Spageti pusdienām visbiežāk gatavojam ar Boloņas mērci vai vienkārši tāpat – izvārām un uzpilinām kečupu. Taču šī satriecoši vienkāršā un neparastā recepte sola īstus svētkus mūsu garšas kārpiņām!
Vajadzēs:
- spageti (puse no iepakojuma)
- 2 ēd.k.olīveļļas
- 50g sviesta
- 1/2 tases rīvēta cietā siera (piemēram, Parmezan)
- 1/2 tases tomātu mērces
- 12–15 frikadeles
Gatavošana:
- Spageti izvāra, vadoties pēc instrukcijas uz iepakojuma.
2. Gatavajiem spageti pievieno olīveļļu un samaisa. Ja ir vēlēšanās, var pievienot maltos piparus un kādu garšvielu maisījumu makaroniem.
3. Pārkaisa spageti ar pusi no rīvētā siera. Vislabāk garšos, ja tas būs Parmezan, taču tas var būt arī jebkurš cits cietais siers.
- Ieziež kēksu veidnes ar sviestu un ievieto tajās izvārītos makaronus.
- Katrā veidnītē uzmanīgi pievieno pa tējkarotei tomātu mērces.
- Tagad kārta frikadelēm. Ja to nav, var izmantot gaļas vai zivju konservus, vistas fileju, vārītu olu vai ko citu pēc izvēles.
- Frikadeles pārklāj ar tomātu mērci.
- Pārkaisa ar rīvēto sieru un liek cepeškrāsnī, 180 grādos cep apmēram 20 minūtes.
- Rezultāts – gardi spageti kēksiņi. Tas ir daudz interesantāks ēdiens, nekā jau apnikušie makaroni ar sieru vai kečupu.
10. Izceptos kēksiņus var pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem, piedevās – dārzeņu salāti vai kas cits pēc jūsu izvēles.
Avots: YouTube.com kanāls Allrecipes