Aivara Lemberga vēstules no cietuma – 7.marts

Lemberga vēstules

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā “Facebook” kontā padalījusies ar vīra sūtītajām vēstulēm.

“Mīļi, mīļi, mīļi sveicieni maniem mīļajiem brīvībā!

Ik mirkli, kad atceros Jūs un Mūs, man kļūst ļoti, ļoti skumji! Mums ir bijis un būs tik jauki kopā kā nevieniem pasaulē! Artūriņš tik liels, prātīgs, dara labus darbus, iepriecina mīļo mammu, tēti un brāli. Patiesi jauki! Tas, ka man rupji, nepamatoti, politiskā šova dēļ atņem šos dzīves mirkļus, šo dzīvi, ir noziedzīgi nožēlojami. Ar Artūriņa smaidu, rokas spiedienu es dzīvoju, esmu stiprs un nesalaužams.

Mana Mīļsirsniņa! Mīlu Tevi no visas sirds kā mīļoto sievieti, māmiņu, cilvēku! Piedod, ka sagādāju Tev laimes vietā pārdzīvojumus un skumjas, ceru, ka dienas! Tu to neesi pelnījusi!

Bet no otras puses, nekāds super lielais pārsteigums šī situācija nav. Taisnība uzvarēs! Tā ir mūsu, manā pusē, bet tam diemžēl vajadzīgs laiks. Lielāks, garāks nekā es cerēju. Esi droša, neko kriminālu es izdarījis neesmu. Politiskā vilkme, neskatoties uz antipropagandu, kompromatu karu apsūdzībām, cietumu, sankcijām nespēj iznīcināt mūsu pozitīvos darbus un milzīgās pārvērtības pilsētā. Vairums to novērtē! Protams, ne uz visiem laikiem.

Taisnība pat cietumā, tā tas bija 2007.gadā, tāda ir arī tagad attieksme no visiem – ir tā pozitīvākā, izpalīdzīgākā. To nevar nopirkt. Arī šis pozitīvisms uzmundrina un morāli padara neuzvaramu.

Starp citu, apcietinājums šobrīd tiek piemērots tikai tiem, kas reāli tiek turēti aizdomās par laupīšanu, apzinātu vardarbību, reālu apdraudējumu fiziski līdzcilvēkiem.

Esmu kopā ar viņiem un recidīvistiem vienādi “fiziski bīstams”. Visi pārējie izlaisti no cietuma pret drošības naudu. Es vienīgais. Ar citu klātbūtni šovs nesanāk.

Mīļo, Martin! Tu esi liels un kā vīrietis vari mammai būtiski atvieglot ikdienas rūpes, arī darot visa veida prātīgus darbus, apliecinot savu arī prāta varējumu. Mācies, sporto un būsi pozitīvais, labais puisis. Tu vari!

Man šo dienu ritms nav jaunums. Strādāju, t.i., lasu, izdaru piezīmes. Sāku ar “saīsināto” spriedumu. Kā paredzēju pamata variantā, tiesa vienkārši pārrakstīja apsūdzību, pilnīgi ignorējot aizstāvības pierādījumus. Teksts, tiesas, ir tik acīm redzami pretrunīgs, sadomāts, pretrunā ar likumu, ka kaut ko stulbāku neviens saprātīgs jurists uzrakstīt nevarētu. Bet, ja ir pasūtīta politiskā pārliecība, tad papīrs iztur visu, gan NKVD kambarus, gan Bordāna tiesā.

Diemžēl man ir liegta iespēja veikt obligāto fizioterapiju. Cietuma priekšniekam lūdzu atļauju. Ceru…Veikalā nopirku augļus, dārzeņus, labu olīveļļu, tādu zivju eļļu, kādu atceros bērnudārzā pirms vairāk nekā 60 gadiem. Bērnība… Malks tikpat negaršīgs, bet nepieciešams.

Lasu grāmatas. Sazvanos ar advokātiem. Šodien iesniedza Rīgas apgabaltiesā lūgumu atcelt drošības līdzekli – apcietinājumu. Šim lēmumam obligāti jābūt pamatotam, bet lēmumā par pamatotību nav ne zilbes, jo tās vienkārši nav. Bet, ja lūgumu skatīs tai pašā tiesā, t.i., Rīgas apgabaltiesā no Jansones labvēlības atkarīgi tiesneši, jo viņa ir kļuvusi par Krimināllietu kolēģijas priekšnieci, tad no viņas slēdzieniem ir atkarīga tiesnešu tālākā profesionālā darbība. Padotie skatīs priekšnieces lēmuma pārskatīšanas lūgumu.

… Turamies!

Dzīvoju, gaidot no Jums, mani mīļie, labas ziņas, dzīvesprieku, optimismu, kā arī pārvarēt negācijas un ļaunumu.

No sirds mīlot,

Mīļums, tētis, teta!”

Kā zināms, Pirmās instances tiesa Lembergam 22. februārī piesprieda 5 gadus cietumā, no kuriem atskaitīs aptuveni gadu, kas jau izciests 2007. un 2008. gadā gan ieslodzījuma vietā, gan mājas arestā. Tāpat tiesa lēmusi Lembergam konfiscēt virkni mantas, tostarp viņa muižu Puzes pagastā, un samaksāt 20 000 eiro naudas sodu.

Avots: Facebook

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aha
aha

kaut kas stingrs un nesalaužams tiek kameras biedriem…..

Piča
Piča

Droši vien daudziem bērniem ir skumji Venstpils naftas privaticācijas procesa rezultātā. Kas tur tanī laikā bija Ekonokmikas ministrs? Un kur viņš ir tagad?

Kasiš no Pārventas
Kasiš no Pārventas

Tieši otrādi – daudzi bērni bija priecīgi par VN privatizāciju. Tajā laikā (1993.-1997. g.) gāju skolā Pārventā un daudziem bērniem vecāki strādāja šajā uzņēmumā. Viņiem visiem bija labi atalgots darbs. Tajā laikā Ventspilī un valstī kopumā tika slēgti, iztirgoti neskaitāmi uzņēmumi.
Piča, saki, kā vajadzēja notikt privatizācijai? Saki, kāds, Tavuprāt, būtu bijis godīgais/taisnīgais variants? Citi grupējumi? Krievi? Amerikāņi? Atstāt valsts īpašumā? Tu esi ideāliste! :)

Piča
Piča

Kur ir toreizējais ekonomikas ministrs?