Raimonds Vējonis atkal prezidenta krēslā

Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien tika ievēlēts par Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu.

Par Vējoni LBS biedru sapulcē nobalsoja 34 biedri, bet par Aneti Jēkabsoni-Žogotu tika atdodas 14 balsis. Divi biļeteni atzīti par nederīgiem.

Vējonis pēc ievēlēšanas pateicās visiem, kas par viņu balsoja, un pauda izpratni, ka šī uzticība viņam dota avansā. Jaunievēlētais prezidents norādīja, ka Jēkabsone-Žogota lūgusi laiku apdomāties, vai pievienoties jaunajai LBS komandai.

LBS prezidenta amatam iepriekš bija pieteiktas trīs kandidatūras – Vējonis, Jēkabsone-Žogota un Kaspars Cipruss. Taču sākotnējā triju kandidātu cīņa izpalika, jo Cipruss jau savas kandidāta uzrunas laikā paziņoja, ka nepiedalīsies sāncensībā. Viņš to pamatoja ar konkurentu priekšvēlēšanu laikā izmantotajiem nekorektajiem paņēmieniem, lai iegūtu balsis.

Piemēram, no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas jeb VARAM vairāku pašvaldību pārstāvjiem esot norādīts, kā jābalso vēlēšanās, lai pēc reģionālās reformas nebūtu nekādu “nepatīkamu pārsteigumu”.

Neoficiāli zināms, ka šādas norādes saņēma arī Ciprusa dzimtās Rēzeknes pašvaldība. Jāpiebilst, ka VARAM vada “Attīstībai/Par!” pārstāvis Juris Pūce, bet viņa partijas biedrs Edgars Jaunups bija Anetes Jēkabsones-Žogotas kampaņas “smadzenes”.

Jaunups pēc Ciprusa paziņojuma debašu laikā kāpa tribīnē ar runu, kuru caurvija klasiski politiskās retorikas paņēmieni. Jaunups ironiski izteicās par Ciprusa lēmumu, kurš pamatots par bažām no politiķu ienākšanas basketbolā, taču pats tai pašā laikā izvirza Vējoni, kurš citu neko bez politikas nav darījis un visu laiku sēdējis valsts maizē.

Arī kongresā klātesošajiem viesiem un biedriem lielais Vējoņa pārsvars balsojumā bija pārsteigums. Jēkabsone-Žogota pēc pārliecinošā zaudējuma vēlēšanās pauda, ka pēc četriem gadiem mēģinās vēlreiz, bet šobrīd ir emocionāli nogurusi.

“Man mati stāvus bija visā šajā ciklā,” pauda Jēkabsone-Žogota, norādot, ka pēdējā mēneša laikā dzirdēji par sevi tik daudz slikta, cik nebija dzirdējusi visā savā basketbolistes karjerā. Viņa norādīja, ka kandidējusi tikai un vienīgi ar mērķi palīdzēt basketbolam. “Kamēr mēs domāsim par savām interesēm un deķīti vilksim uz savu pusi, nekas mums Latvijā nebūs labs,” pauda bijusī basketboliste.

Vējonis kā vienu no pirmajiem veicamajiem darbiem amatā izcēla jauna organizācijas ģenerālsekretāra atrašanu un nolīgšanu, jo Edgars Šneps nevēlas šos pienākumus turpmāk pildīt. Vēl Vējonim vajadzēs apliecināt arī savu kontaktu lietderību politiskajā vidē, jo savienība sākusi darbu pie tikai basketbolam domātas halles būvniecības Rīgā.

“Ar politiķiem ir kā ar bitēm – nekad jau nevar zināt, kāda būs viņu reakcija, bet neapšaubāmi, ka mums valstī ir nepieciešami daudz un dažādi infrastruktūras objekti, tajā skaitā arī sportā, tajā skaitā arī kultūrā. Es redzu neapšaubāmi iespēju iet pie tiem atbildīgajiem cilvēkiem, kas atbild par Latvijas finansēm, lai runātu, pārliecinātu, ka šādam objektam ir nepieciešams atrast finansējumu,” norādīja Vējonis, gan piebilstot, ka cīņa nebūs vienkārša.

Pēc Vējoņa priekšlikuma savienības padomē ievēlēti Igors Aleksejevs, Rūdolfs Andersons, Aldis Baumanis, Uģis Bisenieks, Kaspars Cipruss, Jānis Drulle, Uldis Grāvītis, Ojārs Kehris, Arnis Ozols, Gints Pakārklis, Sandis Petrovičs, Kārlis Strēlis, Guntis Šēnhofs, Dins Ušvils, Ģirts Vēveris, Jānis Vilnītis, Valdis Voins.

Oficiāli par Latvijas Basketbola savienības prezidentu Vējonis kļūs pēc 27. janvāra, kas beigsies Valda Voina pilnvaru termiņš.

Par Vējoni LBS biedru sapulcē nobalsoja 34 biedri, bet par Aneti Jēkabsoni-Žogotu tika atdodas 14 balsis. Divi biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

Vējonis pēc ievēlēšanas pateicās visiem, kas par viņu balsoja un pauda izpratni, ka šī uzticība viņam dota avansā. Jaunievēlētais prezidents norādīja, ka Jēkabsone-Žogota lūgusi laiku apdomāties, vai pievienoties jaunajai LBS komandai.

LBS prezidenta amatam iepriekš bija pieteiktas trīs kandidatūras – Vējonis, Jēkabsone – Žogota un Kaspars Cipruss, kurš otrdien pirms balsojuma savu kandidatūru atsauca, mudinot balsot par Vējoni.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kriminālā autoritāte
Kriminālā autoritāte

Sveiks, Raimond! Esi lūdzu man labs čoms. Kā lūdzu atnāc vienu dienu arī pie reizes ar mani kaislīgi pabučoties, jo no manis taču gejs tik vien var iznākt, un pēc tam lūdzu dod man vēl vienu iespēju strādāt arī par Tavu miesassargu Valsts drošības dienestā, jo es Tevi tiešām mīlu no visas sirds vairāk par visu šajā pasaulē, un lūdzu kļūsti par manu jauno tēvu! Jo man taču vajag vīru, nevis sievu, jo galu galā arī mans 2. mūža sapnis izskatās iet secen, jo ja pie 1. mūža sapņa man ir gluži kā ar likumu aizliegts atgriezties, lai tik man… lasīt vēl »

Pēdējais slepkava
Pēdējais slepkava

Sveiks, Raimond! Ļoti labi, ka Tev tik labi iet, tikai ļoti žēl, ka Tu neesi pret mani tieši tikpat līdzjūtīgs gluži kā daži labi Maskavas iedzīvotāji.

Sirsniņas durvis
Sirsniņas durvis

kaut mazmajiņas, bet direktors

Džordans
Džordans

Arì basketbolā būs nu tāds , nekāds !