Aivara Lemberga vēstules no cietuma – 20.maijs

Lembergs
Foto: Facebook

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā “Facebook” lapā dalās ar vīra sūtītajām vēstulēm.

“Apskauju un samīļoju manas mīļsirsniņas no lidojuma kroņa aprūpētā jau trešo mēnesi īpašos apstākļos, gatavojot mani starptautiskās kosmosa stacijas šaurībā. Tikko uz to ieradās Zemes iezemieši, lai pastrādātu, atpūstos, relaksētos bundžā, kas līdzīga man sarūpētai. Šie apstākļi lieliski nodrošina netraucētu, gandrīz netraucētu iespēju un vajadzību strādāt, strādāt, strādāt. Citam laiks praktiski nav. Tāpēc sirsnīgs paldies Bordānam, Meroni un tiesai par rūpēm un izpratni. Šiem taisnība! Brīvībā tik daudz sarūpēt, atvēlēt laiku es nevarētu. Pie tam man par šiem izcilajiem apstākļiem pašam nav jāmaksā. To sakārtoja Ostaps Benders ar A.Gulbi. Kaut kas tirgus ekonomikā “par velti”. Es te tāds vienīgais. Pārējie par kādiem lielākiem vai mazākiem nopelniem. Neesmu pat informēts, kāpēc tādas dižas rūpes par mani. Faktiski, mēs visi saprotam. Tomēr tā vīģes lapa, pēc likuma burta un gara, pēc starptautiskajām cilvēktiesībām jābūt, bet citam uzvārdam.

Mani strazdi vairs nav dzirdami pat pussešos. Būs kaut kur ērti iekārtojušies. Lai viņiem izdodas! Lai izšķiļas jaunas balstiņas. Toties zvirbuļi, baloži, vārnas, kaijas – tām nemainīga spēja priecēt ar dabas sveicieniem.

Šajās dienās vajadzētu iesoļot pavasara pilnbriedam. Ka tik ikdienas steiga neatņem redzi, dzirdi un ožu. Mani mīļie – šobrīd liels pavasaris. Tūlīt tas būs jau šī gada pagātnē. Pasaulē godīgākā tiesa to būs vismaz man nozagusi. Jums, mani mīļie, pavasaris, vasaras sākums jāizbauda arī par mani. Ar nepacietību gaidīšu izjūtas un bildes ne tikai no piemājas, bet arī no Ventspils. Esmu pārliecināts – bija, jābūt, būs forši, ja tik deguns nav pazaudēts ikdienā.

Starp citu, Jūs, mani mīļie, no rīta zemesvēžus esat paklausījušies? Un, kā ar briežiem? Cik tie sapulcējušies uz jaunajiem zaļumiem? Ja neesat papriecājušies, tad jārēķinās, ka viņu redzamais skaits iet zudumā.

Pa šo laiku esmu izdziedējis divus sīpolus un uzkodis pašaudzētus lociņus. Dikti gardi. Žēl, mājiniekiem sūtīt nav atļauts. Notiesāju bez steigas, izgaršoju katru centimetru. Nopirkt, tas nav tas, kā pašam sarūpēt. Derētu kādas paris vistas ar gaili. Pārtika, īpaši maize, putras, čaļiem paliek pāri daudz, dikti daudz. Varētu veselu fermu izbarot klukstētāju.

Tu, mīļsirsniņ, jautāji, kā ar miegu. Diena noslēdzas 22:00. Tiek izslēgta lielā gaisma. Tiek atvērts lūrekļa lodziņš. Paliek tikai dežūrgaisma, lai uzraugi var redzēt, vai kāds, arī es, neesmu pazudis Izplatījumā. Tā kā līdz šim brīdim nevienam nav zināms, kāpēc 22.februārī mani apcietināja, tad loģiski šis kosmopolīts jātur krātiņā un jākontrolē, lai neaizlidoju kosmosā.

Ēkai pa vidu ir koridors. Abās pusēs dažāda lieluma kameras. Tās pustukšas. Koridoru noslēdz izeja, kas norobežota ar durvīm – restēm. Tad lūk. Ir dažādi cilvēki. Ir tādi, kas tās atver un aizver klusām. Bet ir tādi aprūpētāji, kuri nakts vidū šo metāla gabalu aizcērt. Tas troksnis ir lielāks nekā skaļākais pērkona grāviens. Atliek pēc šāda salūta, kurš naktī atkārtojas 5-6 reizes, aizmigt. Vairumā gadījumu man izdodas. Tomēr treniņš divarpus mēnešu garumā nav gājis zudumā. Tā kā mājās nakts vidū durvis būs jācērt ar pilnu sparu, savādāk aizmigt nevarēšu

Garās svētku brīvdienas aizkavējušas pasta darbu. Tava, mīļsirsniņ, vēstule ar bildēm un preses apskats vēl ceļā. Nekas. Labāk vēlāk nekā nekad.

Esmu smaidīgs, apmierināts ar dzīvi, ne ar ko skaļi nesūdzos. Kļūstu jaunāks, laipnāks, omulīgāks. Mana spēka avots esat Jūs – mūsu ģimene, mani smaidīgie, dzīvespriecīgie mīļcilvēki, labestības un omulības nesēji.

Cieši, cieši apskauju Tevi, burvīgā, mūsu mīļos bērnus. Nodod sveicienus visiem, visiem, visiem. Ik dienu saņemu un jūtu atbalstu. Izcili! To nevar atņemt ne ar vienu Bordāna tiesas nopirktu lēmumu. Tauta ir gudra. Par to sirds tencinājums.

Skauju, samīļoju Mīļsirsniņu, Artūriņu, Martinu!

Mīļums, Tētis”

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Horus
Horus

Tak cik naivam jābūt lai ticētu, ka tās ir oriģinālās vēstules.

Dusmīgais
Dusmīgais

Cerēju , ka portāls nācis pie prāta un liks cietumnieku mierā. Nē. Pie tam kaut kādu karikatūru vēl pielkuši klāt. Ne kauna, ne goda.
Nekas, nekas, mūžīgi jau Lembergs nesēdēs, iznāks un daudzi dabūs trūkties.