5 iemesli, kāpēc “Vienotība” ir reitingu līderis, neraugoties uz Latvijas aizvien lielāku atpalicību no kaimiņiem

Partija “Vienotība”, dažādi mainot nosaukumus, ir pie varas vairāk nekā 20 gadus. Šo gadu laikā Latvija ir kļuvusi par nabadzīgāko no Baltijas valstīm. Mums ir vismazākais IKP, budžets, investīcijas, minimālā alga utt., toties visdārgākās zāles, elektrība, darbaspēka un citi nodokļi Baltijas valstu vidū.

Kā izskaidrot to, ka partija, kas par to visu atbildīga, ir populārākā un saglabā reitingu līdera pozīciju, debatē rakstnieks, politisko procesu vērotājs Jurģis Liepnieks un SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


18
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jons
Jons

Varēja jau publiski atzīt,kā pie varas ir tie paši Puguļi-Šmuguļi un CO t.i.pēc definīcijas nesodītie valsts noziedznieki,kuri izmantojot okupantu dāvāto varu un iespējas , izveidoja valsts noziedznieku grupējumus,ar viltu sagrāba varu savu savtīgi noziedzīgo mērķu īstenošanai.Rezultatā organizātori ir kļuvuši par miljonāriem,bet apkrāptie par ES un Baltijas nabagiem,jo ar tādiem vadoņiem citāds rezultāts ir nereāls

Vilis
Vilis

Kāpēc patiesība kož acīs?

Viliss
Viliss

Kauns man par sevi, esmu gļēva ļerpata.

ko?
ko?

Krištopāns?

Vilis
Vilis

Aizej iedzer ūdeni, bērndārzniek!

Seniors
Seniors

JV, kad veidojās no JL, CP un PS, izsita no PS un CP spējīgākos, pārpirka pārējos un ar Dombrovska tautsaimniecības bremzi izdabūja ārā lielu daļu pilsoņu. Tādējādi ierēdniecība sāka pārsvērt privātos un vara JV kļuva par pašmērķi nevis instrumentu. Āboltiņa un Dombrovskis izskatās galvenie redzamie vainīgie pie visām atpalicībām. Protams, sekotāji turpina iesākto, jo elektorāts – birokrātija garantē iekļūšanu Saeimā.

Saulcerīte
Saulcerīte

Dombrovskis ieveda nožēlojamo TUA programmu. Tagad no Krievijas pilsoņiem Latvija nevar tikt vaļā.

goga
goga

Diezgan trāpīgi pateica! Es tiešām vienmēr esmu brīnijies kāpēc par Vienotību balso un balso pat pēc covida ierobežojumu pārspīlējumiem. Bet tā jau ir – nav jau par ko balsot! Neviena (!) politiskā partija nepiedāvāja risināt reālas problēmas, neviena pat nerunāja. Ok, Krišstopāns runā par reālām lietām, bet viņš ir komplektā ar prokrievisko Šleseru, kas jau ir izcēlies ar kampšanu kopā ar Ameriku un ausaini. Tā†ad nev par ko vēlēt!

Skolas
Skolas

Nu atpalicība no kaimiņiem vispār sākās no Atslēdznieka un Hūtes gāzes grīdā politikas un sekojošās emigrācijas, jo minimālā aldziņa te mēnēsī bija pavisam maziņa salīdzinot ar piepūli aizbraukt līdz lidostai Rīgā. Kad pacels minimālo algu un savāks nodokļu (darba, akcīzes) nemaksātājus, piemēram, celtniecībā, viesmīlības biznesā, tad arī labo darba vietu privātajā sektorā būs krietni vairāk un sāks atpakaļ braukt vismaz daļa aizbraukušo. Ppie mums arī pārsubsidēja privātos ar kovida naudu. Nav tur ko brīnīties. tas saucas populisma cena.

rge
rge

Daudz svarīgāk par minimālo algu ir neapliekamais minimums. Tam jābūt apmēram vienādam ar minimālo. Mūsu mazo algu nodokļi ir nesamērīgi lieli. Valsts nodokļus cenšas izņemt tur, kur tie vajadzīgi attīstībai, bet nekāda attīstība nesanāk, ja viss aiziet nodokļos.

Vilis
Vilis

Svarīgākais ir vārda brīvība.

Dunduks
Dunduks

Visas partijas ir rūpējušās par vietējo sīkbodniecisko biznesu nevis par eksportu.

Economist
Economist

Te var līdzēt tikai maksātnespējas izsludināšana un referendums par NEATKARĪGAS ( bez vietējiem kropļiem ) institūcijas izveidi. Lai tā kontrolē ekonomiku, teiksim, gadus 5. Nevajag kautrēties…. ;-)

Uldis
Uldis

Nākamais – Vienotība pilnībā nosegusi masu zombēšanas līdzekļus. Diemžēl, ir daudzi, kam tā kanalizācija ir goda vietā mājās.

Uldis
Uldis

Cik % strādā valsts aparātā? Viņiem viss ir labi ar Vienotību.

rilija
rilija

Senilā sabiedrībā, kur visa vara padomēm un valdēm – atpaliciba arī ir izvēle. Droša izvēle ienakumiem un stabiuilitātei. Pēc tam kaut ūdensplūdi Pa jaunam jau vienojās tikai varu sagrābt un labumus pievakt– par neko citu jau tā parteja nevienojās

Citi vēži
Citi vēži

Paldies Liepnieka kungs, noskatījos video, piekrītu gandrīz katram vārdam. Es vēl pieliktu klāt, ka notiek iedzīvotāju biedēšana – ja nebalsosiet par mums tad būs tie citi, populisti un Kremļa partijas. 30 gadus biedē ka ja nebūsiet apmierināti ar valdību tad nāks krievi. Un bailes ļoti labi strādā. Nobijies cilvēks nedomā par to ka paliek arvien nabadzīgāks.

RPal
RPal

Mans viedoklis- vēlēšanu sistēma nav mainījusies kopš padomijas laikiem. Rezultātu nosaka, ”kā saskaita”.