Arī otrā KPV LV biedru sapulcē izsaka neuzticību valdei un izslēdz no partijas Zakatistovu

Atis Zakatistovs

Partijas “KPV LV” arī otrā, sākotnēji par konkurējošu dēvētā, biedru ārkārtas sapulcē sestdien tika izteikta neuzticība pašreizējai Ata Zakatistova vadītajai valdei, turklāt tās vadītājs arī izslēgts no partijas.

Šodienas biedru sapulci sasauca pati Zakatistova vadītā valde.

Kā šodien tiešsaistē notiekošajā sanāksmē pavēstīja balsošanas platformas “lemejs.lv” pārstāve, par neuzticības izteikšanu nobalsoja 126 biedri, pret bija 56.

Tāpat ar vienas balss pārsvaru nolemts Zakatistovu no partijas izslēgt.

Par viņa izslēgšanu balsoja 95 biedri, bet pret 94, pavēstīja balsošanas platformas “lemejs.lv” pārstāve. Balsošana notika interneta balsošanas platformā “lemejs.lv”.

Ņemot vērā, ka partijā iezīmējušies atšķirīgi viedokļi, nav izslēgta iespēja, ka kāda no šodien pieņemtajiem lēmumiem spēkā esamību vēlāk tiks mēģināts apstrīdēt.

Arī 6.decembrī pirmajā, sākotnēji par konkurējošu dēvētajā, “KPV LV” biedru sapulcē, ko organizēja citi biedri, Zakatistova vadītā valde tika atsaukta un ievēlēta jauna partijas vadība.

Pagaidu valdē tika ievēlēta Elita Lazda, Rolands Millers, Toms Andersons, Artūrs Vējš, Miks Vizbulis, Agnese Zaļakmentiņa un Raimonds Nipers. Par pagaidu valdes priekšsēdētāju ievēlēja Milleru.

Tomēr Zakatistova vadītā valde vēl 7.decembrī paziņoja, ka šos lēmumus uzskata par spēkā neesošiem un par reiderisma mēģinājumu jeb centieniem negodprātīgi pārņemt varu partijā ir vērsusies Valsts policijā un Uzņēmumu reģistrā (UR).

Tikmēr šodienas sanāksmē arī atbalstīta Lazdas un Zaļakmentiņas izslēgšana no partijas. Partijas biedru vairākums šodien arī nobalsoja neizslēgt no partijas Milleru un Andersonu.

Kā sapulces sākumā informēja viens no sanāksmes vadītājiem Krists Bergans-Berģis, sapulces sākumā kā dalībnieki reģistrēti 217 biedri – 98 no viņiem piedalās sapulcē interneta platformā “Zoom”, savukārt 119 ir deleģējuši savā vietā lemt citiem biedriem.

Atbilstoši partijas statūtiem, biedru sapulce ir lemttiesīga, norādīja partijas pārstāvis.

Zakatistovs pieļauj šķelšanos “KPV LV” Saeimas frakcijā

Partijas “KPV LV” līdzšinējais priekšsēdētājs Atis Zakatistovs apsveica jauno “KPV LV” valdi un novēlēja tai veiksmi un izdošanos, īstenojot savus plānus partijas vēlētāju interesēs.

Zakatistovs pieļauj, ka jaunajai situācijai varētu sekot “KPV LV” Saeimas frakcijas šķelšanās, taču atturējās prognozēt, kuri deputāti varētu atšķelties no frakcijas. Tie deputāti, kuri izvēlēsies palikt kopā ar politiķi, turpinās atbalstīt pašreizējo valdības koalīciju.

Atkāpjas no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata

Tāpat Zakatistovs paziņojis, ka atkāpjas no “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un izstājas no frakcijas.

Zakatistovs, kurš šodien arī tika izslēgts no partijas, turpināšot atbalstīt valdību un darboties koalīcijā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts.

“KPV LV” frakcijas sēdē pirmdien, 14.decembrī, tiks lemts par frakcijas nākotni, par ko tiks informēta arī sabiedrība, skaidroja Zakatistovs.

UR ir saņēmis 6.decembra sapulces lēmumus un iestādei būs jālemj, vai tos reģistrēt vai nereģistrēt kā spēkā esošus

UR gan arī norāda – ja pusēm atšķiras viedokļi par izveidojušās situācijas faktiskajiem apstākļiem, to ir iespējams risināt tiesā bez iestādes starpniecības.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andris
Andris

Tas bija jādara daaudz agrāk , šņabja mūlis !

Vilks
Vilks

Zakatistovs var nebēdāt. Ir taču vēl daudzas jaukas partijas kur piemesties.Piemēram JKP.