Navaļnija līdzgaitnieki atklāj iespējamu korupciju Latvijas policijā un prokuratūrā

Valsts policija

Jaunu izmeklēšanas video publicējusi nogalinātā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda. Galvenokārt tajā izklāstītas detaļas par uzbrukuma plānošanu Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, kuram šogad martā uzbruka un smagi piekāva pie viņa mājas Viļņā.

Toreiz aizdomās par šī uzbrukuma organizēšanu tika turēti Krievijas specdienesti. Taču tagad Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) izmeklēšanā noskaidrojis, ka tas bijis naftas kompānijas “Jukos” bijušais vadības pārstāvis Leonīds Ņevzļins.

Turklāt Nevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

FBK no Ņevzļina sarakstes arī noskaidrojis, ka viņš bijis iesaistīts uzbrukuma organizēšanā fonda direktoram Ivanam Ždanovam Ženēvā un ekonomista Maksima Mironova sievai Aleksandrai Petračkovai Argentīnā.

Tāpat filmā arī izskan apgalvojumi, ka Ņevzļins kopā ar līdzzinātāju Anatoliju Bļinovu ar kukuļošanas palīdzību esot panācis Latvijā krimināllietas ierosināšanu pret bijušo FBK izpilddirektoru Vladimiru Ašurkovu.

Savā sarakstē abi arī apsprieduši Rīgas prokurorus, kas tiem palīdzēšot. FBK apgalvo, ka tam neesot ticējuši, taču pats Ašurkovs viņiem pastāstījis, ka martā Londonā esot kā liecinieks izsaukts uz policiju, kur līdz ar britu policistiem tos esot pratinājuši Latvijas policijas izmeklētāji un kāda Rīgas rajona prokurors.

Latvijas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA apliecinājusi, ka prokuratūra ir informēta par publiskajā telpā pieejamo dokumentālo filmu, kurā cita starpā tiek apgalvots, ka bijušā “Jukos” līdzīpašnieka Mihaila Hodorkovska komanda esot kukuļojusi Latvijas policijas darbiniekus un prokurorus, lai tiktu sāktas krimināllietas pret Krievijas opozicionāriem. Pirms dokumentālajā filmā izskanējušo apgalvojumu izvērtēšanas prokuratūra informāciju nesniegs.

Savukārt Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā norādīts, ka VP ir informēta par publiskajā vidē pieejamo dokumentālo filmu un tajā izteiktajiem apgalvojumiem, kas skar arī policiju: “Kategoriski noraidām paustos apgalvojumus par iespējamu policistu korupciju. Kamēr kompetentās iestādes veic izvērtēšanu, Valsts policija no plašākiem komentāriem atturēsies.”

Prokuratūrā un VP LETAi nekomentēja apgalvojumu par to, vai Ašurkova pratināšanā Lielbritānijā piedalījušies Latvijas likumsargi.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

6 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
mika
mika
4 d. atpakaļ

dezinformācija?

porolona zaldātiņš
porolona zaldātiņš
4 d. atpakaļ

Te nu gan vajadzīga detalizēta izmeklēšana. Cik noprotams, iesaistītas Polijas un Lietuvas policijas(nez kādēl liekas, ka arī amerikāņi šo to redz un dzird). Bez “cietiem” pierādījumiem nekā neiztikt. Neaizmirsīsim māklīgā intelekta iespējas, krievu dienestu ietekmes operācijas un krievu emigrācijas organizāciju uzmanības deficīta sindromu.

Mārcis
Mārcis
5 d. atpakaļ

Saiema, prezidents, Augstā tiesa, dienesti? Visi klusē? Nav ko teikt? Nekāda rīcība nesekos?

Cop
Cop
5 d. atpakaļ

Nevar būt! Latvijas policisti – paši godīgākie pasaulē, ruksis vien ko vērts. Nerunāšu nemaz par Ceļu Policiju, kristāltīri ļaudis. Atpaliek tikai no Robežsadzes, tie ir vēl godīgāki, atrod taču 2 kontrabandas cigaretes no 20. Malači

ja kas
ja kas
5 d. atpakaļ
Reply to  Cop

ceļu policija kādu gadu kā tāda vairs nav

Derdz
Derdz
5 d. atpakaļ

Nav nekāds brinums