Atlaista Rīgas zoodārza valde; iegansts – miljonu vērtā zeme Mežaparkā?

Vakar, 19. februārī, no amata atlaists Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un valdes loceklis Andris Morozovs (S).

Līdaka sacīja, ka pašlaik nevarot komentēt atlaišanas iemeslus, jo vēl neesot iepazinies ar lēmuma motivāciju.

Morozova izplatītajā preses paziņojumā pausts pieņēmums, ka atlaišana saistīta ar zemesgabalu Mežaparkā, kas 2011.gadā nodots bezatlīdzības lietošanā Rīgas zoodārzam.

“Atlaižot valdi, ir sagatavota augsne Rīgas pilsētai piederoša īpašuma atsavināšanai,” apgalvo Morozovs.

Pēc Morozova sniegtās informācijas, 2011.gada augustā Rīgas pilsētas pašvaldība nodeva Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam bezatlīdzības lietošanā zemesgabalu Rīgā, Ezermalas un Cimzes ielās, ar platību 22 873 kvadrātmetri. Līgums tika noslēgts uz 10 gadu termiņu.

“Nesagaidot līguma termiņa beigas, pašvaldības izpilddirektors ir atradis iemeslus, lai šo līgumu pārtrauktu. Kā iemesls tiek minēts zemesgabala lietošanas noteikumu pārkāpšana no Rīgas Zoodārza puses, kas arī ir kļuvis par pamatu valdes atlaišanai.

Norādīto zemesgabalu Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs netraucēti lietoja līdz 2019.gada rudenim, kad pēkšņi saņemti pārmetumi par zemesgabalā, iespējams, veiktu nelikumīgu būvniecību un būvgružu glabāšanu. Līdzšinējā valde un zooloģiskā dārza speciālisti pārmetumus noraida,” uzsvēra Morozovs.

Ingmārs Līdaka komentē savu un Rīgas zoodārza valdes atlaišanu

"Politiskā piesmaka ir jaušama arī strādājot tikai zooloģiskā dārza labā," rezumē dzīvnieku draugs Ingmārs Līdaka pēc Rīgas zoodārza valdes atlaišanas. Viņš norāda, ka sev iekšēji neko nevar pārmest, kā arī mudina domāt, ka nākamais valdes priekšsēdētājs jau esot izraudzīts.

Gepostet von Delfi.lv am Donnerstag, 20. Februar 2020

RD izpilddirektora Radzeviča skaidrojums

Rīgas pilsētas izpilddirektors un SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” turētājs Juris Radzevičs uzņēmuma valdi – Ingmāru Līdaku un Andri Morozovu (S) – ir atbrīvojis no amata, jo uzskata, ka viņi pieļāvuši teritorijas piesārņošanu un nesamērīgi augstas uzņēmuma vadības algas salīdzinājumā ar ierindas darbiniekiem.

Radzevičs stāstīja, ka viens no iemesliem valdes atstādināšanai bijusi zemesgabalā starp Ezermalas un Cimzes ielām Rīgas pilsētas būvvalde konstatētais būvgružu radītais piesārņojums 1500 kvadrātmetru platībā. Teritorija ir ierobežotas pieejamības, tādēļ esot skaidrs, ka bez zoodārza pārstāvju atļaujas neviens tur piekļūt nevarot.

Pēc Radzeviča teiktā, saņemot informāciju no būvvaldes, viņš aicinājis zoodārza valdi sniegt paskaidrojumus par radušos situāciju, uz ko saņēmis atbildi, ka būvgruži radušies “Āfrikas savannas” ekspozīcijas izbūves laikā un uzņēmuma vadība būvniekiem mutiski atļāvusi zemi izmantot gružu novietošanai. Kurš tieši šādu akceptu sniedzis un kāpēc teritorija pēc tam nav sakopta, valde neesot spējusi pamatot.

“Uz maniem jautājumiem, vai viņi ir prasījuši paskaidrojumus no darbiniekiem un būvniekiem, atbilžu nav. Manuprāt, tā ir absolūta nevēlēšanās situāciju risināt un noskaidrot vainīgo, lai uzņēmumam nebūtu jātērē nauda teritorijas sakopšanai. Kamēr es nesāku rakstīt vēstules, viņi neko nedarīja un tagad viņi mēģina tos uzbērumus nolīdzināt ar melnzemi un visu noslēpt,” savu rīcību skaidroja Radzevičs.

Līdaka zoodārza vadībā nonāca 2018.gada martā, bet Morozovs – pagājušā gada izskaņā. Pērn novembrī darbu zooloģiskā dārza valdē atstāja tās ilggadējie locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis.

Par zoodārza valdes priekšsēdētāju iecelts Rolands Greiziņš, kurš šo amatu pildīja laikā no 2004. līdz 2017.gadam.

Par valdes locekli iecelts arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Jābūt sevišķi aptaurētam, lai nesaprastu, ka Līdaka un Morozovs tika atlaisti , lai ekskluzīvo zemi Ķīšezera krastā iegādātos savs cilvēks. “Bezkompromisa tiesiskums” uzņem apgriezienus.

asarīts
asarīts

Ak vai… bet runāja un plātījās tik smuki, patieši īsti zaļie un zzs deputātiņi… Sīkais desu zaglēns kļaviņš tiai moikas taisīja ar benzīna taloniem un savu Gandra bodi, bet te jau pavisam cits rūdījums ar “turi muti!” Tad jaua rī pavisam cits nuļļu daudzums apgrozījum;a Kā tad viens zaļais var stāstīt par lopiņiem un ētiku, bet nevar taču bēt nekāds zaļais sava miljoniņa ķešā

Stienis
Stienis

Vai tu maz apjēdz, ko tu runā? :))) Drīzāk Radzevičam vajadzētu sevi atlaist, jo ir tik daudz “būvgružu” visā pilsētā un pārāk motivējošas :) algas domes uzņēmumos, aģentūrās, namu pārvaldēs un departamentos.