Arī “kovidskeptiķis” Artūrs Bernis nodibinājis partiju

Artūrs Bernis
Foto: Facebook

Nepilnu gadu pirms Saeimas vēlēšanām ir nodibināta partija “Brīvai stiprai Latvijai” (BSL), informēja BSL valdes priekšsēdētājs Artūrs Bernis.

Bernis ir zināms ar savām aktivitātēm sociālajos tīklos, kur viņš cenšas piesaistīt sekotājus, pamatā savos paziņojumos izmantojot pret valsts Covid-19 apkarošanas politiku vērstu retoriku. Ap Covid-19 jautājumu savu darbību pašlaik balsta vēl virkne partiju – Alda Gobzema “Likums un kārtība”, Aināra Šlesera “Latvija pirmajā vietā”, “Boikota partija”.

Kā pastāstīja Bernis, pašlaik partijai esot 280 biedri, un viņš prognozē, ka uz sarakstu iesniegšanas laiku Saeimas vēlēšanām BSL būs kandidēšanai nepieciešamais 500 biedru skaits. Partijas vadītājs akcentēja, ka pašlaik izaicinājums bija saistīts ar to, lai dibinātāji katrs aiziet pie notāra un piereģistrē savu dalību partijā – tas ticis izdarīts.

Bernis norādīja, ka pagaidām neredz kādu citu partiju, ar ko apvienot spēkus, taču šajā jautājumā vēl esot gana daudz laika. Vaicāts par Gobzema un Šlesera partijām, BSL līderis kritiski izteicās, ka Gobzems esot autoritārs, ko parādījusi vairāku vadošo kolēģu aiziešana no viņa partijas. Bernis pauda, ka ir kritizējis Šleseru un neredz sadarbības iespējas, ņemot vērā viņa pagātnes rīcību un pašreizējo kriminālprocesu. Savukārt “Boikota partijai” pietuvinātais Valentīns Jeremejevs esot ģeopolitiski bīstams, vērtēja BSL vadītājs.

Berņa partijā tikšot apvienoti cilvēki, kuri iepriekš nav bijuši politikā un kuriem ir “kopīgas uz katra cilvēka pamattiesībām un pamatbrīvībām balstītas vērtības”, teikts tās izplatītajā paziņojumā. Bernis iestājoties par godīgu, caurskatāmu valsts pārvaldi un brīvprātīgu vakcināciju, neiedalot cilvēkus pēc vakcinācijas statusa. Pats Bernis pēdējos gados nodarbojies ar deju studijas vadīšanu, bet iepriekš esot guvis pieredzi banku sektorā.

“Mums pašiem jāveido Latvijas valsts, ja to nedarīsim, tad mūs vadīs “citi”. Ar to domātas ģeopolitiskās ietekmes uz Latviju, oligarhu vadīti cilvēki un no citām zemēm sabraukušie politiķi,” sacījis partijas vadītājs.

“Brīvai stiprai Latvijai” valdē strādā arī “labdarības organizācijas vadītāja, pasniedzēja, loģistikas uzņēmuma vadītāja” Kristīne Eglīte, izglītības jomas pārstāvis Ainārs Iesavs, uzņēmēji Rūdolfs Sauja, Rihards Akmentiņš, Guntars Dzenis, amatnieks-galdnieks Toms Prokofjevs un medicīnas nozares pārstāve Viktorija Anna Zvejniece.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ēriks
Ēriks

Arī idioti taisa partiju, kaut kāds murgs !!!!

Rupeklis
Rupeklis

Tvaika ielā tak nav tik daudz, lai sanāktu 500?