Baiks pēc KNAB aizturēšanas atstāj «Jaunās Vienotības» valdi

Jānis Baiks

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (“Valmierai un Vidzemei”), kuru šonedēļ aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), turpina pildīt amata pienākumus, taču nolēmis aiziet no partiju apvienības “Jaunā Vienotība” valdes, ziņo LTV.

Vēl ceturtdienas rītā Saeimas plenārsēdē sastaptie partijas “Jaunās Vienotības” valdes locekļi LTV stāstīja, ka uzticas tiesībsargājošajām iestādēm, nekādus paskaidrojumus no sadarbības partijas biedra Baika nav prasījuši un to neplāno arī darīt.

“Pašlaik mēs tiešām nezinām. Bija jau līdzīgs gadījums, kas beidzās ne ar ko. Vēlreiz – arī toreiz un tagad – man nekad nav bijis pamata kā politiķim neuzticēties KNAB, ka viņi darbu veic profesionāli. Bet visi apstākļi ir jānoskaidro. Lieta ir jāizmeklē, un arī šajā gadījumā Valmieras mēram un pašvaldībai kopā ir jāsniedz informācija, jāsadarbojas,” norādīja partijas “Vienotības” valdes loceklis Ainārs Latkovskis.

“Jaunās vienotības” valdes loceklis Jānis Reirs pauda, ka “paļaujamies uz tiesībsargājošajām iestādēm, paļaujamies uz to, ka viņi veiks savu darbu kvalitatīvi, un šeit nav iesaistītas tikai Latvijas tiesībsargājošās iestādes, bet arī Eiropas tiesībsargājošās iestādes, un vienkārši ir jāgaida rezultāts”.

Dienas gaitā gan tapis skaidrs, ka Jānis Baiks vairs nebūs “Jaunās Vienotības” valdē. Baiks līdz izmeklēšanai apturējis savu darbību partiju apvienības valdē. Viņš uzskata, ka kāds nepamatoti nomelno pašvaldību.

Partijas “Vienotības” valdes loceklis Edmunds Jurēvics atzina, ka “mēs ļoti respektējam Jāņa Baika lēmumu, ka viņš ir nolēmis atstatīt sevi no “Jaunās Vienotības” valdes, lai noņemtu jebkādas reputācijas riskus un arī neradītu jebkādus nepareizus signālus”.

KNAB šonedēļ paziņoja, ka izmeklē krāpšanu lielā apmērā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas. LTV vēstīja, ka lietas ietvaros ticis aizturēts arī Valmieras mērs Jānis Baiks (“Valmierai un Vidzemei”).

Iespējams, projekts, par kuru interesējas KNAB un Eiropas prokuratūra, ir Rūpniecības un eksporta parks. Tā izmaksas ir gandrīz 7 miljoni eiro, no kuriem 4,2 miljoni ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda nauda. Vēl nesen dome paziņoja par jaunas ražošanas ēkas izbūvi, ziņoja LTV.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Loronzo
Loronzo

Kāpēc bija jāpamet partijas valde, ja ir JV politiskais Jumts? Knab ietkme tiešām būtu mazinājusies vai arī šis ir teātris lohiem?