Bērns traumē abas kājas šūpolēs par 165 000 uzslietajā vides mākslas objektā Doma laukumā; RD nav reaģējusi uz brīdinājumu par bīstamību

Vides objektu atklāšanas pasākums | 02.08.2024. Flickr

Neilgi pēc atklāšanas slēgtas šūpoles – vides mākslas objekts Doma laukumā. Tajās šūpojoties, vairāki bērni guvuši traumas., vēsta LTV Ziņas.

Tagad mākslas objekts slēgts un notiek tā inženiertehniskā pārbaude.  

2. augustā Rīgas dome Vecrīgas sirdī atklāja mākslas objektu “Kopā pie Doma”, kas izmaksāja 165 000 eiro.

Nepilnas divas nedēļas vēlāk izrādījies, ka objekta iekšienē uzstādītās šūpoles ir bīstamas.

Kādas meitenes māte LTV atklāja, ka viņas 11 gadus vecā meita šūpojoties guvusi smagus ievainojumus – salauzusi abas kājas. Arī citi bērni norādīja, ka brīdi, kad, iešūpojušies ātrāk, šūpoles iespiež kājas.

To, ka šūpoles var būt bīstamas, jau pirms nedēļas pamanījis kāds rīdzinieks. Viņš vērsies Rīgas domē, taču, paša vārdiem sakot, nekāda reakcija neesot bijusi.

“Viņi runā par valsts drošību. Un nedrošība ir šeit. Šī ir pēdējā muļķība, ko varat iedomāties. Viņi nereaģē,” stāstīja rīdzinieks Modris Pakuls.

Rīgas domē norādīja, ka pirms objekta uzstādīšanas un darbības sākšanas notikusi rūpīga inženiertehniskā pārbaude. Tāpat esot arī inženieru atzinums par objekta drošību.

Ekrānuzņēmums no platformas “X”

“Šis nav rotaļu laukums, bet vides objekts, un tas ir jāapzinās apmeklētājiem,” norādīja Rīgas domes Pilsētvides mākslas un noformējuma nodaļas vadītājs Jānis Krievkalns.

Šūpoļu ekspluatācija līdz apstākļu noskaidrošanai ir apturēta.

Arhitekts Toms Kampars Foto: Latvijas Radio

Viens no objekta autoriem Toms Kampars stāstīja, ka notiks rūpīga pārbaude.  

“Mūsu vides objektam, kas ir kā mākslas objekts, drošība bija augsta prioritāte, tas ir bijis jautājums numur viens.  Ekspluatācija ir atkarīga no cilvēku līdzdalības. Un drošības instrukcijās esam aicinājuši būt piesardzīgiem un lietošanu uztvert nopietni,” sacīja viens no “Kopā pie Doma” autoriem Toms Kampars.

Ekrānuzņēmums no platformas “X”

Autori sola rūpīgu pārbaudi un novērst visus trūkumus. Mākslas objekts bija apdrošināts, tādēļ cietušie var lūgt kompensāciju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

2 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
ccVV
ccVV
1 mēn. atpakaļ

priekškam tāds objekts vajadzīgs – tikai piesārņo laukumu, tas jau tā ir pamazs. kārtējā budžeta naudas kleķerēšana. un vēl bīstams!!!!!!

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
1 mēn. atpakaļ

Tādiem vecākiem vajadzētu nošķirt bērnus.