Šūnu apraide iedzīvotāju apziņošanai krīzes gadījumā šogad vēl nedarbosies

Kozlovskis Rihards
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV)

Šūnu apraides tehnoloģija iedzīvotāju apziņošanai Latvijā šogad vēl nevarēs sākt darboties, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV). Pēc viņa paustā, esot ieildzis agrīnās brīdināšanas sistēmas iepirkuma process.

Iepriekš bija iecerēts, ka šūnu apziņošanas sistēma varētu sākt darboties līdz šī gada beigām, tomēr, kā skaidroja Kozlovskis, “publiskais iepirkums ar n-tajām pārsūdzībām aizņēma pārāk daudz laika”.

Līdz ar to tagad ir plānots, ka šūnu apraide Latvijā varētu sākt darboties nākamā gada pavasarī, ja nebūs jaunu pārsūdzību un viss noritēs gludi.

Vienlaikus gan ministrs uzsvēra, ka šūnu apraide noteikti nav vienīgais un ideālais iedzīvotāju apzināšanas veids, kas atrisinās visas problēmas un visus izglābs no krīzēm, jo daudz mēdz būt tādu situāciju, kad cilvēkam vienkārši nav līdzi telefona, līdz ar to iedzīvotāju apziņošanai arī nākotnē vienmēr tiks izmantoti dažādi kanāli un pieejas, tajā skaitā trauksmes sirēnas un mediji.

Kas ir šūnu apraide?

Pretēji īsziņai jeb SMS, kas tiek nosūtīta no punkta uz punktu – no operatora līdz konkrētam adresātam, informācijas saņēmējam, šūnas informācija tiek nosūtīta uz konkrētu potenciālas krīzes vai katastrofas skartu ģeogrāfisku teritoriju.

Šūnas apraides sistēma ir progresīva tehnoloģija, tas nozīmē, ka personas, kuras atrodas apdraudētajā teritorijā, vienlaicīgi tiks informētas par trauksmes iemesliem, kā arī saņems uz saviem mobilo telefonu displejiem informāciju par sagaidāmo rīcību, neatkarīgi no apdraudējuma skartās teritorijas lieluma un mobilo telefonu (abonentu) daudzuma konkrētajā teritorijā.

Ja valstī tiktu iedzīvināta šūnu apraide, tas nozīmētu, ka būtisko informāciju saņems visi mobilo tālruņu lietotāji neatkarīgi no mobilā operatora vai pieslēguma, tai skaitā arī citu valstu iedzīvotāji, kuri Latvijā ir “viesabonētāji”.

Vēl viena priekšrocība pretstatā vienreizējam SMS šūnu apraides apziņošanā ir fakts, ka bīstamajā zonā paziņojums var būt “gaisā” ilgstoši un to lasīs tie, kas pietuvosies krīzes zonai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

8 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Seniors
Seniors
11 d. atpakaļ

Iekšlietu ministrijai jau sen vajadzēja palaist izmeklēšanas iestādes pa iepirkuma procedūras izgudrotāja un pieņēmēja pēdām, jo lielāku noziegumu pret valsti ir visai grūti izgudrot. Īsi sakot ar šo procedūru tikai tīri teorētiski var iegūt labu rezultātu, bet reāli par lielāko naudu par vēlu var dabūt lielāko dranķi, mēslu vai kā citādi sauktu nekam nederīgu mantu.

Mārcis
Mārcis
12 d. atpakaļ

Ministrs melo. IeM ierēdņi ir slinki parazīti, imitē darbu un visu atliek uz pēdējo brīdi. Šis projekts tiek kavēts jau gadiem. Tā notiek visās ministrijās un IeM nav izņēmums.

Luftbalon
Luftbalon
12 d. atpakaļ

Redz, ja nebūs elektrības, ari nekādi telefoni un attiecīgi torni nedarbosies. Tv arī. Iesaku izsludināt iepirkumu par tā saucamo skrejlapu izkaisīšanu no gaisa baloniem! Šitādam balonam nevajag daudz degvielas, bez tam tie smuki izskatās… Ko tad vēl iepirkumam vajag? Nu jā, pie neriktīga vēja virziena tās lapeles un balons pats var nokļūt ne tur, kur vajadzīgs, bet tas sīkums ;-)

Jeblonskijs
Jeblonskijs
12 d. atpakaļ
Reply to  Luftbalon

Nemuldi par lietām kurās neko nejēdz.
Katram tornim ir UPSis, un operatoriem ir ģeneratori. Tos iekrāmē HiLuxā un brauc pie torņa kuram aķis iet uz beigām.

Luftbalon
Luftbalon
11 d. atpakaļ
Reply to  Jeblonskijs

Tad jau redzēs, cik ārkārtas gadījumā būs to Hiluxu, krāvēju un braucēju….

◀︎►◀︎►
◀︎►◀︎►
12 d. atpakaļ

Šis Ministrs ir vēl stulbāks par lauķiem.
Sveiciens iekšlietu vatņikiem !

pa drāti
pa drāti
12 d. atpakaļ

Padomju varas blaknes ar bezgalīgām tievedībā un brīnišķīgo nekā nedarīšanas periodu. Brīnumu bvalsts un dekoratīva valdība. Nu kam te kāda apziņošana? – ja nu vienīgi pa to īpašo drāti, j kāds šaheds nokritis laukos

Jeblonskijs
Jeblonskijs
12 d. atpakaļ

Kāds iepirkums?
Tas viss ir iebūvēts telefonu centrālēs!
Pārbraucot robežu jūs taču saņemat SMS ar tās valsts operatoru piedāvājumu?