Ašeradens neizslēdz PVN celšanu augošo aizsardzības tēriņu finansēšanai

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV)

Viena no iespējām, kā segt potenciāli augošos aizsardzības izdevumus, ir celt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi par vienu procentpunktu, intervijā Latvijas Radio atzina finanšu ministrs Arvils Ašeradens (“Jaunā Vienotība”).

Pēc viņa teiktā, valsts budžetu plānošanā daudz kas būs atkarīgs no ģeopolitiskās situācijas. 

“Ja mums būs jāpalielina būtiski aizsardzības izdevumi, un šeit mums ir divas daļas – ārējā un iekšējā drošība, tad mums ir vēl viena neliela rezerve – PVN [celšana par] vienu procentpunktu, ko mēs varam atļauties,” pauda Ašeradens.

Viņš atzina, ka, piemēram, kaimiņvalsts Lietuva ir sagatavojusi nodokļu izmaiņu paketi, kurā paredz apmēram 400 miljonu eiro ieņēmumus, lai nodrošinātu aizsardzības izmaksas.

“Tā ir realitāte, ar ko Latvijai ir jārēķinās. Tātad mēs uzmanīgi vērtēsim, kā attīstīsies nodokļu situācija līdz rudenim, bet izslēgt šo situāciju nevaram (..),” pauda finanšu ministrs.

Patlaban PVN pamatlikme ir 21%.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ivis
Ivis

vispirsms jau vajag atcelt samazinātās PVN likmes…

labāka ideja
labāka ideja

1. Ieviest “luksa nodokli” uz tādām precēm kā Lamborgini, Porsche, utt. 2. Samazināt polītiķiem algas. 3. Pacelt nodokli līdz 40% visiem kam gada ienākums ir EUR 150 000 vai vairāk.

Joske
Joske

Ašerādens ir pārēdies viagru, jo gribas tik celt un celt.

Feldkurāts Oto Kacs
Feldkurāts Oto Kacs

Milzīgs resurss ir pārblīdusī valsts parvalde, kuras darbinieku rindas var visai prasti pārsijāt un kādu pusi nosūtīt darīt derīgu darbu, ietaupīt budžetu un dabūt papildinājumu no papildus darba spēka iesaistes tautsaimniecibā.

Jefiņš
Jefiņš

Vai šito recepti Ašerādens zina vai negrib to lasīt?

Gada glezna
Gada glezna

Saprotams, ka Ašeradens zin, ka ierēdniecība ir sadēstīta neadekvāti lielos apmēros, taču tas ir JV elektoriāts, kas tiek visu laiku uzpirkts ar algu palielināšanu. Komiskākais ir tas, ka Latvijai drīzumā neviens naudu neaizdos (Latvija nespēs % nomaksāt), jo nu jau parāds ir ap 20 miljardiem, un tad sekos krahs – nebūs vairs līdzekļu ar ko uzpirkt birokrātiju un ierēdņus.

klusums pirms vēlēšanām
klusums pirms vēlēšanām

Izklausās pēc beigu sākuma. Nebiju dzimis, bet vecāki stāstīja ka pirms PSRS sabrukuma un perestroikas laikā apmēram līdzīgi notika. Ašeradens finanses meklē līdzīgi kā mirējs drudžaini grābstās gar svecēm.

Traktoristi un kabainieri
Traktoristi un kabainieri

Mēs braucam uz Rīgu ! Ya ba da da ba do.

Kilika
Kilika

Štrunts par pvn un vienalga no kurienes tā nauda- ka tik paliek un turpina nostiprinaties padomju vara visur un vienmēr., un pašaaprotami, ka vajag tikai audzēt ierēdņu skaitu un algas, noteikti var apgūt daudz vair’;ak nauadas. Bez paātrinājuma v;el pāris gadus vajadzētu, lai būtu paliekoši atpalicīgi no Albānijas un Moldovas. Latvija noteiti var Un tad tautassvētki, klimpiņpolkas un sastambulēšanās būs pabeigta

opā
opā

Ašeradens nenoturējās un pateica iepriekš noklusēto patiesību pirms vēlēšanām. Evika tagad steidz visu noliegt. Cirks!

333333333333
333333333333

Ашераденс – Латвийского народа

Šveiks
Šveiks

Visu frontei! Visu uzvarai! Pie kājas izglītība, medicīna un viss šis ikdienišķais. Galvenais, lai gana haubiču.

Feldkurāts Oto Kacs
Feldkurāts Oto Kacs

Bez stobriem izglitība un medicīna var kļūt neaizsniedzamas.

zicmeister
zicmeister

Propaganda nav paredzēta iedarbībai uz saprātīgiem un patstāvīgi domājošiem cilvēkiem.