Aivara Lemberga vēstules no cietuma – 21.aprīlis

Aivars_Lembergs
Foto: Facebook

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā “Facebook” lapā dalās ar vīra sūtītajām vēstulēm.

“Mīļi skauju!

Kārtējo reizi paraugos uz Tevis, mīļā, sūtīto fotokolekciju un smaidu. Jūs trijatā ar putnu būrīti. Skaisti, rokās Martinam būrītis, saules pielieta Bērnu pilsētiņa. Jā “Ventas Balsī” bija raksts par būrīšu talku ar bildēm, kur redzama rinda un tajā “sazīmēju” jūs un Ligitu .

Tad foto, kur šo mājiņu strazdiem uzkāpuši uz trepēm, meistaro puikas. Kolosāli, mīļi, labestīgi! Iztiekat bez tēta. Mīļmalači!

Šobrīd rakstīt Tev ir tas pats, kas sarunāties. Ļoti gribas patērzēt, pat papļāpāt, par vis kaut ko. Šodien sanāca, pat grūti pateikt, kā lai to sauc, laikam kuriozs, gan jāsmaida, gan jāpauž kāds šķībs vārds. Pēc kārtas. Kad ienācu Centrālcietumā, bija saruna ar kādu mediķi. Tai izstāstīju par kaitēm un problēmām, iedevu Vācijas profesora izsniegto medikamentu lietošanas kārtības sarakstu. Tad to pašu zāļu sarakstu pievienoju pie oficiālā iesnieguma, lūdzot atļauju saņemt zāles. Pēc mēneša saņēmu atteikumu, norādot, ka cietumā man ir ģimenes ārsts, kuru gan pusotra mēneša laikā nav bijis tas gods iepazīties.

Pirms mēneša uzrakstīju lūgumu rast iespēju nodrošināt man Cietumā veikt fizioterapiju atbilstoši plānam, kuru pievienoju. Atbildi nesaņēmu. Lūdzu iespēju par savu naudu saņemt profesionālu fizioterapeita palīdzību. Atbildi nesaņēmu. Lūdzu pastaigu 1,5 stundu. Atbildi nesaņēmu. Turpinu rakstīt…4.aprīlī, tai pat dienā, kad paziņoja, ka “60+”vecuma grupa ir prioritārā Covid19 vakcīnas potei. Šodien jau 16.aprīlis. Ne ziņas, ne miņas. Pirmdien, 12.aprīlī, sāka kapitāli vilkt muguru, tāda sajūta, ka tūlīt nobloķēs. Skaidrs, jāiedzer tablete “Mydocalm” uzreiz, viena vakarā un viena no rīta. Tālāk pēc sajūtas. Par cik man sūtītās zāles saņemt neatļāva, lūdzu, lai izsniedz cietuma ārsts. Lūdzu mutiski, rakstiski. Nekā. Pienāca ceturtdiena. Ap vienpadsmitiem aicina pie ārstā. Eju. Sagaida mani viena……. Kas Tev? Ko gribi? (krievu val.) Viņai uz rokām mani iesniegumi. Protams, latviski. Nav problēmu. Runāju krieviski. Saku – mugurkauls, tuvāk kaklam. Viņa saka, L-skriemelis. Es saku – nē, L ir lejā, L-6 ir krustos. Tas arī. Bet galvenais ir C-5. Viņa neorientējas, kuri skriemeļi mugurkaulā, kur atrodas. “Zinoša” ārste. Spēcīga kvalifikācija. Stāstīju par fizioterapiju, par mugurkaulu, kā funkcionē un kādas problēmas, kādas sekas rada. Bezjēgā. Neko nesaprot. Labi, saku, ka man vajag “Arthryl”. Viņa – ā, tas pret sāpēm (krievu val.). Es saku: nē – tas ir pulveris locītavām, visu pirms ceļiem. Sāku stāstīt par sirdsdarbību. Viņa – jāmēra asinsspiediens. Saku – nevajag. Tas būs normāls. Ir citas problēmas. Vienalga. Ko rakstījis ģimenes ārsts viņa izlasīt nevar, nesaprot. Beigās lūdzu atļauju saņemt ģimenes ārsta izrakstītās zāles. Man no kroņa kabatas neko nevajag. Ļoti nevaļīga. Uzvilkta. Iedeva “Mydocalm”. “Ejiet prom!”(krievu val.). Tā kā viss mainījies 14 gados līdz nepazīšanai. Lopkautuve. Jāvingro tālāk. Bet ar nīgru, nekompetentu ….. var zvirbuļus dzenāt. Bet viņa lemj, kurš dzīvos un kurš mirs. Demokrātija un tiesiskums. Turpināšu cīnīties par tiesībām pildīt ārsta nozīmētu ārstēšanās plānu, kā to nosaka Ārstniecības likums, ja pareizi atceros.

Ļoti gaidīšu jauno bilžu reportāžas. Žēl, ka nevaru nobildēt savu kameru; starp citu, Nr. ir 375, sākumā bija 326. Tad redzētu, cik jauki runā jūsu atsūtītās fotogrāfijas.

Sniegšu pirmdien 19.04. iesniegumu Satversmes tiesā sūdzību par Satversmes pārkāpumiem – neļauj strādāt attālināti. Tāda iespēja ir visās normālās valstīs. Kā piemēru minu Igauniju, Somiju, Vāciju. Latvija – 20.gadsimtā. Pat, ja tiesa piekritīs, pārmaiņas aizņems daudz laika. Vismaz varbūt Cietumus padarīšu cilvēciskākus, arī labs būtu darbiņš.

Drīz jāvingro. Domājot par Jums, smaidu. Priecājos par Jūsu smaidiem!

Mīlu Tevi no visas sirds! Lai viss izdodas!”

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Puze
Puze

Es domāju, ka daudzi būtu gatavi “pasēdēt”, ja par katru sagrabināto miljonu būtu “jāpasēž” tikai 1 mēnesis

Horus
Horus

Aivars var beidzot izbaudīt medicīnas pakalpojumus kādus tos saņem parastie iedzīvotāji.