Amatu varētu zaudēt Rīgas vicemēre Ozola

Linda Ozola

Rīgas domes opozīcija drīzumā varētu rosināt no vicemēres amata atbrīvot Lindu Ozolu (deputātu bloks “Kods Rīgai”), vēsta LTV Panorāma, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas rīcībā esošu neoficiālu informāciju. 

Ceturtdien Rīgas domē plānotas jauna Rīgas mēra vēlēšanas. Lai gan iespējamais mēra amata kandidāts vēl nav oficiāli pieteikts, jaunveidojamā koalīcija amatam varētu virzīt pašreizējo vicemēru Vilni Ķirsi (“Jaunā Vienotība”).

Ķirsim kļūstot par mēru, Rīgas domē varētu tikt samazināts vicemēru skaits. Iepriekšējā koalīcija, kuras apstiprinātais pilsētas mērs bija “Par!/Progresīvie” pārstāvis Mārtiņš Staķis, izveidoja trīs vicemēru amatus, kurus ieņēma “Jaunās Vienotības” (JV), Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) un “Kods Rīgai” (KR) pārstāvji.

Iespējams, ka, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku un mēra pienākumu izpildītāju Ķirsi ievēlot par mēru, varētu tikt likvidēts viņa iepriekš ieņemtais vicemēra amats. Sākotnēji izskanēja, ka vicemēra amatus varētu saglabāt Ozola un Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Jāatgādina, ka pēc Staķa atkāpšanās no mēra amata arī Ozolu piedāvāja iecelt par Rīgas mēra pienākumu izpildītāju, taču dome beigās lēma par labu Ķirsim. 

Taču tagad neoficiāli izskanējis, ka drīzumā opozīcija varētu rosināt atbrīvot no amata arī vicemēri Ozolu, kura vada arī domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju. Ozolas atbrīvošanu no amatā varētu atbalstīt arī partija “Gods kalpot Rīgai”. 

Kā zināms, jau vairāk nekā mēnesi Rīgas dome strādā bez mēra, jo Mārtiņš Staķis (“Par!/Progresīvie” frakcija) atkāpās no amata pēc tam, kad  trīs koalīcijas partneri – “Jaunā Vienotība”, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un deputātu bloks “Kods Rīgai” – balsoja kopā ar opozīciju, lai izveidotu izmeklēšanas komisiju par pārkāpumiem Satiksmes departamentā, lai gan mērs bija uzdevis tos izmeklēt pilsētas izpilddirektoram.

Gandrīz trīs nedēļas ritēja sarunas par jaunas koalīcijas veidošanu, “Par!/Progresīvie” iebilda pret trīs vicemēru amata saglabāšanu, aicinot atstāt tikai vienu mēra vietnieku, kam pārējie partneri nepiekrita, līdz 2. augustā trīs līdzšinējiem koalīcijas partneriem sarunu stiepšana garumā apnikusi un tie nolēma sākt sarunas ar domes opozīcijas frakcijām.

Domē savākts jauns vairākums, ko veido trīs līdzšinējās koalīcijas partneri – “Jaunā Vienotība”, “Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība”, deputātu bloks “Kods Rīgai” –, divi kustības “Par!” deputāti, kas lēmuši turpināt strādāt bez partneriem no “Progresīvajiem”, opozīcijas frakcijas “Gods kalpot Rīgai” un “Latvijas attīstībai”, kā arī trīs ārpusfrakciju deputāti. 

Jaunajai Rīgas domes koalīcijai varētu būt 33 deputātu atbalsts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Uldis
Uldis

Ak nē :)

Šola
Šola

Nevajjag skumt- izcilība tukšmuldēšanā un muļķa laišana ir pamanīta un novērtēta. Pie jaunās valdība brīva vieta satiksmes ministrijā. Nebūs tik ļoti jāpieveršas praida reklāmai un citaiiztapšanai

Josifs
Josifs

Šis skuķis jau izskatās pēc iedomīgas! 😂nejēgas.
Bet nu, kad atver mutīti…cirks par velti!
Lai gan nav nekāds izņemums Latvijā.
Meitenes un bābas, jūsu vienīgais dzīves uzdevums ir dzemdēt un audzināt bērnus, un gatavot saviem apgādātājiem – vīriem ēdienu.
Nelieniet politikā! Jums ir mazas smadzenes un stipri neatbilstoša loģika un argumentācija.

Bērnudārzs
Bērnudārzs

Bez Lindiņas pamācošās vakara pasaciņas!?!?

Metro
Metro

Ar kāju pa dibenu.

Peķa
Peķa

Pa dirsu.

breo
breo

Sen bij’ laiks.