Kultūras ministre Lāce iesaka samazināt operas valdi, bet atbalsta daudz lielākas algas apvienotajā sabiedriskajā medijā

Kultūras ministre Agnese Lāce TV3 raidījumā “900 sekundes” atzinusi, ka izskata iespēju samazināt Nacionālās operas un baleta valdes locekļu skaitu.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LNO valdes locekļu atalgojums kalendārajā mēnesī (bruto) ir no 7 047,00 līdz 7 830,00 eiro.

LNO valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš, par administratīvo jomu atbildīgais valdes loceklis Sandis Voldiņš un par finansēm atbildīgā Inese Eglīte novembrī darbu beigs, jo ir noslēdzies viņu pilnvaru termiņš. 

Konkursu uz nākamās valdes locekļu amatiem izsludināja vēl iepriekšējās ministres Agneses Loginas laikā. Pirms divām nedēļām tika paziņoti rezultāti un izrādījās, ka amatā apstiprināts tikai viens no trijiem valdes locekļiem – tās priekšsēdētājs, un tas būs Sandis Voldiņš.

Nākamā gada budžeta kontekstā ministre ir uzdevusi sagatavot jaunu konkursu uz pārējiem diviem locekļiem, pārskatot kompetences. Lāce uzskata, ka nebūtu slikti valdes locekļu skaitu samazināt.

Atbalsta daudz lielākas algas apvienotā sabiedriskā medija valdei – no 9 līdz 10 tūkstošiem eiro mēnesī 

Šodien Lāce tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar sabiedrisko mediju apvienošanu un tās norisi.

Runājot par apvienotā sabiedriskā medija valdes locekļu atalgojuma jautājumu, Lāce uzsvēra, ka SEPLP ir neatkarīga institūcija un valdes locekļu skaits un atalgojums ir noteikts atbilstoši darba likumam, normatīvajiem aktiem, iestādes budžetam, gaidāmajam pārmaiņu procesam un kapitālsabiedrības darbinieku skaitam.

“Arī valdes locekļu skaits ir noteikts koncepcijā par sabiedrisko mediju apvienošanu, un koalīcijā šis jautājums tika skatīts jau pirms gada,” teica Lāce.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

8 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Seniors
Seniors
22 d. atpakaļ

Lāčiem radošie neeksistē, par daudz izbadējušies un kaulaini. Viņiem patīk kultūras darbinieki, jo tiem ir labi apmaksātas valdes, celtniecība un citi labumi.

seskis
seskis
23 d. atpakaļ

Birokratija ir jāsamazina visur.

Vārds
Vārds
23 d. atpakaļ

izsludinot konkursus uz vakantajiem amatiem valsts pārvaldē, ir laiks pāriet uz publiskajiem iepirkumiem pieņemto sistēmu. kad uzvar tas, kurš piedāvā zemāko cenu par tāda paša darba veikšanu. tas ir, šeit ir vakance valdes loceklim. norādītā alga ir 10 000. ir desmit kandidāti, kuri atbilst prasītajiem kritērijiem un ir iekļuvuši otrajā kārtā. bet vakanto vietu ieņem tas, kurš piekrīt strādāt par mazāko atalgojumu.

Vārds
Vārds
23 d. atpakaļ
Reply to  Vārds

un vai valsts prezidenta atalgojums “ir noteikts atbilstoši iestādes budžetam”?

turlais
turlais
22 d. atpakaļ
Reply to  Vārds

“Briļļainais” pats sev pacēla 3 mēneši atpakaļ līdz 11 000. Pa “kluso”. Un nedomāju, ka viņš kaut kapeiku no tā ir iztērējis.

zero
zero
23 d. atpakaļ

Visādiem pamuļķiem ar vāju izglītību tādu algu? Ir profesijas, kur cilvēki mācās vairāk nekā 10 gadus. Drīzumā darba likums varēs aizvietot policistus, ārstus utt. Ir svarīgas profesijas, lai nodrošinātu valsts funkcijas. Diemžēl mums liekēži ta savairojušies – kā utis. Latvijas mediji ir zem katras kritikas. Antizinātniski pasaku stāstītāji. Varbūt tikai tulkot BBC?

Gada glezna
Gada glezna
22 d. atpakaļ
Reply to  zero

Cik man zināms, tad valdes ir tikai siles no kurām strebt. Nekādas atbildības, tikai dažreiz jāsanāk kopā uz tusiņu. Kamēr nebūs stingri valdes locekļu pienākumu uzskaitījumi, un kamēr nebūs atbildība par nolaidību līdz cietumam, tikmēr valdes būs tikai siles no kurām strebt.

Derdz
Derdz
23 d. atpakaļ

😂