Gatavojoties Krievijas iebrukumam, Igaunija palielina aizsardzības izdevumus līdz vairāk nekā 3% no IKP un pastiprina militāro ražošanu

Krievija ir drauds ne tikai Igaunijai, bet arī visiem Rietumiem, un tās uzbrukumu kādai  no NATO dalībvalstīm nevar pilnībā izslēgt, intervijā  “Європейська правда”, sacīja Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs.

Pēc viņa teiktā, NATO valstīm jābūt gatavām uz iespējamu Krievijas agresiju.

“Mēs to nevaram pilnībā izslēgt. Protams, mums ir jābūt gataviem šādam scenārijam, un patiesībā mēs jau esam redzējuši tamlīdzīgus notikumus,” norādīja Pevkurs.

Viņš kā piemēru minēja bezpilota lidaparātu atlūzu nokrišanu Rumānijā un Krievijas raķešu ielidošanu Polijas teritorijā. Lai gan šo incidentu mērķis bija Ukraina, tie tomēr norāda uz iespējamiem draudiem NATO valstīm.

Pevkurs uzsvēra, ka tas nav klasisks “uzbrukums NATO”, taču Aliansei ir jābūt gatavai reaģēt.

“Galvenais ir tas, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir būtisks drauds. Krievija rada apdraudējumu ne tikai Igaunijai, bet visai Rietumu pasaulei. Kad pastāv draudi, ir nepieciešama atbilde, un, meklējot šo atbildi, mums jāapzinās, ka vienīgā valoda, ko Krievija saprot, ir spēka valoda,” uzsvēra ministrs.

Pevkurs arī atklāja, ka Igaunija ir palielinājusi izdevumus aizsardzībai līdz vairāk nekā trim procentiem no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) un pastiprinājusi militāro ražošanu.

“Tāpēc mēs iepērkam lielu daudzumu munīcijas un izstrādājam jaunus reģionālos plānus NATO valstīm. Tā ir mūsu atbilde uz Krievijas pašreizējo apdraudējumu Rietumiem,” rezumēja Igaunijas aizsardzības ministrs.

Avots: LA.lv

 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments