Atsakoties no kārotās vietas Stradiņu padomē, Rubesai un viņas bīdītājiem izdevies izvairīties no kriminālprocesa

Atsakoties no kārotās vietas P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas padomē, bēdīgi slavenajai Baibai Rubesai un viņas bīdītājiem ir izdevies izvairīties no kriminālprocesa sākšanas, – uz to netieši norāda LR Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta oficiālā vēstule.

Kā zināms, februāra sākumā atklājās, ka neveiksmīgajai RB Rail AS valdes priekšsēdētājai un tāpat bijušajai AS Latvenergo padomes loceklei Baibai Rubesai dividendes ir atnesusi piesliešanās Attīstībai/Par! – ar savas politkompanjones, veselības ministres Ilzes Viņķeles palīdzību Rubesa ir tikusi pie vietas P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas padomē.

Taču pēc skaļas sabiedrības neizpratnes un iesnieguma nosūtīšanas Ģenerālprokuratūrai B. Rubesa no vietas pie „siles” bija spiesta atteikties, paziņojot, ka viņa „respektējot šogad likumā iekļauto normu, kas paredz 24 mēnešu “atdzišanas periodu” politisko partiju amatpersonām”.

Kandidējot uz vietu slimnīcas padomē, B. Rubesa gan šo normu nebija respektējusi, un tāpat to nebija ņēmusi vērā arī dārgi apmaksātā personāla atlases kompānija un nominācijas komisija, kuras vadībā bija Veselības ministrijas ierēdņi. Tieši uz šīs normas pārkāpumu bija norādīts iesniegumā Ģenerālprokuratūrai.

Veselības ministrija, izsludinot konkursu uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas padomes locekļu amatiem, oficiālajā publikācijā izdevumā Latvijas Vēstnesis bija noteikusi arī šādu padomes locekļa amata kandidātiem izvirzāmo obligāto minimālo prasību – atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtās daļas prasībām.

Savukārt šī nesen pieņemtā likuma norma noteic, ka pārvaldes vai padomes locekļa kandidātu nedrīkst izvirzīt personu, kura ir vai pēdējo 24 mēnešu laikā līdz pieteikumu iesniegšanas gala termiņa datumam publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras ietvaros ir bijusi politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona.

B. Rubesa šai normai neatbilda, jo pagājušajā gadā bija ievēlēta partijas Kustība „Par!” pārskata padomē, kas ir „Kustības saimnieciskās un finansiālās darbības revīzijas institūcija un tā kontrolē Kustības institūciju pieņemto lēmumu atbilstību statūtiem un programmai, Kustības finansiālo darbību un Ētikas kodeksa ievērošanu”.

„Tādējādi, pieņemot lēmumu par Baibas Rubesas izvirzīšanu un apstiprināšanu P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas padomes locekļa amatam, oficiālās nominācijas komisijas locekļi un valsts kapitālsabiedrības kapitāldaļu turētāji ir izdarījuši noziedzīgu nodarījumu, kas minēts LR Krimināllikuma XXIV nodaļā, savukārt minētā Baiba Rubesa, iespējams, noslēpjot faktu, ka ir partijas amatpersona, ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, kas minēts Krimināllikuma 177. pantā „Krāpšana”,” bija minēts iesniegumā Ģenerālprokuratūrā.

Nu no Ģenerālprokuratūras atbildes izriet, ka, atsakoties no kārotās vietas padomē, B. Rubesa ir izvairījusies no kriminālprocesa pati un no tā pasargājusi arī savus bīdītājus. „Iesniegumā norādītā persona nav izraudzīta par minētās slimnīcas padomes locekli,” lēmumu nesākt kriminālprocesu lakoniski pamato Ģenerālprokuratūra.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anna
Anna

Tā nu ir sērga , tie ārzemju dezertieru latvieši ,lien , kā utis !

Andris
Andris

Šādi “speciālisti” derīgi un kompetenti visos iedomājamos un neiedomājamos posteņos. Tas tāds padomju laiku kompartijas niķis. Atklāti sakot, jau labu laiku brīnos, ka tāds dieva dots cilvēciņš, kā Rubesa mētājas pa visām padomēm un komitejām.

Vista
Vista

Ierēdnīši jau arī ir tikai cilvēki… un ja tos aplido ērgis ar ministrijas īpašas padomes pilnvarām… Kur likties dūjiņām?

klinšu ērglis
klinšu ērglis

lu padome ģenerālgubernātors arī…… laiks rādīs lidojuma virzienu … plēsiens cita ligzdā

Ilona
Ilona

Tas tikai tā pagaidām, bet Stradiņu universitātes padomē jau vieta iesildīta Nav pamata satraukumam- vieta ir