Mediķi nebeidz atgādināt, ka šņabis nodara kaitējumu veselībai, it īpaši aknām. Indiešu zinātnieks Harša Čigurupati (Harsha Chigurupati) nolēmis reabilitēt alkoholu un izgudrojis ķīmisku savienojumu, kas, kā viņš apgalvo, aknām nenodarīs nekā ļauna.
Izdevumā Wall Street Journal publicētajā pētījuma aprakstā teikts, ka cilvēkiem, kuri lietoja Čigurupati radīto degvīnu, aknu bojājumi bija par 93% mazāki nekā tiem, kas lietoja parasto alkoholu. Turklāt, vēlākie rezultāti pierādīja, ka indieša radītais degvīns ievērojami samazināja ierastā alkohola radītos DNS bojājumus.
Kamēr Čigurupati cīnās ar atbildīgajām iestādēm, lai tās atzītu viņa radīto degvīnu, Ņūdžersijas uzņēmums Bellion nekaitīgo degvīnu jau sācis tirgot.
Pētījuma aprakstā teikts, ka nekaitīgais degvīns satur trīs pamata sastāvdaļas: kālija sorbātu, glicirizīnu un mannītu, kas liek organismam izvadīt ūdeni.
Neskatoties uz daudzsološo sākumu, vairāki eksperti izteikušies visai skeptiski. Viņi skaidro, ka pētījums ir ļoti agrā stadijā un vēl nevar apgalvot, ka šis degvīns tiešām ir nekaitīgs, kur nu vēl veselīgs.
Tomēr daudzi grib zināt, kā tad šis šņabis garšo. Alkohola eksperts Džuzepe Gonzaless, kurš nogaršoja īpašo dzērienu, stāsta, ka tas esot ārkārtīgi salds.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!