Aivara Lemberga vēstules no cietuma – 4.maijs

Aivars Lembergs

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā “Facebook” lapā dalās ar vīra sūtītajām vēstulēm.

“Cieši, cieši skauju Tevi, sirdsmīļotā, šajās garajās brīvdienās! Suminājums Artūriņam un Martinam!

Jau otro reizi sagaidu 4.maiju, šo man tik būtisko svētku dienu, dziļi simboliski – NEBRĪVĒ!. Tā tas ir – Latvija kļūst arvien sulainiskāka. Ja vadoņi nesaņem norādījumus no aizjūras vēstniecības un vecām impērijām, tad nezina ko un kā darīt. Par cik par mani norādījumi saņemti daudzkārt un cieti – ieslodzīt, tad amerikānis ar Bordāna tiesas rokām zina, kā rīkoties. Latvijā “rīcības” prezidents un valdība – tos šobrīd katrs var novērtēt. Starp daudzām lielām, ļoti lielām muļķībām, vienīgā veiksme – neatkarīgais letiņš cietumā. Ja tā, tad, protams, pārējie upuri neskaitās. Rietumi novērtē galveno – Lembergs Centrālcietumā. Žēlīgi, jo nav Stūra mājā. Vēl rezultāts – tiesnesei Jansonei paaugstinājums, priekšniece, komandē pārējos pēc Bordāna stabules.

Kā klajš izsmiekls ziņa, ka Eiropas Komisija sauc Krieviju uz paklāja, par to, ka šī pielietojot sankcijas pret Eiropas Savienības pilsoņiem. Pret mani, Eiropas Savienības pilsoni jau 16 mēnešus ir ASV sankcijas, bet Eiropas Savienība klusē. Tā nav divkosība un dubultstandarti? Nē, nē! Tā ir selektīva, moderna pieeja. Kā jaunu pērtiķu sugu audzējot. Lai Eiropas Komisijai izdodas. Latvijas vadošajiem tūdaliņiem pat visas tautas dzīvība neinteresē. Pēdējie Eiropā. Ko tur viens balsotājs par Latvijas neatkarību. Štrunts aiz komata. Pirms 31 gada šie vadoņi zem citas pases, arī tagad, drošībā staigāja. Ja kas, atkal būs Fāterlandē.

Prieks, ka sapotējies bez liekiem kreņķiem. Kā jau Ventspilī klājas! Vēl tik otrā pote. Pārbaudi imunitāti pēc pirmās. Par ļaunu nenāks.

Toties Līga, lai tiktu Rīgā pie potes, nostāvēja rindā 5 stundas un 30 minūtes. Tas ir ilgāk nekā es pirms 60 gadiem Hruščova laikā pēc baltmaizes stāvēju. Man rindā, pēc šīs bērnības traumas, kura ilga gan vairākus gadus, vēl šobrīd stāvēt stipri derdzas. Toties redz – atceros, pēc trijām paaudzēm Hruščovu ar vārdu, kādu – neizpaudīšos.

Tas kārklu vācietis kopā ar to jeņķi tagad mūs aplaimo modernāk – netiekam pie vakcīnas, pat tie, kuri grib. Toties, ja dabū, tad gardāks guvums nekā baltmaize ar zemeņu zapti Ņikitas laikā. Lai viņam vieglas smiltis! Ir ko atcerēties – dārga dāvana no vadoņa.

Kad 11.aprīlī valdība paziņoja, ka tie, kuriem virs 60 uz vakcinēšos prioritārā grupa, jau 12.aprīlī pieteicos. Lūgumu neapmierināja. Esot kļuvis jaunāks. Diemžēl nezinu pilngadīgs, vai nē. Baidos, ka Tu sadzīvo ar nepilngadīgo Aivaru un Tev arī atradīs, protams Bordāns atradīs, kādu divstāvīgu ….. Centrālcietumā. Varēs ziņot Rietumu saimniekiem par demokrātijas uzvaru. Ģimene, pateicoties jeņķa valdības humānismam, būs apvienojusies. Par cik Bordāns, demokrātijas un tiesiskuma paraugs Ziemeļkorejai, ir Latvijas galvenais cietumu priekšnieks, viņš ir liedzis man saņemt poti prioritārā grupā 60+. Ir info, ka mani aplaimos maijā. Bet kura gada un, ar ko, tas vēl liels jautājums.

