot svinīgus pasākumus. Tomēr Latvijas amatpersonām būtu rūpīgi jāizvērtē dalība šādos pasākumos, ņemot vērā Lukašenko neleģitīmās vēlēšanas, represijas pret pilsonisko sabiedrību, hibrīduzbrukumu Latvijas robežai, kā arī Krievijas īstenotajai agresijai Ukrainā.”

Tikmēr šodien rit jau 135. kara diena Ukrainā, kur Krievija, sadarbojoties ar Baltkrieviju, nogalina tūkstošiem iedzīvotāju, mērķtiecīgi iznīcina pilsētas. Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko daudzkārtīgi paudis par viņa valsts atbalstu Krievijas īstenotajam karam Ukrainā. Arī pavisam nesen – 3.jūlijā, kad svinēta šīs valsts neatkarības diena, izskanēja atbalsts Krievijai.

Lukašenko: “Mēs bijām un būsim kopā ar brālīgo Krieviju. Mūsu dalība specoperācijā ir manis atbalstīta jau sen, tās pirmajā dienā kopš operācijas sākšanās.”

Tomēr tām Latvijas personām un uzņēmējiem, kuri ieradās Baltkrievijas rīkotajā pasākumā, šie fakti nešķita būtiski, lai ignorētu pasākumu. Jau pieminētais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš uzskata, ka šī pasākuma apmeklēšana ir rūpes par Daugavpils iedzīvotājiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kārlis
Kārlis

Rinka ar Kāriņu savā totalitārismā grib pārspēt pašu Lukašenko. Rinka ar Kāriņu Latvijā pie varas dažādos posteņos jau ir kādus 20 gadus, un kurā vietā Latvija atrodās Eiropas Savienības saimē, pirmajā trijniekā no beigām…..

Rinis
Rinis

Valdība jau varèja śo stingri aiz riekstiem pañemt. Bet izskatàs, ka visi tur viena liela draudzīga gimene! Ak jà…tà baltkrievu kontra..Latgale.. tieslietu tiesliets..drošības dienesti…

padomiešu sitējs
padomiešu sitējs

Tas gan ir viens purns kam prasās.

baltkrievs rinkevičs
baltkrievs rinkevičs

Ja baltkrievija būtu 30 km no Rīgas, tad visa Rīga ar visiem progresīvajiem degenerātiem pauļutiem un nacionālistiem kiršteiniem priekšgalā svinētu baltkrievijas svētkus jūrmalā vai zuzāna kazino olympic

deģenerātam
deģenerātam

Vai kāds tevi no pārcelšanās uz Baltrusu attur?

Urzula
Urzula

Jā, ar tādu piedāvājumu jau savulaik nāca Vienotības līdere Solvita Āboltiņa, tu laikam no tās pašas šļakas. Tāpēc jau Latviju ir pametuši apmēram 500 000 tautiešu.

Urzulai
Urzulai

Krievi ir tavi “tautieši”, ne mani.

Urzula
Urzula

Ja jau mūsu valsts vadība ir tik varena un lepna, tad vajadzētu strādājošiem garantēt ES vidējās algas 9 eiro/ stundā, pabalstus un pensijas, lai nevajadzētu cilvēkiem doties pēc pirmās nepieciešamības precēm un pārtikas uz draudzīgo Baltkrieviju.

Rupeklis
Rupeklis

Vai ar tavu izglītību un ražīgumu var to gribet?

Solveiga
Solveiga

Vai darba ražīgums netiek jaukts ar produkta saražošanas izmaksām un tad to nosaucam par zemu konkurētspēju un ražīgumu. Cik mums maksā elektrība jau no 2012 gada OIK apmēram divas reizes dārgāk nekā brīvajā tirgū, visādi nodokļi, atļaujas, transporta nodokļi, darba algas nodokļi un t.t., kas produkta pašizmaksu sadārdzinā par 30-50% salīdzinot ar kaimiņu zemēm. Mūsu valdības ministri ir tādi puskoka lēcēji ar lielu varu, bet maz smadzenēm un atbildības.

Viesturs
Viesturs

Pareizi šo jēdzienu sauc “produktivitāte”. Tā diemžēl nav atkarīga tikai no indivīda spējām, jo piem Lidl kasē sēdoši darbinieki Latvijā un Vācijā var vienādi veikli apkalpot pircējus, taču Latvijā to būs objektīvi mazāk. Pareizi jau atzīmējāt, ka kopumā birokrātiskā sistēma ir pārlieku smagneja Latvijas vidējā lieluma uzņēmumiem!

Angela
Angela

Rīgā zupas virtuvju netrūkst.

Egīls
Egīls

Oligarham Elksniņam konfiscēs jahtu ?

Mata Hari
Mata Hari

Nemaz nebrīnīšos, ka izrādīsies, ka viņš ir Kremļa ietekmes aģents! Ja nē, tad vismaz noderīgais idiots!

Ļuļukašenko
Ļuļukašenko

Nebrīnies. Tā arī ir.