Atmaskots šopinga dēļ: Krievijas premjera Medvedeva slepenā impērija VIDEO

Krievija

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs un viņa Korupcijas apkarošanas fonds (KAF) publicējis apjomīgu pētījumu. Tas izklāstīts filmā par Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva miljardieriem vērto “slepeno impēriju”.

Izrādās, Medvedevs nav vis vienkārši politiķis, kurš mēdz iesnausties darba laikā, bet gan alkatīgs korumpants, kuram ļoti iet pie sirds rezidences un elitāri īpašumi.

Navaļnijs norāda, ka šo slepeno un ārkārtīgi samudžināto impēriju izdevās atklāt sporta apavu dēļ. 2014.gadā hakeri uzlauza Medvedeva e-pastu un publicēja viņa privāto saraksti. Cilvēki, kuri bija atbildīgi par šo uzlaušanu, nesen tika apcietināti. Bet tie, kuri nav apcietināti, ir starptautiskā meklēšanā. E-pastā nebija nekā pārāk interesanta vai skandaloza. Vien daži dokumenti, fotogrāfijas no Medvedeva privātā arhīva un sarakste ar citiem ierēdņiem.

Korupcijas pētnieku uzmanību izpelnījās tas, ka Medvedevs no interneta veikaliem iegādājās dažādas mantas. Tieši interneta šopinga dēļ tika atmaskota Medvedeva impērija. Vajadzēja vien rūpīgi ieskatīties pirkumos un tajā, kā tieši tiek veikti pasūtījumi, kādas adreses un personas norādītas kā saņēmēji.

Tas, ka apģērbus patiešām pasūtīja Medvedevs, atklājās, izskatot pirkumu sarakstu, apskatot, kā prece izskatās un vēlāk jau oficiālajās fotogrāfijās ieraugot identiskus apģērbu un apavus premjeram. Persona, uz kuras vārda veikti pirkumi, ir Vladimirs Djačenko. Šis cilvēks vada uzņēmumu “Tehinpro” un viņu dēvē par Medvedeva “uzticības personu”.

Navaļnija fonds norāda, ka Medvedevs pamanījies uzbūvēt vienu no valstī lielākajām korupcijas shēmām. KAF, veicot izpēti, atšķetinājuši labdarības organizāciju un bezpeļņas fondu mudžekli, kuru vadīja Medvedeva uzticības personas un radinieki. Fonds gan norāda, ka vārds “labdarība” šeit īsti nav vietā, jo vienīgie, kas no tiem saņēma palīdzību, bija Medvedevs un viņa ģimene.

Kā apgalvo KAF, uz fondiem, kas saistīti ar Medvedevu, kopumā pārskaitīta nauda un īpašumi vismaz 70 miljardu rubļu apmērā (1,13 miljardi eiro). Publikācijā teikts, ka Medvedevs, kuru Krievijas interneta lietotāji mīlīgi iesaukuši par Dimonu, patiesībā ir saistīts ar vairākiem ārkārtīgi dārgiem nekustamajiem īpašumiem, tostarp muižu Pļosas pilsētā, par kuru Navaļnijs vēstīja jau iepriekš. Tāpat viņš saistīts arī ar savrupnamu glaunajā Rubļovkā, kuras vērtība lēšama 5 miljardu apmērā, rezidenci Kurskas apgabalā, vīnogu dārziem Anapā, savrupnamu Krasnajā Poļanā, zemes gabalu pie Maslovo ciemata, kā arī diviem piejūras gabaliem Krasnodaras apgabalā, savrupnamu Sankt-Pēterburgā un citiem.

KAF izskaitļojis arī, ka ar Medvedevu saistītam ofšoram pieder divas jahtas. Navaļnija centra publikācijā apgalvots, ka iepriekšminētie īpašumi “nopirkti par oligarhu kukuļu un valsts banku kredītos izsniegto naudu”. Teju visi šie īpašumi pieder labdarības fondiem un, spriežot pēc visa, “nepieder nevienam”, teikts fonda pētījumā. Šo objektu pārvaldnieki gan ir Medvedeva draugi un skolasbiedri, kā arī viņa “uzticības personas”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: KasJauns

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no sidrabbirzs
Skolnieciņš no sidrabbirzs

Aleksejs Navaļnijs ir bezbailīgs, godīgs, tiešs un atklāts cilvēks. Viņš ir cilvēktiesību aizstāvis, kurš iestājas par demokrātisko vērtību un brīvību saglabāšanu mūsdienu Krievijā. Viņa drosme un degsme ir apbrīnojama. Aleksejs Navaļnijs ir kā Dievietes Temīdas zobens viņas stingrajā rokā. Diemžēl mūsdienu Krievijā, kuras pārvaldi ir monopolizējis Vladimirs Putins un partija ‘’Vienotā Krievija’’, vārda un uzskatu brīvība ir vien uz papīra. Reālajā dzīvē tagadējā Krievijā nav nedz vārda, nedz uzskatu brīvības. Tas ir skumji, ka cilvēkus par sava privātā viedokļa paušanu var savākt Krievijas policija. Mūsdienu Krievijā valda šovinisms – militārais un pareizticīgās baznīcas kults. Piemēram, brīvdomīgiem pagāniem un pacifistiem Krievijā… lasīt vēl »