Aizsardzības ministrijā veidos iekšējās drošības biroju

aizsardzības ministrija

Pēc atklātajiem, iespējams, pārkāpumiem 220 milj.eiro vērtā armijas pārtikas iepirkumā Aizsardzības ministrija (AM) plāno veidot iekšējās drošības biroju, kuram tostarp būs arī operatīvās izziņas tiesības, trešdien, 8. martā, Saeimas Pieprasījumu komisijā pastāstīja aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

AM rīkosies divos virzienos. Pirmkārt, aizsardzības jomas iepirkumu sistēma ir jāpadara pārskatāmāka. Otrkārt, AM struktūrā arī jāveido iekšējās drošības birojs – līdzīgs, kāds jau darbojas iekšlietu resorā.

Šāds birojs uzraudzītu amatpersonas, kas saistītas ar nozares pasūtījumiem un iepirkumiem, kā arī citām jomām.

“Birojs ar izziņas, izmeklēšanas un operatīvās darbības iespējām,” komisijā pastāstīja  Mūrniece. Viņa arī piebilda, ka biroja izveidošanai, iespējams, būs nepieciešami grozījumi regulējumā.

Izveidojot šādu biroju, Latvijā darbotos 12 operatīvas darbības iestādes un institūcijas, kurām ir tiesības, piemēram, izsekot personas vai noklausīties to sarunas. Daļai šo iestāžu ir arī kriminālprocesu izmeklēšanas funkcijas Aizsardzības resorā ir divas šādas iestādes – Militārā policija un Militārās izlūkošanas un drošības dienests. Pirmajam ir tiesības izmeklēt arī kriminālprocesus.

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien bija sasaukta saistībā ar opozīcijas deputātu pieprasījumu Mūrniecei, kurai arī lūgts sniegt atbildes, vai viņa ir politiski atbildīga par konkrēto iepirkuma līgumu.

Komisija, uzklausot ministres un valsts sekretāra Jāņa Garisona sniegto informāciju, nolēma pieprasījumu noraidīt. Kā izskanēja no komisijas locekļu puses, iepirkums organizēts vēl iepriekšējā ministra Arta Pabrika (“Latvijas attīstībai”) laikā un ministre pēc stāšanās amatā sāka atbilstoši rīkoties, tostarp uzdodot veikt pārbaudes un informējot tiesībsargājošās iestādes.

Vienlaikus no deputātu, tostarp opozīcijas politiķu, puses izskanēja frāzes par “šausmīgu” korupciju, krāpniecības pazīmēm, un norādi uz nepieciešamību iesaistīt prokuratūru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
nav brālis
nav brālis

Personālijas zināmas – visi politdarbinieki no zināmas partijas caurkritušajiem Nekāda īpaša padome nesanāk, valde arī nē… bet tik daudz izsalku;šu vēderiņu

mūžsenais jautājums
mūžsenais jautājums

Bet kas kontrolēs drošības biroju? Jeb citiem vārdiem kas kontrolēs kontrolētājus? Principā tas jau neko nerisina, būs tikai vēl kur radiniekus iekārtot darbā, un sabiedrība visam piekrīt.

Avens
Avens

Vai Ogres muzejā iekšējās drošības biroju jau izveidoja?

Kirpičinskis
Kirpičinskis

Klaunu valsts.

Šmēlerte
Šmēlerte

Latvija ir sieviešu valsts, kurā ir nenormāla vardarbība pret sievietēm. Armijā ir par maz sieviešu, tāpēc diskriminācija. Bet sievietēm armijā nav jāiet, jo viņas nav vīrieši. Sievietēm armijā jāpelna tikpat cik pelna vīrieši. Un jāļau dienēt lesbietēm un gejiem. Iekšējās drošības birojam būtu jāpievērš visa uzmanība šiem jautâjumiem. Un jāļau sīriešu bēgļiem nākt Latvijā, jo daudzas sievietes grib vīru. Bet daudzus vīriešus vaidzētu izsūtīt no Latvijas, jo viņu ir par daudz.

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Ar iekšējo drošību nav jānodarbojas iekšlietu ministrijai? Vai aizsardzības ministrijai nav jāgādā par ārējo drošìbu? Čota ja ņepoņel

mazohistu nācija
mazohistu nācija

Jaunu ministriju vaig. Ko tur ar biroju

Derdz
Derdz

Jo vairāk biroju jo labāk, idiotija

Muy lindo
Muy lindo

Te nu esam… 12 (!) iestaades, kuras noklausiisies, izsekos un taa taalaak. Vareetu domaat, ka tikpat pa lielam viss nav zinaams….Man taads ieteikums – lai tie noklausiitaaji iesprauzh mikrofonu sev …. hmmm… nu, tur, un kaifo par muusu, nodoklju maksaataaju naudinju, cik uziet.

MI6
MI6

Varbuut taapeec dazhaam valsts augstaakajaam amatpersonaam taada stulba sejas izteiksme? Traucee tie 12 mikrofoni pakaljaa? ;-)