Balsu pirkšanu “Vienotības” labā cenšas pārtaisīt par balsu pirkšanu “Saskaņai”

Vienotība

Par balsu pirkšanu “Vienotības” labā un liecinieku apstrādāšanu jau vēstījām. Tostarp portāls Pietiek.com publiskojis vēl kādu atklātībā nākušu partijas “Vienotība” blēdību.

Latgales iedzīvotāji Ivans Grigorjevs un Grigorijs Ņikiforovs “alternatīvā izmeklēšanā” ir apliecinājuši ne tikai to, ka 12. Saeimas vēlēšanās balsojuši tieši par 4. (Vienotības sarakstu), bet arī to, ka šī kriminālprocesa ietvaros vēlāk ticis pārrakstīts sākotnējais nopratināšanas protokols un ka sajusts arī spiediens no tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem. Par to liecina Pietiek publiskotais kāda advokātu biroja veikts diktofona ieraksts sarunai ar abiem balsu pārdevējiem, kura autentiskumu atzinis Latvijas Neatkarīgo ekspertu asociācijas eksperts.

Pietiek jau informēja, ka šā gada jūlija sākumā Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādīja apsūdzību diviem vīriešiem par balsu pirkšanu partijas Saskaņa labā 12. Saeimas vēlēšanās, un viens no šiem vīriešiem bija Līvānu novada Rožupes pagastā dzīvojošais Fjodors Martinovs.

Martinovs tika apsūdzēts par to, ka viņš pēc kāda Anatolija Sproges piedāvājuma piekritis noorganizēt personas, kas par naudu vai spirtu būtu ar mieru nobalsot vēlēšanās par Saskaņu un ievilkt plusu Andrejam Elksniņam. Martinovs tad arī spējis “noorganizēt” četrus cilvēkus, un Sproge pēc nobalsošanas katram no viņiem samaksājis desmit eiro, bet pēc tam piegādājis vēl arī litru tīra spirta.

Taču pēc tam Martinovs vērsies prokuratūrā ar pašrocīgi rakstītu liecību, kurā apliecinājis, ka dažās apsūdzības vietās minētie “apstākļi neatbilst īstenībai”.

Patiesībā Sproge (Martinovs viņu dēvē “Sprogis”) esot devis uzdevumu balsot par 4. – Vienotības sarakstu un plusiņu likt pie Zaķa uzvārda, turklāt “nebijis priecīgs”, kad pēc sarunāto balsotāju pārpalikušo biļetenu aplūkošanas kļuvis skaidrs, ka kāds no viņiem tomēr nav nobalsojis par Vienotību.

Pietiek jau ir publiskojis arī Sproges liecības, ko viņš adresējis Latgales tiesu apgabala prokuratūrai un kurās tāpat apgalvo – lai gan apsūdzēts par balsu uzpirkšanu Saskaņas labā, patiesībā viņš “organizējis” atbalstītājus Vienotības sarakstam un tieši Zaķim, lai gan no četriem balsu pārdevējiem viens saputrojies un par Vienotību nav nobalsojis.

Nu Pietiek rīcībā nonākuši advokātu biroja Rektiņa un Mieze pārstāvja veiktu interviju ieraksti ar diviem balsu pārdevējiem – Grigorjevu un Ņikiforovu. Šos ierakstus pēc tam par autentiskiem atzinis Latvijas Neatkarīgo ekspertu asociācijas eksperts Nikolajs Gudaņecs.

No šiem ierakstu atšifrējumiem, kas pievienoti Gudaņeca atzinumam un ko publiskojis portāls Pietiek.com, izriet, ka abi balsu pārdevēji ir balsojuši tieši par ceturto – Vienotības sarakstu, abi par “pareizo balsojumu” pretī saņemot atlīdzību.

Turklāt viens no balsu pārdevējiem – Ņikiforovs sarunā ar advokātu biroja pārstāvi paziņojis, ka īpatnas darbības notikušas ar oficiālās nopratināšanas protokolu: “Un vispār, lūk, tur tā kaut ko samainīja. Mēs runājām vispār pavisam citu.. Pēc tam otru reizi papīrus pārrakstīja.”

Savukārt Grigorjevs cita starpā paziņojis par to, ko uzskatījis par spiedienu no tiesībsargāšanas iestāžu puses: “Man māti te nav, ar ko atstāt, saka, tūlīt, saka, uz rajonu pazvanīsim, saka… atsūtīs cilvēku, kurš sēdēs, tu tad brauksi ar mums…”

Kā zināms, Saeimas frakcija Saskaņa vērsusies LR Ģenerālprokuratūrā saistībā ar 12. Saeimas vēlēšanu Līvānu novada vēlētāju balsu pirkšanas lietu, cita starpā norādot uz Drošības policijas pārstāvju iesaisti izmeklēšanas materiālu falsifikācijā un izsakot secinājumu, ka “mūsdienu Latvijā specdienestu organizēto kampaņu līdzdalībā tiek veidotas un publiskajā telpā izplatītas patiesībai neatbilstošas, nomelnojošas ziņas”.

 

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

 

Avots: Pietiek.com

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar