Krievijas oligarhi ar starpnieku palīdzību turpina vadīt biznesu Latvijā, valdība plāta rokas

Kadrs no LTV video

“The Insider” pētījumā noskaidrojis, ka Krievijas oligarhi ar starpnieku palīdzību turpina vadīt biznesu Latvijā, ziņo LTV raidījums “Panorāma”. 

Piemēram, bijušajai Krievijas Domes deputātei Tatjanai Krivenko (“Vienotā Krievija”) un viņas vīram Valērijam Fokinam, neraugoties uz parādiem, Jūrmalā vēl arvien pieder dzīvoklis.

Īpašums Jūrmalā pieder arī Krievijas Drošības padomes vicepriekšsēdētāja Dmitrija Medvedeva bijušās preses sekretāres Natālijas Timakovas ģimenei.

“The Insider” arī noskaidrojis, ka “Gazprom” joprojām gūst peļņu Latvijā – “Rietumu Bankas” mazākuma akcionāros ir Krievijas pārstāvji, kas ražo kara kuģus un citus militārus pasūtījumus. Tāpat pētījumā vēstīts, ka Latvijas firmā “Fiber Optical Solution” ir akcionārs, kurš saistīts ar ieroču ražošanas uzņēmumiem.

Latvijas valdībā atzīst, ka situācija pastāvīgi tiekot vērtēta, taču par iejaukšanos aizdomīgā biznesā vairāk sliecas uz Eiropas līmeņa, nevis nacionāliem risinājumiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

2 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Jefiņš
Jefiņš
2 d. atpakaļ

Tā redzamā daļa ir tikai virspuse, bet kājas aug no kooperatīvu laikiem, no krievu kriminālajām aprindām, kas Latvijā legalizējušās. Ja papētīs tos uzņēmumus, tad daudz kur patiesā labuma guvēji būs 90.to krievu kriminālās autoritātes.Tāpēc nav brīnums par valdības īpatnējiem līkločiem, jo politiku apmaksā tie kam ir nauda.

Lawyer
Lawyer
2 d. atpakaļ

Es nesaprotu. Vai tad fakts, ka kādam Jūrmalā pieder dzīvoklis, nozīmē kāda biznesa veikšanu šeit? Tā Krivenko, ja nemaldos, ir ukrainiete, agrāk kaut kādu labdarības fondu vadīja, šķiet, Krimā. Viņas tautiešiem gan bija biznesiņš Alūksnes apkaimē, nesen preci par 400 000 000 konfiscēja. Lasīju ziņās.