Ja Tu pārpratuma pēc ieslēgsi valdības TV un ziņas, kuras visos kanālos vienādi, ieskaitot, privātos, jo tiem šobrīd milzīgs valdības naudas pasūtījums, pasūtīto dziesmu dzied – par vakcinēšanos vien runā. Kaut gan galvenā tēma – cik ilgi potes efektīvas, kad nākamā, izskatās, ka pēc 6-8 mēnešiem, kāda un pret ko? Vēl nebūs veikta pirmā, jau masveidā sāksies otrā. Otrs variants – imunitāte caur izslimošanu vai nāvi. Faktiski potēšanai jānotiek kā lielveikalā – kases atbilstoši pircēju skaitam, rindas minimālas. Tas maksā, bet daudz mazāk nekā saslimušo ārstēšana un komplikācijas pēc tam. Vēl nekas nav beidzies, bet gan sācies. Jautājums, kura nācija pirmā pielāgosies. Atbilde jau ir – Izraēla. Kura nācija pielāgosies Eiropā visvājāk – līdere Latvija.Skatos futbolu, hokeju. Krievijā tribīnes pilnas ar līdzjutējiem. Mums strīdas par āra kafejnīcām. Muld par mācīšanos ārā, martā! Ko tad valdība un parlaments nestrādā Kronvalda parkā?Pilsētai vajadzētu būt pašā pavasara plaukumā. Lūdzu noorganizē A4 izmēra bildes. Vēlos izbaudīt Ventspils tulpju, narcišu, u.c. jaukumu krāšņumu. Krokusi droši vien jau noziedējuši. Bet kādas bildes jau bija. Suppper. Vēl lūdzu atsūti Zinātnes centra jaunākos foto, jo jau vajadzēja sākt apšūt ar zeltainām ribām, kas radikāli mainīs izskatu un būs redzams, kas tad īsti ir iznācis. Par šo jautājumu bija lieli strīdi. Atceries, ka sākotnēji bija lēmums – rūsa. Man sarūsējusi konservu bundža kā pilsētas 21.gadsimta seja uztvērās kā kategoriski nepieņemama. Gaidu rezultātu ar lielu nepacietību. Tad Ventspils būs ieguvusi trīs brendus: 1) Šīs un iepriekšējās paaudzes restaurēto Livonijas ordeņa pili; 2) Koncertzāli “ Latvija” (21.gadsimts, bet vizuālā ideja – 20.gadsimta beigas; Jāatceras, ka strūklaka “ Valzivs” 21.gadsimta produkts); 3) Zinātnes centrs. Ceru uz veiksmīgu rezultātu gan pēc formas, gan pēc satura.

Izbaudu sveicienus no Jums, mani mīļie, fotogrāfijās. Ārkārtīgi mīļi. Artūriņš – burvīgs džeks. Smaidu, smaidu, platu smaidu, kā Artūriņš. Ļoti jauki. Vienlaicīgi skumji, ka politkorupcijas dēļ esam nelietīgi šķirti.

Kad atgriezīšos, ar Martinu noeksaminēsim Čiku kā iet pa pēdu! Atbildīgais – Martins! Lai regulāri trenējas. Ceru, ka mums izdosies. Kā Lordiņš? Barons veco puiku neapbižo? Čerčilam vajadzētu baroties ar pelēm. Izdodas?

No sirds mīlu Jūs visus, visu laiku, lai kādas zemestrīces. Tās pārbauda stiprību. Dzīve pierāda – esam patiesi droši, noturīgi, nesalaužami. Ja vēl tautas vairākumu neizdosies piemānīt, tad pavisam jauki.

Daudz mīļbučiņu, apskāvienu, lai cerību piepildījums!

Mīļums, Tētis, Teta.”

Avots: teksts un attēls Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
.,,,tjkr
.,,,tjkr

Tagad vajadzēja just līdz? :D

Mjā...
Mjā...

Lembergs pievērsies lētas beletristiskas stilam? “Cietēja vaimanas no drūmās pazems.” “Grāfs Monte-kristo, 2 daļa. Nevainīgi notiesātā žēlabas.” “Ļeņinbergs Razļivā”. Un beigās dzīvespriecīgu romāniņu “Papagaiļa piecdesmit nokrāsas”.

Kornēlija Apšukrūma
Kornēlija Apšukrūma

Viņš tur algo kādu vēstuļu sacerētāju? Ja tiešām pats raksta, tad tas laikam liecina par cienījamu vecumu.

kauns
kauns

Kornēliju gan lieciet mierā!viņa ir mirusi.