Aivara Lemberga vēstules no cietuma – 7.aprīlis

Lembergs

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā “Facebook” kontā dalās ar vīra sūtītajām vēstulēm.

“Mīļi, mīļi apskauju Tevi šai rītā!

Vakar, 30.03., saņēmu Tavu 26.marta vēstuli ar aizkustinošām, jaukām manu mīļo foto bildēm. Artūriņš tik atraktīvs, atvērts, no kura kūsāt kūsā dinamika un enerģija, labestība. Visaizkustinošākā bilde, kur viņš smaidīgs komunicē Skype ar tēti. Ļoti aizkustinoši. … Tieši tagad, šai nepārvaramā nošķirtībā visasāk jūtu mūsu ģimenes ikdienas tusiņa jaukumu pat, ja neko sevišķu nedarām. Saudzē sevi, mīļā, bērnus, ģimeni, mājas pavardu. Nekreņķējies. Mūs saliedē pagātne, tagadnes grūtības un nākotnes perspektīva, jo mēs uzvarēsim. Tik vajadzīgs laiks. Tieši mūsu nākotnes vārdā piedomāju, sākot, kā kustēties, ko ēst, kā cīnīties ar netaisnību. Ar nepacietību gaidīšu nākošās ģimenes un manu mīļo bildes. Pavasari visvairāk pauž putnu dziesmas, to skaļais tirgus, kurā dziedātāji cenšas viens otru pārdziedāt līdz ar gaismas ausmu un saullēktu. Apcietinājumā, cietumā ar tiem dziedātājiem ir kā ir. Tad, kad biju Stūra mājā, pagrabā, tur bija logs līdz ar zemi, pavisam neliels, tāds pie griestiem. Vienīgie putni – baloži. Nezinu, kāpēc, bet viņi grozījās visu laiku. Matīsa cietumā pirms 14 gadiem – arī tikai baloži un pa kādam zvirbulim. Nav tā aristokrātiskākā dziesma, bet dziesma. Ir ar ko pačalot.

Arī šogad baloži, zvirbuļi grozījās visu laiku, īpaši daudz kopš esmu augšējā stāvā, kur pa logu var redzēt jumta kori. Tā viņiem iemīļota guļvieta. Pirms 5 dienām klausos…oooo, jaunas skaņas! Uz pretējās ēkas jumta, uz TV antenas, strazds atnesis pavasari! Tik cītīgi sevi piedāvā, ka arī kamerā līdz ar viņa skanīgo balsi, iesoļoja pavasaris. Kad atradīs draudzeni, pazudīs. Pavērošu. Lai atlido cits.

Sirdī tāds siltums un apmierinātība, ka Artūrs Tev dāvina puķītes. Tāda jauka ikdienas rūpe, lai iepriecinātu mīļo māmiņu. Ko līdzīgu biju cerējis. Bet ne tik ātri – 5 gados:)Cik mēs vienādi diennakts dzīves ritmā. Arī es, Tu jau zini, lai arī Latvija rudenī pārgāja uz ziemas laiku, turpināju mosties piecos, mazliet pirms. Pēc tam tā aizmigšana, drīzāk nē, nekā jā. Tagad viss normālā ritmā – mostos īsi pirms sešiem. Kaut vairāk negrozītu. Toties no vakara aizmiegu – desmit, pusvienpadsmit.

Jā, ik pa brīdim dzirdu lokomotīvju svilpes. Lūdzu, cik vien vari, saki cilvēkiem mīļu tencinājumu!

Tu satraucies par ēšanu. Esmu vēl papildus paņēmis liellopu gaļas sautējuma – 2 bundžas, katrā 500 gr. Plus pasūtīju 300 gr “ Krievijas” sieru. Viss. Vairāk neko. Liekais svars – tas ir holesterīns, spiediens, vielmaiņa, utt. problēmas potenciāli lielākas. Vienojamies – abi uz apaļumiem nesteidzamies. Tas uzmācas, pielīp nepiepūloties. OK?

Manā dzīvē jau otrais pavasaris, kad tiesneši, iztopot politiskai vēlmei, domājot par savu karjeru – apgabaltiesas priekšsēdētājs, Augstākās tiesas tiesnesis, Ģenerālprokurors, KNAB priekšnieks, Satversmes tiesnesis un tamlīdzīgie mērķu labad lemj. Tiesnesis, kurš pieņem pareizos lēmumus tiek apdāvināts. Tā 2007.g. tiesnesis ar bakalaura izglītību momentā kļuva, vēl tagad pēc 14 gadiem ir, Apgabaltiesas priekšsēdētāju.

Jansone tikko kļuva Apgabaltiesas priekšsēdētāja vietniece. Bet priekšsēdētāju uz šo amatu virzīja Strīķe, apmelojot iepriekšējo, tātad viņa pārstāv Jauno Konservatīvo partiju. Finansiālā puse “ caur” prokuroru Juri Juris, no Ostapa Bendera nozagtiem – vienalga kam, bet nozagtiem aktīviem. Pierādījums. Lūdzu: kā Bordāns uzbruka tiesnesim Magones lietā un kā aizstāvēja Jansoni manā lietā.

Mīļsirsniņ, ļoti gaidīšu jaukās vēstules un burvīgās bildes ar Jums, mani mīļie. Vēstules, bildes, telefonsarunas, Skype, atmiņas un nākotnes cerības veido stabilo tiltu mūsu mīlestības vēl spēcīgākam turpinājumam.

Ļoti ļoti mīlu mūsu ģimeni. Mēs tik individuāli, vienreizēji, dažādi, vienoti, brīvi, mīlam viens otru. Man ir atmiņas, izjūtas un pārliecība, ka mēs visi kopā būsim vēl labāki.

Mīļbučiņas Maziņam! Mīļums, Tētis, Teta!”

Avots: Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mirdza
Mirdza

Kādas vēstules, cik labi uzrakstītas .. tieši tādas, lai varētuu publicēt …!! Pēc iznākšanas varēs izdot vēstuļu krājumu ….kā tas ir bijis ar dižiem cilvēkiem !!!!

Horus
Horus

Vēstules speciāli sacerētas publicēšanai.

Prātu izkūkojis
Prātu izkūkojis

bezmaksas priekšvēlēšanu kampaņa

Aija
Aija

Kāpēc sieva tā dara- tik personīgu saraksti izliek publiskai apspriešanai.Neērti pat lasīt,tas ir – kā lūrēt pa atslēgas caurumu….

Dusmīgais
Dusmīgais

Piekrītu. Taču ja sieva rīkojas muļķīgi, kāpēc gan to pieļauj portāla redakcija? Kāpēc jāņirgājās par cietumā sēdošo, pārpublicējot personīgas vēstules?

pekle
pekle

Sievai tur nav nekādas teikšanas. Naudas maiss teica, ka vajag, tātad nav citu variantu.

neo
neo

simpàtiski