SEB grupas peļņa pirmajā pusgadā Latvijā 76,6 miljoni eiro

SEB grupa šogad pirmajos sešos mēnešos Latvijā guvusi peļņu 76,6 miljonu eiro apmērā.

Bankā norāda, ka uzkrājumi paredzamiem kredītzaudējumiem šogad pirmajā pusgadā ir samazināti 6,5 miljonu eiro apmērā.

Tāpat bankā informēja, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2024.gada pirmajos sešos mēnešos veidoja 131,8 miljonus eiro, kamēr grupas izmaksas veidoja 32 miljonus eiro. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem šogad pirmajā pusgadā bija 99,8 miljoni eiro.

Savukārt grupas aktīvu apmērs šogad jūnija beigās bija 5,8 miljardi eiro.

Noguldījumos “SEB banka” 2024.gada 30.jūnijā bija piesaistījusi 4,5 miljardus eiro, savukārt kopējais kredītportfelis veidoja 3,4 miljardus eiro.

Bankā norāda, ka šogad otrajā ceturksnī pieauga no jauna izsniegto hipotekāro kredītu apmērs, kā arī aizdevumu summa uzņēmumu attīstībai. Hipotekāro aizdevumu apmērs privātpersonām mājokļa iegādei vai remontam otrajā ceturksnī palielinājies par 39%, savukārt uzņēmumiem izsniegto aizdevumu apmērs teju dubultojās, salīdzinot ar pirmo ceturksni.

“Ja šī gada pirmos mēnešus var raksturot kā salīdzinoši piesardzīgu un nogaidošu laiku, otrajā ceturksnī ir pieaugusi aktivitāte gan uzņēmumu, gan privātpersonu vidū. Ārējo satricinājumu periods ir aiz muguras un ekonomikas attīstība kļūst nedaudz paredzamāka. Tas padara biznesa vidi prognozējamāku un veicina uzņēmēju interesi atsākt īstenot attīstības plānus.

Šobrīd būtiski arī valsts līmenī nodrošināt stabilu un paredzamu vidi uzņēmējdarbībai, nepieciešamās pārmaiņas nodokļos un citās jomās plānot savlaicīgi, iesaistīt uzņēmējus diskusijā un tos uzklausīt,” pauž “SEB bankas” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

1 Comment
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
jampidl jampidl vau vau vau
jampidl jampidl vau vau vau
2 mēnešus atpakaļ

Kaut kā pamaz, laikam pārāk maz pērk un tāpēc mazāk var iekasēt bezriska naudiņu par transakcijām.