Ārkārtējā situācija atcelta, vairāki ierobežojumi paliek spēkā

Ilze Viņķele

Kaut gan no šodienas valstī tiek atcelta ārkārtējā situācija, tomēr dzīve kopā ar koronavīrusu turpinās. Tāpēc ierobežojums cilvēkiem turēties divu metru attālumā vienam no otra, visticamāk, saglabāsies līdz gada beigām, tāpat kā roku dezinfekcija un regulāra mazgāšana, kas pats par sevi saprotama bez visiem ierobežojumiem.

Veselības ministre Ilze Viņķele preses konferencē pēc valdības sēdes vakar norādīja, ka arī sejas un mutes aizsega lietošana sabiedriskajā transportā, ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros joprojām ir obligāta.

No šodienas, 10.jūnija, ikvienam būs iespējams veikt testu, lai pārliecinātos, ka nav inficējies ar koronavīrusu. Tomēr ir jāatceras, ka iepriekš vizīte jāpiesaka pa tālruni 8030 vai pa tālruņiem, kas norādīti Slimību profilakses un kontroles mājas lapā.

Kas atļauts pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas

* Pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās var būt šāds maksimāli pieļaujamais personu skaits:

• no 10. līdz 30. jūnijam vienlaikus uzturas ne vairāk kā 100 cilvēki telpās un 300 cilvēki ārā;

• no 1. līdz 31. jūlijam vienlaikus – ne vairāk kā 100 cilvēki telpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka nekā 1000 m2; 500 cilvēki telpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka nekā 1000 m2, un 1000 cilvēki ārpus telpām;

• no 1. līdz 31. augustam pasākumā vienlaikus uzturas ne vairāk kā 250 cilvēki telpās, kur kopējā platība ir mazāka nekā 1000 m2; 500 cilvēki telpās, kuru platība ir lielāka nekā 1000 m2, un 1000 cilvēki ārpus telpām;

* Noteiktais maksimālais personu skaits neietver darbiniekus. Tāpat atcelta ierobežojošā norma par pasākuma norises laiku, taču ir jāveic regulāra telpu vēdināšana un joprojām jāievēro noteiktā darba laika prasība – ne agrāk kā pulksten 6.30 un ne vēlāk kā pulksten 2.00.

* Vienlaikus, organizējot pasākumu vai sniedzot saimniecisku pakalpojumu objektā, kura kopējā publisko telpu platība pārsniedz 1000 m2:

• ja iespējams, jāveic cilvēku uzskaite, kas atrodas telpās;

• jānodrošina, ka pasākuma norises vietā atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas telpas platība un infrastruktūra (ja, piemēram, kultūras namā ir 500 sēdvietu, tad drīkst aizņemt pusi no tām);

• uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā 4 m2 no pasākuma norises vai saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas telpas platības;

* Atļauti sporta treniņi 30 cilvēku grupās gan iekštelpās, gan ārpus tām, ievērojot četru kvadrātmetru platību uz cilvēku.

Preses konference pēc valdības sēdes:

🔴 Šodien ir ārkārtējās situācijas noslēdzošā diena! Kādi noteikumi mūsu sadzīvē būs jāievēro turpmāk? 🤔

🔴 Šodien ir ārkārtējās situācijas noslēdzošā diena! Kādi noteikumi mūsu sadzīvē būs jāievēro turpmāk? 🤔Uzzini tiešraidē, kur par aktuālo informē:🏛️ Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;👩🏻‍⚕️ Veselības ministrija ministre Ilze Viņķele;🦠 SPKC Slimību profilakses un kontroles centrs infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs;💶 Finanšu ministrija ministrs Jānis Reirs.

Gepostet von Ministru kabinets / Government of Latvia am Dienstag, 9. Juni 2020

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Vidiņš laikam bija piedzēries…